Total Media News

Dizabilitate și incluziune în mediul universitar. Acceptare, înțelegere, comunicare PDF Imprimare
Vineri, 24 Noiembrie 2023 12:19

dizabilitate-i-incluziune-59ebb_full 

 

    " Întrebată odată care ar fi primul semn al civilizației în cultura umană, antropologul Margaret Mead a răspuns că întâiul semn este un femur fracturat, care s-a vindecat. Mead a explicat că în lumea animală, dacă se rupe piciorul, mori. Nu mai poți fugi ca să te aperi, nu te poți deplasa ca să obții hrană sau ca să bei apă. Devii o pradă sigură pentru celelalte animale sănătoase. Nici un animal nu supraviețuiește suficient de mult timp, pentru ca femurul să se poată vindeca. Un femur vindecat este semnul că altcineva a avut grijă de cel care se află în nevoie până acesta s-a vindecat și a putut să-și reia viața în mod independent. Civilizația umană începe acolo unde empatia celorlalți îi ajută pe cei care se află în mare dificultate. Suntem în cea mai mare măsură umani atunci când îi ajutăm pe ceilalți, fără să așteptăm în mod necesar ceva la schimb.

   Cartea Dizabilitate și incluziune în mediul universitar. Acceptare, înțelegere, comunicare, alcătuită de Mihaela Rusu, este primul volum în limba română, scris de cercetători români, care explorează în adâncime, tema atât de actuală și dureroasă, adesea, a acceptării și incluziunii în mediul social a celor care au nevoi speciale și sunt percepuți ca fiind atipici. Meritul coordonatoarei volumului și al autorilor studiilor este deosebit, deschizător de căi de gândire și inspirator de optimism pentru o schimbare necesară, profundă, de mentalitate și atitudini în școlile și universitățile din România."

  Comandă online Dizabilitate şi incluziune în mediul universitar : acceptare, înţelegere, comunicare la 42,90 lei scrisă de Mihaela Rusu, tiparită la editura Academiei Romane în anul 2023.

  Cartea poate fi livrată în circa 15 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.-

https://www.magazinul-de-carte.ro/carte/59ebb/dizabilitate-%C5%9Fi-incluziune-%C3%AEn-mediul-universitar-acceptare-%C3%AEn%C5%A3elegere-comunicare-mihaela

 

 

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2023

Nr. pagini: 483 pagini

ISBN: 9789732737880

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Timp liber Dizabilitate și incluziune în mediul universitar. Acceptare, înțelegere, comunicare