Total Media News

Delegatia României la FOTE 2015 va fi formata din 24 de sportivi PDF Imprimare
Miercuri, 19 Noiembrie 2014 20:04

                  

  

       

   Doar 67 de zile au ramas pana la startul celei de a XII-a editii de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), competitie rezervata sportivilor cu varste intre 14 si 18 ani, care va fi gazduita in premiera de doua regiuni din tari diferite - Vorarlberg (Austria) si Liechtenstein.

     Comitetele Nationale Olimpice (CNO) din Austria si Liechtenstein, care au colaborat la organizarea competitiei programata a avea loc in perioada 25-30 ianuarie 2015 unde sunt asteptati peste 850 de sportivi din 45 tari europene, vor avea o misiune deloc usoara: sa se ridice la nivelul FOTE Brasov 2013, considerat de forurile internationale de specialitate cel mai bine organizat Festival de pana acum.

    O particularitate a editiei de anul viitor a FOTE Vorarlberg-Liechtenstein consta in faptul ca nu va exista un Sat Olimpic, cazarea participantilor urmand a fi asigurata in 32 de hoteluri (790 de camere si 1850 de paturi) localizate in statiunile Schruns, Tschagguns si in imprejurimile acestora. Cele mai multe locuri de cazare au fost rezervate in Schruns si Tscagguns (noua hoteluri), dar participantii vor mai locui in St. Gallenkirch (sapte hoteluri), Gaschurn (patru hoteluri), si in cate trei hoteluri din Gantschier&Vandans, Silbertal si Partenen.

 


Romania va participa la aceasta editie a FOTE cu 24 de sportivi, la sase din cele opt discipline sportive la care se va concura.

Echipa Olimpica a Romaniei va fi formata din sapte biatlonisti (patru baieti si trei fete), cinci sportivi (trei baieti si doua fete) care se vor intrece la sarituri cu schiurile si tot cinci sportivi (trei baieti si doua fete) care vor fi inscrisi la schi fond. Patru sportivi (doi baieti si doua fete) vor lua startul la schi alpin, unul  (un baiat) la snowboard, iar la patinaj artistic vor evolua doi sportivi (un baiat si o fata).

Deocamdata, din lotul olimpic extins fac parte 33 de sportivi (19 baieti si 14 fete), dintre acestia, pana pe 8 ianuarie 2015, urmand a fi selectionati cei 24 de componenti ai Echipei Olimpice a Romaniei care va participa la FOTE Vorarlberg-Liechtenstein 2015. In Echipa Olimpica vor fi cooptati sportivii care se va considera ca vor atinge forma fizica cea mai buna la momentul intrecerilor de la Vorarlberg si Liechtenstein.

La editia FOTE Vorarlberg-Liechtenstein 2015 se va concura la opt discipline sportive:

- schi alpin, unde au fost inscrisi 206 sportivi (probele individuale vor avea loc la Malbun - Liechtenstein, iar probele pe echipe, la St. Gallenkirch-Garfrescha – Vorarlberg).

- biatlon, unde si-au anuntat participarea 160 de concurenti (intrecerile vor avea loc la Bürserberg - Vorarlberg).

- schi fond, unde se vor intrece 166 de concurenti (intrecerile vor avea loc la Steg - Liechtenstein).

- patinaj artistic, unde vor evolua 49 de sportivi (intrecerile vor avea loc la Messestadion Dornbirn - Vorarlberg).

- hochei pe gheata, unde vor participa reprezentativele a sase tari, fiecare reprezentativa urmand a deplasa un lot de 20 de sportivi  (intrecerile vor avea loc la Aktivpark Montafon - Vorarlberg).

- combinata nordica, unde s-au inscris 47 sportivi (intrecerile de schi fond, din cadrul combinatei nordice, vor avea loc la Gaschrun, iar cele de  sarituri cu schiurile, la Montafon Nordic Sportzentrum, ambele locatii fiind in Vorarlberg).

- sarituri cu schiurile, unde vor lua startul 88 de sportivi (intrecerile vor avea loc la Montafon Nordic Sportzentrum - Vorarlberg).

- snowboard, unde se vor intrece 88 de sportivi (intrecerile vor avea loc la Schruns-Hochjoch – Vorarlberg).

 

 

 

  C.d.P.--  COSR


   


 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Sporturi de iarna Delegatia României la FOTE 2015 va fi formata din 24 de sportivi