Total Media News

Ştiri - Actualitate
Le Monde: "Indignatii cer demisia Guvernului" PDF Imprimare
Politic
Miercuri, 25 Ianuarie 2012 16:31

Protestele continua la Bucuresti si in alte orase din Romania pe fondul masurilor de austeritate si in pofida apelului la unitate lansat de primul-ministru, scrie presa internationala.


                      

 "Premierul Romaniei face un apel la unitate, in timp ce mii de persoane protesteaza", scrie agentia Associated Press.

"Premierul Romaniei s-a folosit de ocazia unei sarbatori nationale pentru a face un apel la unitate, in timp ce mii de protestatari nemultumiti de esecul Guvernului de a imbunatati nivelul de trai si-au exprimat nemultumirea fata de Televiziunea publica. Emil Boc s-a adresat Parlamentului intr-o sesiune speciala cu ocazia Zilei Unirii, cerandu-le romanilor sa fie uniti pentru depasirea problemelor economice", precizeaza AP.

"Romania: «indignatii» cer demisia Guvernului", scrie ziarul Le Monde. "Dupa Spania, Statele Unite sau Franta, Romania are acum propriii «indignati». Tara, afectata de criza si de planurile de austeritate, traieste de zece zile ritmul manifestatiilor din capitala. Sute de persoane ocupa in fiecare seara Piata Universitatii din Bucuresti", explica Le Monde.

"Mii de romani s-au adunat la Bucuresti, marti, pentru a cere demisia Guvernului, pe fondul masurilor de austeritate, in cadrul unei serii de proteste care au condus la unele concesii, dar nu si la schimbarea politicilor", noteaza Reuters.

"Marti, aproximativ 2.000 de membri ai sindicatelor, profesori, asistente si pensionari militari s-au adunat in fata Guvernului pentru a cere demisia primului-ministru Emil Boc si a presedintelui Traian Basescu", continua Reuters.

"Aproximativ 5.000 de persoane au huiduit Guvernul la Iasi, cerand alegeri anticipate. Alte mii de persoane s-au adunat in fata Guvernului, la Bucuresti, denuntand masurile dure de austeritate, pornind in mars spre sediul Televiziunii publice, pe care o acuza de atitudine proguvernamentala", comenteaza ziarul Huffington Post.

 

 

 

 

**  sursa  : stirile protv.ro

 
Comisia Fulbright Romano-Americana anunta bursa Teaching Excellence and Achievement Program PDF Imprimare
Invatamant
Marţi, 24 Ianuarie 2012 09:01

Comisia Fulbright din Romania anunta competitia Teaching Excellence and Achievement Program (TEA), care se adreseaza profesorilor romani din colegii nationale si licee.


                  


Programul se desfasoara sub egida Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, fiind implementat de International Research & Exchanges Board (IREX) si administrat de Comisia Fulbright Romano-Americana. Candidatii, profesori incadrati cu norma intreaga in invatamantul liceal, cu experienta de predare de cel putin 5 ani, in domenii precum limba si literatura engleza, stiinte sociale, matematica sau stiinte, trebuie sa aiba cetatenie romana si fluenta in limba engleza.

Durata bursei este de 6 saptamani, in primavara sau toamna anului 2013, iar data limita de inscriere este 15 aprilie 2012.

Pentru inscrierea in concurs toti candidatii trebuie sa depuna n format electronic (prin e-mail) doua formulare online, insotite de o copie a pasaportului. Mai multe informatii cat si formularele online sunt disponibile pe site-ul Fulbright la www.fulbright.ro

Programul Fulbright este cel mai important program de schimburi culturale, stiintifice si educationale desfasurat de Statele Unite ale Americii in intreaga lume. Comisia Fulbright din Romania administreaza acest program si acorda burse pentru cetateni romani si americani. In consiliul Director al Comisiei Fulbright sunt prezenti oficiali ai Ambasadei SUA la Bucuresti, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si reprezentanti ai mediului de afaceri. Pentru informatii suplimentare, persoana de contact Loredana Bucuroaia, Asistent de Program.

Loredana Bucuroaia
Asistent de Program
Comisia Fulbright Romnia
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
http://www.fulbright.ro

 
Stagiunea de Compoziţie Britanică PDF Imprimare
Cultura
Duminică, 22 Ianuarie 2012 20:15

   Stagiunea de compozitie britanica este un proiect initiat de British Council România, in cadrul programului New Work New Audiences.

 

      

Cea de-a doua editie debuteaza pe 16 decembrie 2011, cuprinzand o serie de patru concerte in care sunt prezentate creatii muzicale contemporane britanice in interpretarea unor muzicieni romani si britanici de prestigiu. Selectia lucrarilor a fost realizata de Philip Cashian, Directorul Catedrei de Compozitie a Academiei Regale de Muzica din Londra.

Citeşte mai mult...
 
Klaus Iohannis: Alegerile anticipate, singura soluţie pentru a debloca situaţia PDF Imprimare
Politic
Duminică, 22 Ianuarie 2012 09:03

Demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate reprezintă soluţia pentru deblocarea situaţiei actuale din România, consideră liderul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), primarul Sibiului Klaus Iohannis.

 

 

                            

             "Cred că se poate ajunge la anticipate. Soluţia tehnică se poate găsi uşor, sunt diferite posibilităţi. Varianta cea mai simplă ar fi să îşi dea demisia Guvernul.

În acest context, nu cred nici într-un guvern de tehnocraţi, de uniune naţională. Alegerile anticipate ar rezolva problema pentru toată lumea.

Citeşte mai mult...
 
Motivele pentru care medicilor inca le place sa lucreze in spitalele de stat PDF Imprimare
Esential
Vineri, 20 Ianuarie 2012 17:18


Ciubucurile de la pacienti, excursiile platite de producatorii de medicamente si toleranta conducerii la malpraxis sunt preferate "exploatarii" la patron.

 

 

       


Comisioanele la achizitii, congresele si excursiile "exotice" pe banii concernelor de medicamente, clasica spaga de la pacient, toleranta sefilor fata de greseli, dar si posibilitatea de a trata cazuri grave si de a creste profesional sunt motive pentru care multi medici se agata de un loc caldut la stat.
Favorurilele si spaga cresc direct proportional cu renumele spitalului si al doctorului, astfel ca sefii de sectie si marii profesori ajung sa-si scoata de cateva ori salariul din plati informale.

 

 

 

 

 

 

** sursa  :time4news.ro

 


Pagina 318 din 330

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate