Total Media News

Total Media News
Unirea Principatelor Române PDF Imprimare Email
Luni, 24 Ianuarie 2022 08:11

                 

   Unirea Principatelor Române, cunoscută și ca Mica Unire, a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Procesul unirii, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări, a cunoscut o etapă decisivă, care s-a dovedit a fi ireversibilă, prin alegerea colonelului moldovean Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

Procesul a început odată cu adoptarea Regulamentelor Organice între 1831-1832 în Muntenia și Moldova, care stipulau necesitatea unificării politice, urmate de acorduri vamale între 1833 și 1835 și lichidarea posturilor vamale între cele două țări începând cu 1 ianuarie 1848, în timpul domniilor lui Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu. Deznodământul războiului Crimeii a stăvilit pentru un timp ambițiile geopolitice ale imperiului rus la Dunărea de jos, fără a consolida efectiv imperiul Otoman de care depindeau principatele, ceea ce a creat un context favorabil realizării unirii.[1] Votul popular favorabil unirii în ambele țări, rezultat în urma unor Adunări ad-hoc în 1857 a dus la Convenția de la Paris din 1858, o înțelegere între Marile Puteri, prin care se accepta o uniune mai mult formală între cele două țări, cu guverne diferite și cu unele instituții comune. La începutul anului 1859 liderul unionist moldovean Alexandru Ioan Cuza a fost ales ca domnitor al Moldovei și Țării Românești, act care a adus cele două state într-o uniune personală. În 1862, cu ajutorul unioniștilor din cele două țări, Cuza a unificat Parlamentul și Guvernul, realizând unirea politică. După înlăturarea sa de la putere în 1866, unirea a fost consolidată de succesorul său, principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, iar constituția adoptată în acel an a denumit noul stat România.

 

Citeşte mai mult...
 
FCSB si CFR, spectacol in derby-ul etapei! PDF Imprimare Email
Duminică, 23 Ianuarie 2022 22:02

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane făcând sport şi iarbă

Pe National Arena, in fata a aproximativ 12.000 de spectatori care au indurat un frig napraznic in Bucuresti, FCSB si CFR Cluj, au oferit un spectacol fotbalistic de calitate, incheiat scor 3-3. Pentru bucuresteni au marcat Octavian Popescu, un eurogol, Vali Gheorghe si Iulian Cristea, in timp ce pentru oaspeti au marcat Alex Chipciu si dubla,  Gabriel Debeljuh, atacantul ce era in mare forma din pregatire.

Inainte de aceasta partida cele doua echipe erau despartite de 10 puncte, iar distanta se va mentine in continuare dupa golul egalizator din minutul 93 al lui  Iulian Cristea. Acesta este probabil unul din cele mai calitative meciuri ale acestui sezon fotbalistic din Romania.

Citeşte mai mult...
 
Ia-ti energia inainte de fiecare antrenament! PDF Imprimare Email
Vineri, 21 Ianuarie 2022 16:13

Pre-Workout Explosive ajută la îmbunătățirea contracṭiei musculare. Te ajută să îṭi atingi obiectivele, îmbunătăṭeşte puterea şi metabolismul muscular în timpul antrenamentului.

Forṭă explozivă, creşterea masei musculare şi recuperări mai bune între antrenamente. Acestea sunt obiectivele practicanṭilor de sporturi explozive cum ar fi, printre altele, halterofilismul, fotbalul, crosstraining.

Citeşte mai mult...
 
Simona Halep merge in turul trei la Melbourne! PDF Imprimare Email
Joi, 20 Ianuarie 2022 14:51

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi interior

Simona Halep, numarul 14 mondial in ierarhia WTA a invins-o in ultimul meci de pe Arena Rod Laver pe Beatriz Haddad, din Brazilia, scor 6-0, 6-2. Romanca a aratat un joc complet, curajos, solid, cu multa incredere si nu i-a dat nicio sansa adversarei sale. Mai departe, o va intalni pentru un loc in optimi pe Danka Kovinic, ce a trecut de Emma Raducanu.

Citeşte mai mult...
 
LIQUI MOLY closes the year with a production record PDF Imprimare Email
Luni, 17 Ianuarie 2022 14:31
                        https://liqui-moly.pixxio.media/workspace/pixxio/tt.php?src=/fileOrigs/zf/zfgQ7VsmWbFgKEQsBZ__1585223857_3220500.jpg
   For the first time in excess of 100,000 tonnes of lubricant has been produced, a 27 percent increase
    LIQUI MOLY has produced more this year than ever before. The German oil and additive specialist produced 105,000 tonnes of lubricant – 27 percent more than in the previous year. “For the first time, we have passed the 100,000-tonne mark,” says Managing Director Ernst Prost. “What would be a strong performance anyway is even more impressive against the backdrop of adverse conditions.”
These adverse conditions include the shortage of raw materials, which not only upset the price structure but led to real bottlenecks, and distortions in global logistics, which made it equally difficult to obtain the raw materials in the first place and then ship the finished products to customers. And all this against a backdrop of increasingly numerous types of oil that are becoming more and more difficult to produce, making production even more complex. 
Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 1044

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2021
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri