Total Media News

Mediu
Care sunt cele mai verzi cladiri din Romania PDF Imprimare
Vineri, 29 Martie 2013 08:43

              Romanian Green Building Council a desemnat, în parteneriat cu Nai România şi platforma consstruction 21.rocele mai verzi clădiri din România. Majoritatea sunt în Bucureşti, dar, oarecum surprinzător, pe listă nu apare niciuna dintre imobilele Immofinanz, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România.

                                       

           În Top apar şi două clădiri din provincie, Amera Tower din Cluj-Napoca, oraş în care deja autorităţile au anunţat că impozitul plătit de proprietarii de clădiri verzi va fi mai mic decât al celor clasice şi City Business CEnter Timişoara, proiectul dezvoltat cu bani europeni al lui Ovidiu Şandor, ajuns în proprietatea fondului de investiţii NEPI.

Citeşte mai mult...
 
Earth Hour 2013: Mari edificii ale lumii, inclusiv din Romania, cufundate in intuneric de Ora Pămant PDF Imprimare
Duminică, 24 Martie 2013 08:22

                  Sâmbătă, 23 martie, mari edificii ale planetei, precum Taj Mahal, Turnul Eiffel şi Empire State Building, au stins lumina timp de o oră în cadrul operaţiunii "Earth Hour", eveniment anual care îi mobilizază pe oameni să lupte împotriva încălzirii globale.


             În România, Ora Pământului a fost sărbătorită în 43 de oraşe, Timişoara fiind capitala evenimentului şi găzduind mai multe manifestări.



                 La ora locală 20.30, luminile din edificii şi monumente din peste 150 de ţări au fost stinse timp de o oră, pentru a marca astfel cea mai mare manifestare ecologistă din lume.

Au fost cufundate în întuneric Portul din Sydney, Poarta Brandenburg, Turnul Eiffel, Parlamentul din Budapesta, Cascada Niagara, Turnul Burj Khalifa, Cetatea Dubrovnik din Croaţia, Stadionul Olimpic din Beijing, străvechea citadelă Erbil din Kazahstan, dar şi alte obiective turistice, precum pieţele Al-Jundi şi Palestina din Gaza, Mica Sirenă din Copenhaga şi replica din Florenţa a celebrei statui David, realizată de Michelangelo.

 

Citeşte mai mult...
 
Luna Plantarii Arborilor PDF Imprimare
Vineri, 15 Martie 2013 13:57

    In fiecare an, in conformitate cu prevederile art. 81 din Legea nr. 46/2008

         –Codul  Silvic, in perioada 15 marti-15 aprilie,RNP-Romsilva organizeaza, atat la nivel central, cat si la nivelul unitatilor sale teritoriale, activitati practice de impadurire si alte manifestari dedicate formarii constiintei forestiere in randul cetatenilor, sub egida „LUNII  PLANTARII ARBORILOR”.

         In mod fericit, aceasta perioada coincide cu lucrarile specifice campaniei de

impaduriri de primavara, in cadrul careia se vor realiza 3713 ha, din cele 6120 ha program pe intregul an.

Citeşte mai mult...
 
Succes notabil al negocierilor în domeniul schimbărilor climatice: Conferinţa Părţilor de la Doha PDF Imprimare
Miercuri, 12 Decembrie 2012 20:52

           Protocolul de la Kyoto va continua şi pentru următorii 8 ani, au decis sâmbătă, 8 decembrie, la Doha delegaţii celor peste 190 de ţări prezente la Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP 18). Începută pe 26 noiembrie şi finalizată în a doua săptămână cu un segment de negocieri la nivel înalt, conferinţa a reuşit să-şi atingă unul din obiectivele cheie.


       România, care a participat la toate cele 13 zile de negocieri prelungite din capitala Qatarului, va avea în anul 2013 un membru supleant în Comitetul de Supervizare al mecanismului Joint Implementation (JI), aflat sub Protocolul de la Kyoto.


        Continuarea Protocolului de la Kyoto (KP) va permite implementarea şi urmărirea unui set de angajamente consistente ale statelor Părţi semnatare, vizând în primul rând reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES). Succesul de la Doha a fost parţial umbrit de deciziile Rusiei, Japoniei şi Noii Zeelande de a nu-şi mai asuma angajamente obligatorii de reducere a emisiilor sub KP. Pe de altă parte, Canada s-a retras din Protocol, la Durban, cu un an în urmă.

Citeşte mai mult...
 
Orașele din România se întrec în colectarea selectivă a gunoaielor PDF Imprimare
Miercuri, 31 Octombrie 2012 19:04

       Mai multe orașe din România concurează pentru a obține titlul de „Orașul Reciclării”, marele premiu constând într-o zonă de picnic complet amenajată, cu un design modern, în valoare de aproximativ 15.000 de euro.

                                                     

                     

     În competiția de colectare selectivă a deșeurilor, numită „Bătălia pentru Orașul Reciclării”, s-au înscris până acum 18 localități din țară: Iași, Brașov, Cluj-Napoca, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Craiova, Deva, Focșani, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea și Zalău, precum și Sectorul 1 și Sectorul 6 din București.Concursul își propune să stimuleze colectarea selectivă în rândul populației.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 5 din 6

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Mediu