Total Media News

Legislatie
ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea agențiilor teritoriale ptr.IMM PDF Imprimare
Miercuri, 28 Februarie 2024 20:15

                                                             

  ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea agențiilor teritoriale pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi turism
Actul normativ stabilește o serie de măsuri care să permită desfășurarea, în cel mai scurt timp, într-un nou cadru organizatoric, a activităților ce vizează stimularea înființării și dezvoltării de întreprinderi mici și mijlocii și autorizarea în turism, care să se alinieze nevoilor antreprenorilor și structurilor turistice.
Astfel, se înființează agențiile teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii și turism (ATIMMT), respectiv ATIMMT Ploiești, ATIMMT Constanța și ATIMMT Brașov, prin fuziunea celor nouă agenții pentru întreprinderi mici și mijlocii, prevăzute în anexa nr. 2 la HG nr. 864/2023 privind organizarea și funcționarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prin preluarea activității și personalului agențiilor pentru întreprinderi mici și mijlocii și al reprezentanțelor teritoriale în domeniul turismului din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Citeşte mai mult...
 
Program naţional de investiţii în infrastructura unităţilor spitaliceşti PDF Imprimare
Miercuri, 28 Februarie 2024 20:07
                                                 

  PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru aprobarea Programului naţional de investiţii în infrastructura unităţilor spitaliceşti şi pentru abrogarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 55/2023 privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor de infrastructură publică de sănătate cu finanţare din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Sănătate şi din împrumuturi contractate cu instituţiile financiare internaţionale (PRIMA LECTURĂ)
   Programul naţional de investiţii în infrastructura unităților spitalicești, cu o alocare financiară de 13,25 miliarde lei, se va derula în perioada 2024-2030, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență, analizat astăzi în primă lectură de Executiv.
Actul normativ reglementează măsurile necesare pentru crearea unui cadru legislativ care să permită potențialilor beneficiari promovarea proiectelor de investiții, prin Programul național de investiții în infrastructura unităților spitalicești, astfel încât să se poată asigura accesul populației la servicii medicale esențiale, creșterea calității vieții și atingerea standardelor din țările europene.

 

Citeşte mai mult...
 
Guvernul sprijina productia de tomate, ardei, castraveți și alte legume din sere și solarii. PDF Imprimare
Marţi, 20 Februarie 2024 17:17

                

   HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea art. 8 din Hotărârea nr. 846/2023 privind aprobarea Programului de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate pentru perioada 2023-2024 şi pentru modificarea art. 8 din Hotărârea Guvernului nr. 1569/2022 privind aprobarea programului de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate pentru anul 2023                   

   Guvernul alocă peste 109 milioane lei pentru plata ajutorului de minimis pentru susținerea producției de legume cultivate în spații protejate.
   Este vorba despre producția de tomate, ardei, castraveți și alte legume din sere și solarii.
    Se va asigura plata tuturor beneficiarilor eligibili care au solicitat ajutorul de minimis și care au valorificat producţiile de legume obținute în perioada 20 octombrie 2023-31 ianuarie 2024 inclusiv. Sprijinul financiar este de până la 1000 euro pentru 1000 mp/beneficiar.   
*
-  Guvernul Romaniei
*
Citeşte mai mult...
 
Noi OBLIGATII pentru trotinete și chiar biciclete. PDF Imprimare
Miercuri, 08 Noiembrie 2023 17:27
                                           trotineta-electrica-cu-scaun-ryde800-warrior-1
  Ministerul Finanțelor (MF) a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ care modifică legislația RCA. Este vorba de un pachet de schimbări, impuse de Uniunea Europeană, despre care Economica a scris în premieră încă din urmă cu aproape doi ani.
          Una dintre modificările de importanță este schimbarea definiției  vehiculului, astfel încât vor fi obligate să aibă RCA și trotinetele sau chiar biciclete cu motor.
” Ca urmare vor intra sub obligația de asigurare și vehicule ce conform legislației naționale nu sunt supuse înmatriculării/înregistrării (trotinete electrice, biciclete electrice și alte vehicule)”,
      O altă modificare substanțială prevede creștere sumelor asigurate prin RCA și exprimarea lor în lei,  nu în euro cum era până acum. Pentru daune materiale suma acoperită este stabilită la 6,43 de milioane de lei, față de 1,22 milioane euro (circa 6,1 milioane lei) cât este în prezent, în timp ce pentru vătămări corporale și daune morale se vor plăti maximum 31,9 milioane lei, față de 6,07 milioane euro, adică circa 30 de milioane de lei.

*

Citeşte mai mult...
 
Măsuri de eficientizare a gestionării deşeurilor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor a PDF Imprimare
Miercuri, 08 Noiembrie 2023 17:16
                                      Guvernul României - Wikipedia

   ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind unele măsuri de eficientizare a gestionării deşeurilor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative
Prin actul normativ adoptat de Guvern se modifică și se completează mai multe acte normative din domeniul mediului.
    Astfel, se instituie posibilitatea acordării de finanțare beneficiarului Ministerul Educației, prin alocarea de sume din Fondul pentru Mediu destinate derulării Programului „Săptămâna verde”.
    De asemenea, se modifică Ordonanța de urgență nr. 35/2022 pentru aprobarea măsurilor necesare realizării campaniei naționale de împădurire și reîmpădurire prevăzute în Planul național de redresare și reziliență, prin introducerea în categoria terenurilor eligibile a pajiștilor care nu fac parte din categoria terenurilor agricole cu valoare naturală ridicată, precum și a terenurilor degradate și neproductive agricol, ce necesită ameliorare prin împădurire.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 25

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Legislatie