Total Media News

Legislatie
Noi OBLIGATII pentru trotinete și chiar biciclete. PDF Imprimare
Miercuri, 08 Noiembrie 2023 17:27
                                           trotineta-electrica-cu-scaun-ryde800-warrior-1
  Ministerul Finanțelor (MF) a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ care modifică legislația RCA. Este vorba de un pachet de schimbări, impuse de Uniunea Europeană, despre care Economica a scris în premieră încă din urmă cu aproape doi ani.
          Una dintre modificările de importanță este schimbarea definiției  vehiculului, astfel încât vor fi obligate să aibă RCA și trotinetele sau chiar biciclete cu motor.
” Ca urmare vor intra sub obligația de asigurare și vehicule ce conform legislației naționale nu sunt supuse înmatriculării/înregistrării (trotinete electrice, biciclete electrice și alte vehicule)”,
      O altă modificare substanțială prevede creștere sumelor asigurate prin RCA și exprimarea lor în lei,  nu în euro cum era până acum. Pentru daune materiale suma acoperită este stabilită la 6,43 de milioane de lei, față de 1,22 milioane euro (circa 6,1 milioane lei) cât este în prezent, în timp ce pentru vătămări corporale și daune morale se vor plăti maximum 31,9 milioane lei, față de 6,07 milioane euro, adică circa 30 de milioane de lei.

*

Citeşte mai mult...
 
Măsuri de eficientizare a gestionării deşeurilor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor a PDF Imprimare
Miercuri, 08 Noiembrie 2023 17:16
                                      Guvernul României - Wikipedia

   ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind unele măsuri de eficientizare a gestionării deşeurilor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative
Prin actul normativ adoptat de Guvern se modifică și se completează mai multe acte normative din domeniul mediului.
    Astfel, se instituie posibilitatea acordării de finanțare beneficiarului Ministerul Educației, prin alocarea de sume din Fondul pentru Mediu destinate derulării Programului „Săptămâna verde”.
    De asemenea, se modifică Ordonanța de urgență nr. 35/2022 pentru aprobarea măsurilor necesare realizării campaniei naționale de împădurire și reîmpădurire prevăzute în Planul național de redresare și reziliență, prin introducerea în categoria terenurilor eligibile a pajiștilor care nu fac parte din categoria terenurilor agricole cu valoare naturală ridicată, precum și a terenurilor degradate și neproductive agricol, ce necesită ameliorare prin împădurire.

 

Citeşte mai mult...
 
LEGE ptr. modificarea şi completarea O.Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații şi fundații PDF Imprimare
Luni, 06 Noiembrie 2023 20:01
     

                                                 Guvernul României - Wikipedia

 

   PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații şi fundații
Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociații și fundații a fost adoptat de Guvern și va fi trimis către Parlament.
Proiectul de Lege prevede următoarele aspecte:
•    1.Registru UNIC al asociațiilor și fundațiilor, modern, care să conțină informații adecvate, corecte și actualizate.
•    Noul sistem va permite accesul în orice moment la informații despre orice asociație și fundație înregistrată în România.
•    Finanțarea va fi asigurată prin PNRR și înlocuiește vechile sisteme electronice depășite și limitate.

 

Citeşte mai mult...
 
O. de U. ptr. stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată ptr. domeni PDF Imprimare
Marţi, 31 Octombrie 2023 18:10
                              Guvernul României - Wikipedia
  ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru domeniile construcții, sector agricol și industria alimentară
Actul normativ aprobat de Guvern stabilește noile valori ale salariului minim în construcții, agricultură și industria alimentară, care se vor aplica începând cu veniturile aferente lunii noiembrie.
   În sectorul construcțiilor, salariul minim brut va fi de 4.582 de lei, iar în domeniul agricol și în industria alimentară salariul minim brut va fi 3.436 de lei.
Astfel, vor fi protejate veniturile din aceste domenii importante pentru economia României și după introducerea contribuției pentru sănătate.
  Aceste valori au fost stabilite de Guvern prin consultări cu sindicatele și patronatele, în cadrul Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social.
În prezent, salariul minim brut în construcții este de 4.000 de lei, iar în sectorul agricol și industria alimentară este de 3.000 de lei.
  De majorarea salariului minim brut în domeniul construcțiilor vor beneficia 423.110 salariați, iar în sectorul agricol și industria alimentară 168.000 de salariați, potrivit estimărilor.
*

Citeşte mai mult...
 
O. de URGENȚĂ ptr. aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 PDF Imprimare
Sâmbătă, 28 Octombrie 2023 10:24

           

                                                              Guvernul României - Wikipedia

 

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ

pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumată prin Programul de Convergenţă şi pentru modificarea unor acte normative
Un set de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în țința de deficit bugetar asumat prin Programul de Convergență a fost aprobat astăzi de Guvern, prin Ordonanță de Urgență.
Aceste modificări au în vedere limitarea și reducerea cheltuielilor bugetare până la sfârșitul acestui an, în contextul în care depășirea deficitului bugetar ar genera consecințe asupra creșterii costurilor finanțării deficitului bugetar, dar și asupra fondurilor alocate pentru investiții în cadrul Politicii de Coeziune și prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Odată cu intrarea în vigoare a actului normativ, autoritățile și instituțiile publice nu vor mai încheia, în anul 2023, angajamente pentru următoarele categorii de cheltuieli:
1.Bunuri și servicii pentru alineatele ”Furnituri de birou” și ”Alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare”;
2.Reparații curente;
3.Bunuri de natura obiectelor de inventar;
4.Cărți, publicații și materiale documentare;
5.Consultanță și expertiză;
6.Pregătire profesională;
7.Studii și cercetări;
8.Contribuții ale administrației publice locale la realizarea unor lucrări și servicii de interes public local, în baza unor convenții sau contracte de asociere;
9.Alte cheltuieli, cu excepția alineatelor ”Chirii” și ”Executarea silită a creanțelor bugetare”;
10.Asociații și fundații, cu excepția angajamentelor ce vizează domeniile ”Sănătate” și ”Asistență socială”;
Plățile lunare efectuate în lunile noiembrie-decembrie la cheltuielile cu bunuri și servicii se limitează la cel mult nivelul mediei plăților efectuate în perioada ianuarie-septembrie 2023, în limita bugetului aprobat la acest titlu de cheltuieli.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 2 din 26

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Legislatie