Total Media News

Legislatie
Aplici sistemul de TVA la incasare? Ce obligatii vei avea din 2013 PDF Imprimare
Marţi, 30 Octombrie 2012 22:51

     Persoanele impozabile care aplica sistemul TVA la incasare au incepand de la 1 ianuarie 2013, de cand se aplica noile reglementari, anumite obligatii in ceea ce priveste plata si deducerea taxei pe valoarea adaugata.


     Noul sistem de TVA, care presupune plata taxei la incasarea facturii, si nu la emiterea ei, se va aplica de la 1 ianuarie 2013. Masura este oficiala de aproximativ trei luni, de cand Codul fiscal a fost modificat in acest sens prin OG nr. 15/2012.

    Potrivit unui document publicat recent de Directia Generala a Finantelor Publice Brasov, contribuabilii care vor aplica sistemul TVA la incasare au obligatia, din punct de vedere  al livrarilor sau prestarilor efectuate, sa emita facturi cu TVA pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii taxabile cu mentiunea “TVA la incasare”. 

Citeşte mai mult...
 
Comisia Europeană cere României să modifice legislaţia privind antrepozitele fiscale PDF Imprimare
Miercuri, 24 Octombrie 2012 19:26

         CE a lansat o nouă procedură de infringement împotriva României, solicitând modificarea legislaţiei antrepozitelor fiscale, întrucât produsele accizabile provenite din alte state UE nu pot fi deţinute în antrepozite şi, implicit, nu beneficiază de facilităţile oferite de regimul suspensiv de accize.

             "România este somată să îşi modifice legislaţia în termen de două luni pentru a o alinia la legislaţia UE (a doua etapă a procedurii de infringement). În caz contrar, Comisia Europeană poate înainta cazul Curţii Europene de Justiţie", se arată într-un comunicat al CE.

Citeşte mai mult...
 
Un nou formular ANAF: Cine si pentru ce trebuie sa il depuna ? PDF Imprimare
Joi, 11 Octombrie 2012 21:51
     Aproximativ 250 de formulare fiscale sunt folosite in prezent in Romania in relatia contribuabililor cu autoritatile fiscale: de la declaratii si cereri standard pana la decizii, certificate sau notificari. In toata aceasta lunga liste de documente, din aceasta saptamana, si-a mai facut loc inca o declaratie aprobata de ANAF, cea cu numarul de identificare 099. Va spunem astazi tot ce trebuie sa stiti despre noul formular fiscal.

    Declaratia 099 "Cerere de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, potrivit art. 153 lin. 9^1 din Codul fiscal" a fost aprobata prin Ordinul ANAF nr. 1436/2012, publicat in Monitorul Oficial nr. 588, din 5 octombrie. Noua declaratie introdusa poate fi utilizata din 8 octombrie, cand au intrat in vigoare prevederile acestui ordin.

Citeşte mai mult...
 
Noul Cod civil. Comentarii, doctrină şi jurisprudenţă | Editura Hamangiu PDF Imprimare
Vineri, 05 Octombrie 2012 20:22

      Editura Hamangiu vă propune un prim comentariu al noului Cod civil, realizat în stilul consacrat al Codului Hamangiu, adică o analiză care se bazează, în primul rând, pe ideile şi soluţiile dezvoltate în timp de doctrină şi jurisprudenţă.

                                            

     În completare, mai ales în cazul instituţiilor noi, pentru care nu există încă doctrină şi nici jurisprudenţă naţională, precum şi în cazul acelor instituţii schimbate mult faţă de vechea reglementare, autorii lucrării ne oferă propriile lor comentarii, prin care identifică şi explică posibilele implicaţii şi probleme pe care le-ar putea pune în practică noile reglementări.

 

Citeşte mai mult...
 
Senatul a respins legea prin care judecatorii numiti la CCR sa nu fi avut activitate politica PDF Imprimare
Luni, 24 Septembrie 2012 18:51

     Propunerea legislativă are ca obiect modificarea art.5, alin. 5 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, în sensul instituirii condiției ca, pentru ocuparea funcției de judecător la CCR, candidații să depună o declarație pe propria răspundere că nu au fost membri ai vreunui partid politic.

 

    ”Credibilitatea de care trebuie să se bucure acest for nu poate fi una îndoielnică, iar, atât timp cât vor exista temeri cu privire la gradul de independență cu care decid cei care sunt chemați să delibereze asupra constituționalității legilor, va exista un conflict între ceea ce se dorește a reprezenta Curtea Constituțională într-un stat de drept și modul în care este percepută România”, arată inițiatorii în expunerea de motive.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 21 din 26

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Legislatie