Total Media News

Energie
Bateriile ieftine cu protoni concurează cu litiul în ceea ce privește densitatea energiei PDF Imprimare
Sâmbătă, 29 Iulie 2023 17:19

                                 The experimental prototype

    RMIT engineers say they've tripled the energy density of cheap, rechargeable, recyclable proton flow batteries, which can now challenge commercially available lithium-ion batteries for capacity with a specific energy density of 245 Wh/kg.
    That's as compared to the ~260-odd Wh/kg delivered by the lithium-ion batteries in a current Tesla Model 3 battery pack, but without using any lithium, thus avoiding a forecasted lithium squeeze, as well as geopolitically sensitive dependence on China in the battery supply chain, and all kinds of end-of-life issues.
Citeşte mai mult...
 
ANALIZA | Pretul carburantului in continua crestere! Cum se va opri aceasta criza? PDF Imprimare
Joi, 18 Martie 2021 14:58

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

 

Litrul de benzina si motorina in Romania a crescut exponential in acest an fata de aceeasi perioada, de izolare, din anul 2020, iar tendintele de crestere s-au putut observa treptat, de la sfarsitul anului trecut. In ultimele zile ale lunii Decembrie s-au constatat cresteri evidente ale litrului de benzina si motorina la benzinariile din tara noastra, iar prognoza pentru 2021 era destul de sumbra, in acest moment un litru de benzina ajungand chiar la 5,50 lei.

Dupa ce in Noiembrie 2020 pretul era de 4,40 lei la pompa pentru un litru de benzina, mijlocul lunii Februarie ne gasea cu un pret de 5,15- 5,20 lei pentru un litru benzina, acum pretul la benzinarii poate chiar trece de 5,50 lei, ceea ce inseamna o crestere majora nu numai la pompa, ci si la toate activitatile economice ca implica pretul benzinei, transport,etc.

Companiile petroliere pun creșterile pe seama majorării accizei și a evoluției cotaţiei barilului de petrol. Motorina se afla aproximativ in aceeasi zona de pret, inregistrand de asemenea o crestere majora de pret.

Cele mai mari prețuri la carburanți din Europa se înregistrează în state precum Olanda, Norvegia și Italia. Spre exemplu 1 litru de benzină în Olanda costa 8,14 lei, în cazul motorinei norvegienii plătesc cel mai mult, adică 7,22 lei. La polul opus, cele mai mici prețuri înregistrate la benzină au fost în Ucraina - 3,88 lei, iar la motorină în Moldova - 3,48 lei pe litru.

În mai 2020 a fost cea mai scăzută valoare din ultimii cinci ani ai benzinei, când un litru ajungea la pompă la 4,27 lei / litru, situaţie staţionară pentru aproape o lună de zile. Abia din iunie preţul a început să crească, uşor-uşor, la 4,28 - 4,30.

In conditiile date tot mai multi romani, isi vor pune semne de intrebare asupra transportului cu masini termice, vor circula cu transportul in comun, desi poate sa nu fie o masura la fel de eficienta ca timp, sau vor merge pe jos acolo unde este cazul. Practic, la 30 litri cu care un roman alimenteaza masina, plateste in acest moment mai mult cu minim 30 lei fata de Noiembrie anul trecut, o diferenta uriasa pentru o persoana mobila, care circula mult cu autoturismul.

Citeşte mai mult...
 
Cinci oferte pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru PDF Imprimare
Miercuri, 31 Iulie 2019 09:52
                       
    Conform  mediafax.ro, Hidroelectrica a primit cinci oferte în cadrul procedurii de achiziţie sectorială prin negociere competitivă pentru retehnologizarea AHE Vidraru, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 82.151.039 euro, sumă la care se adaugă TVA, informează compania.
   Hidroelectrica a primit cinci oferte pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru
    La procedură s-au înscris cinci ofertanţi: VOITH HYDRO Gmbh & Co KG Austria, Consorţiul ROMELECTRO SA – LITOSTROJ ENGINEERING a.s., Asocierea GE Hydro France SAS – Elecnor SA – Grid Solutions România SRL, Asocierea GULSAN INSAAT SANAYI TURIZM NAKLIYAT VE TICARET a.s. –ZHEFU Holding Group Co. LTD.
Citeşte mai mult...
 
Black Sea Oil & Gas, va investesti 400 mil. de dolari pentru a scoate gaze din Marea Neagră PDF Imprimare
Joi, 07 Februarie 2019 14:06

 

        Imagini pentru platforma marina poza

  Conform  zf.ro,Black Sea Oil & Gas (BSOG), companie deţinută de gigantul american Carlyle, este prima firmă implicată în noul val de explorări din Marea Neagră care a luat decizia finală de investiţii, urmând să treacă la dezvoltarea proiectului, spun surse din piaţă. Decizia este oarecum surprinzătoare ţinând cont că până acum oficialii companiei s-au declarat rezervaţi în ceea ce priveşte continuarea acestui proiect după toată modificăril legislative.

  Potrivit datelor disponibile, cele două zăcăminte ale BSOG, Ana şi Doina, care formează proiectul Midia, totalizează 10 miliarde de metri cubi de gaze şi pot oferi anual o producţie de un miliard de metri cubi de gaze, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din consumul României. Valoarea investiţiei este de 400 de milioane de dolari.

 

Citeşte mai mult...
 
Complexul Energetic Oltenia şi chinezii de la Huadian negociază pentru realizarea unui nou grup en. PDF Imprimare
Luni, 04 Februarie 2019 20:21
                                                 ROVINARI
  Conform  mediafax.ro,Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia şi cei ai China Huadian Engineering au început, luni, negocierile pentru finalizarea contractelor de superficie şi de furnizare de cărbune, pentru un nou grup energetic, de 600 MW, la termocentrala Rovinari, investiţie de aproape un miliard de euro.

    Investiţia în grupul energetic de 600 de MW de la Rovinari este de circa un miliard de euro şi presupune crearea a peste 4.000 de locuri de muncă.

   Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, a participat, luni, la întâlnirea dintre reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia şi cei ai China Huadian Engineering, care a avut loc la sediul companiei din Târgu-Jiu.

   Negocierile dintre cele două părţi vizează finalizarea contractelor de superficie şi de furnizare cărbune, privind realizarea unui nou grup energetic de 600 MW, la termocentrala Rovinari, care ar urma să intre în producţie după anul 2020.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 16

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Energie