Total Media News

Financiar
Min. de Finanțe a publicat proiectul ”privind unele măsuri fiscal bugetare PDF Imprimare
Marţi, 19 Septembrie 2023 18:12

                                         Măsurile fiscale care se vor aplica de la 1 octombrie 2023: Lista noilor  taxe şi impozite - Ziarul Unirea

   Ministerul de Finanțe a publicat în transparență decizională, marți dimineața, proiectul ”privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung”, proiect pentru care Guvernul urmează să își asume răspunderea în Parlament.

   Forma finală a documentului cu măsuri fiscale și de reducere a cheltuielilor – măsuri intens dezbătute de mai bine de o lună și jumătate – conține toate deciziile prezentate de presă în această perioadă: impozit pe cifra de afaceri, impozit suplimentar de 1% pentru instituţiile bancare, eliminarea unor facilităţi pentru angajaţii din IT şi construcţii, reducerea numărului total de funcţii de conducere, noi reglementări privind voucerele de vacanță și sporurile acordate bugetarilor.


Citeşte mai mult...
 
Balanţa de plăţi şi datoria externă – iulie 2023 13.09.2023 PDF Imprimare
Luni, 18 Septembrie 2023 17:22

                                 BNR: Logo-ul băncii centrale este folosit fără drept de către o casă de amanet

 

   În perioada ianuarie - iulie 2023p contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 11 892 milioane euro, comparativ cu 15 207 milioane euro în perioada ianuarie - iulie 2022. În structura acestuia, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mic cu 2 357 milioane euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 1 659 milioane euro, balanța veniturilor primare a înregistrat un deficit mai mare cu 637 milioane euro, iar balanța veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mic cu 64 milioane euro.

Contul curent al balanței de plăți (mil. euro)........................



Citeşte mai mult...
 
Indicatori monetari – iulie 2023 PDF Imprimare
Miercuri, 30 August 2023 16:25
                                logo-bnr-portofoliu-simplu - Enformation

      Masa monetară în sens larg (M3) a înregistrat la sfârșitul lunii iulie 2023 un sold de 622 009,2 milioane lei. Aceasta a scăzut cu 0,4 la sută (-0,6 în termeni reali1) față de luna iunie 2023, iar în raport cu iulie 2022 s-a majorat cu 8,0 la sută (-1,3 la sută în termeni reali).

..........

....................

Citeşte mai mult...
 
Daca vrei sa faci BANI legal si fara riscuri..... PDF Imprimare
Miercuri, 23 August 2023 15:35

                                                                                                     Sigla Guvernul Romaniei

  Din 23 august românii pot accesa o nouă tranșă a Programului TEZAUR, cu dobânzi de până la 7,20% pe an

   Începând de miercuri, 23 august 2023, românii pot accesa o nouă tranșă de titluri de stat TEZAUR, cu maturități de 1 an și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,30% și, respectiv, 7,20%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

   „Fiecare emisiune de titluri de stat pe care o punem la dispoziție ne arată interesul românilor pentru oportunități solide de a economisi în siguranță. În cadrul ediției anterioare a TEZAUR, peste 30.000 de români au ales să investească aproape 1,4 miliarde de lei. Randamentul atractiv și riscurile minime fac din acest instrument o modalitate foarte bună de a face economiile să producă, fiind un instrument accesibil în care nu există restricții privind suma ce poate fi depusă” , a transmis ministrul Marcel Boloș.

    Titlurile de stat pot fi cumpărate:.............

Citeşte mai mult...
 
Falsuri în înscrisuri PDF Imprimare
Joi, 17 August 2023 17:41

                  Infracţiuni de fals | Codul Penal

     CAPITOLUL III

     Falsuri în înscrisuri

Falsul în înscrisuri sub semnătură privată

Art. 322. - Jurisprudenţă, Reviste (38), Doctrină (21), Comentarii expert (2)

(1) Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Admiteri hotărâri prealabile (1), Jurisprudenţă, Reviste (18), Doctrină (6)

(2) Tentativa se pedepseşte. Jurisprudenţă, Reviste (2)

Uzul de fals

Art. 323. - Legislaţie conexă (1), Jurisprudenţă, Reviste (46), Doctrină (21), Comentarii expert (2)

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată. Admis recurs în interesul legii (1), Jurisprudenţă, Reviste (3)

 

CAPITOLUL III
Falsuri în înscrisuri

Art. 323

Uzul de fals

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.

 

Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-323CAPITOLUL III
Falsuri în înscrisuri

Art. 323

Uzul de fals

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.

Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-323

 

 

*

Citeşte mai mult...
 


Pagina 4 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie