Total Media News

Program naţional de investiţii în infrastructura unităţilor spitaliceşti PDF Imprimare
Miercuri, 28 Februarie 2024 20:07
                                                 

  PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru aprobarea Programului naţional de investiţii în infrastructura unităţilor spitaliceşti şi pentru abrogarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 55/2023 privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor de infrastructură publică de sănătate cu finanţare din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Sănătate şi din împrumuturi contractate cu instituţiile financiare internaţionale (PRIMA LECTURĂ)
   Programul naţional de investiţii în infrastructura unităților spitalicești, cu o alocare financiară de 13,25 miliarde lei, se va derula în perioada 2024-2030, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență, analizat astăzi în primă lectură de Executiv.
Actul normativ reglementează măsurile necesare pentru crearea unui cadru legislativ care să permită potențialilor beneficiari promovarea proiectelor de investiții, prin Programul național de investiții în infrastructura unităților spitalicești, astfel încât să se poată asigura accesul populației la servicii medicale esențiale, creșterea calității vieții și atingerea standardelor din țările europene.

 


Valoarea maximă aferentă unui proiect finanțată din Program este:
-  2 miliarde de lei pentru spitale județene/județene de urgență, spitale de urgența, spitale mono specialitate;
-  350,5 milioane de lei pentru spitale municipale/municipale de urgență;
-  250 de milioane de lei pentru spitale orășenești.
Pot beneficia de acest Program:
-  unitățile administrativ-teritoriale;
- unitățile sanitare publice aflate în coordonarea/subordonarea/autoritatea sau în administrare/proprietatea instituțiilor publice centrale;
- unitățile sanitare publice: spitalele publice orășenești, municipale/municipale de urgență și spitalele județene/județene de urgență, spitale de specialitate, spitale clinice  și clinice de urgență, institute care desfășoară activitate medicală spitalicească și prespitalicească aflate în coordonarea/autoritatea/subordonarea Ministerului Sănătății și  unitățile  sanitare  prevăzute la alin. (2) art. 4 din Legea nr. 95/2006;  
-  parteneriat între autoritățile/instituțiile publice locale, care administrează de drept și vor pune la dispoziția parteneriatului terenuri şi clădiri în vederea realizării proiectului şi unitățile sanitare publice.
Categoriile de investiții care pot fi realizate sunt: realizarea de construcții noi și dotare;  lucrări de modernizare/reabilitare și dotare, extindere la construcțiile existente, inclusiv lucrări de conectare la clădiri existente și dotare pentru digitalizare și tranziția la energie verde.
Finanțarea Programului va fi asigurată din fonduri naționale și fonduri externe, detalii urmând să fie stabilite ulterior printr-o Hotărâre de Guvern.
Beneficiarii pot depune cereri de finanțare în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a normelor metodologice pentru punerea în aplicare a Programului.

*
*  Guvernul ROMANIEI
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Legislatie Program naţional de investiţii în infrastructura unităţilor spitaliceşti