Total Media News

Actionarii Hidroelectrica au aprobat listarea la bursa a companiei PDF Imprimare
Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:43

 

   De  ce   actionarii Hidroelectrica au aprobat prin Hotararea AGEA nr. 3 declansarea admiterii la tranzactionare (“Listarea”) a actiunilor emise de S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A.   ?

                      Cele mai mari hidrocentrale din România. TOP 7 centrale


    Astazi, 31 martie 2022, actionarii Hidroelectrica au aprobat prin Hotararea AGEA nr. 3 declansarea admiterii la tranzactionare (“Listarea”) a actiunilor emise de S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. pe Bursa de Valori Bucuresti, ca urmare a unei oferte publice secundare avand drept obiect actiuni ale S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. reprezentand pana la 19,94% din totalul actiunilor emise de societate, realizata de Fondul Proprietatea S.A.

 

 

 

Salutam decizia actionariatului de listare a companiei Hidroelectrica la bursa si suntem pe deplin pregatiti sa ducem la indeplinire aceasta hotarare. Este un pas natural pentru o companie de talia Hidroelectrica, o etapa noua pe care o anticipam si asteptam de multa vreme. Suntem convinsi ca listarea va duce la consolidarea pozitiei societatii si la transparentizare suplimentara si, de asemenea, va contribui serios la cresterea gradului de lichiditate al BVB, cu implicatii pozitive asupra economiei nationale.

As vrea sa subliniez faptul ca listarea deschide noi oportunitati, inclusiv pentru romanii care isi doresc sa cumpere si sa detina actiuni la una dintre cele mai solide companii cu capital majoritar de stat” – a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din Romania si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic, cu implicatii in siguranta nationala. Compania exploateaza un numar de 209 centrale, avand o putere instalata totala de 6.482 MW. Acestora li se adauga parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalata de 108 MW.


*  

 Actionariat si Consiliul de Supraveghere

In conformitate cu Actul constitutiv al societatii, Hidroelectrica are ca scop producerea si vanzarea de energie electrica, prin efectuarea, cu respectarea legislatiei in vigoare, de acte de comert corespunzatoare obiectului de activitate.

Hidroelectrica S.A are ca obiect de activitate, conform codificarii aprobate prin Ordinul nr. 337/2007 (clasificarea CAEN-rev.2), urmatoarele:

Domeniul principal de activitate: 351 - “Productia, transportul si distributia energiei electrice.”

Activitatea principala: 3511 - “Productia de energie electrica” si alte activitati secundare.

Capitalul social al Hidroelectrica S.A. este detinut de statul roman prin Ministerul Energiei in proportie de 80,056099782% si de „Fondul Proprietatea” S.A. in proportie de 19,943900218%.

Membri ai Consiliului de Supraveghere numiti incepand cu data de 29.03.2023 pe o durata de 4 ani:
NumeFunctieCurriculum Vitae
     
Mihai Liviu MIHALACHE membru Curriculum Vitae
Carmen RADU membru Curriculum Vitae
Karoly BORBELY membru Curriculum Vitae
Silviu Razvan AVRAM membru Curriculum Vitae
George Marius TONIUC membru Curriculum Vitae
Daniel NAFTALI membru Curriculum Vitae

*

*

**_   Biroul de presa al Hidroelectrica

**_    https://www.hidroelectrica.ro/article/11

 

 

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home