Total Media News

CURS de JURNALISM SPORTIV pentu orice doritor PDF Imprimare
Joi, 28 Aprilie 2022 07:47

                

                        LANSEZ CURSUL DE JURNALISM SPORTIV PENTRU ORICE DORITOR - Bogdan Socol

    „Contează atât de mult echipa la care ai jucat și omul care te-a antrenat fiindcă acele experiențe didactice reprezintă moștenirea pe care o vei lăsa în urmă și te vor ajuta să faci distincția între ce-i mai bun și restul.”

    Acesta este unul dintre citatele antologice ale lui Johan Cruyff, care m-a făcut să realizez cât de important este ceea ce transmiți mai departe din cunoștințele acumulate de-a lungul vieții și din experiențele trăite, dar, mai ales, cine este cel ce îți oferă informațiile esențiale în procesul educațional.

Recent, am conștientizat cât de mare este nevoia unui curs de jurnalism sportiv bine țintit, care să acopere toate nevoile celor care își doresc să urmeze o carieră în acest domeniu. În mediul academic, jurnalismul sportiv are un spațiu limitat și este încorsetat foarte mult de partea de teorie, care, într-un procent de peste 90 la sută, nu îți este deloc de ajutor atunci când ajungi într-o redacție de sport.

Pe de altă parte, există și unele academii media, cu taxe de școlarizare de mii de euro, care oricum nu îți garantează faptul că vei fi și angajat și unde jurnalismul sportiv nu primește importanța cuvenită, de asemenea. În plus, în nicio instituție media, nu ți se cere vreo diplomă la angajare, ci ești întrebat direct ce știi să faci. Iar dacă vii de pe băncile facultății, unde ai fost îndopat cu teorie și cu prea puțină practică de cineva care nu prea are vreo tangență cu domeniul în cauză, vei realiza imediat că, de fapt, nu prea știi nimic.

Așa că, după ce am experimentat și postura de profesor de jurnalism sportiv, am realizat că am capacitatea de a crea un curs atractiv și, totodată, util tuturor celor care vor să îmbrățișeze ceea ce eu numesc „cea mai frumoasă meserie din lume”. Iar după mai bine de 2300 de meciuri de fotbal comentate, sute de emisiuni realizate, cinci cărți publicate, peste cinci ani de când am fondat blogul BogdanSocol.ro, recunoscut pentru conținutul de calitate oferit, vreau să transmit mai departe din cunoștințele mele.

De aceea, am gândit un proces personalizat de educație care să vină în beneficiul fiecărui cursant: când stabilim programul de curs, întrebăm pe fiecare în parte ce vrea să afle, asupra căror aspecte să ne concentrăm mai mult și să insistăm în procesul de predare. Astfel, cursurile vor fi aplicate nevoilor fiecărui participant, care poate să aibă cunoștințe mai solide și să caute doar o perfecționare sau care este la primii pași în acest domeniu și vrea să învețe ABC-ul meseriei.

Și cum fiecare are propriile aspirații, cursul va atinge toate ramurile jurnalismului sportiv, alături de specialiști ai fiecărei nișe, așa că veți învăța despre:

 • știrile de televiziune
 • știrile de radio
 • comentariul TV
 • comentariul radio
 • crearea unui blog de sport
 • crearea unui podcast/canal propriu de YouTube

 

 

   Și cum am început acest text cu un citat din Johan Cruyff, voi încheia tot cu un decalog de reguli ale marelui fotbalist și antrenor olandez care poate fi aplicat și adaptat cursului nostru:

 1. Spirit de echipă: Pentru a realiza un lucru, trebuie să îl faci în echipă.
 2. Responsabilitate: Îngrijește-te de lucruri ca și cum ar fi responsabilitatea ta.
 3. Respect: Respectă-i pe cei din jur.
 4. Integrare: Implică-i și pe alții în activitățile tale.
 5. Inițiativă: Îndrăznește să faci ceva nou.
 6. Personalitate: Fii tu însuți.
 7. Implicare socială: Interacțiunea e esențială în viață.
 8. Învățătură: Încearcă să înveți ceva nou în fiecare zi.
 9. Creativitate: Oferă frumusețe vieții.
 10. Colaborare: O parte esențială a oricărei activități.

Dacă îți dorești să urmezi o carieră în presa sportivă și să fii „antrenat” de un om care a excelat în a face o meserie din pasiunea sa, aștept să îmi scrii pe adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Cursul este accesibil tuturor, la un preț de 100 de euro pe lună, iar primii 10 înscriși beneficiază de o reducere de 10 la sută. Mai mult, dacă după primele două ședințe, ești nemulțumit sau consideri că acest curs nu satisface nevoile tale sau nu se ridică la așteptările tale, vei primi toți banii înapoi.

În plus, fiecare absolvent al cursului va primi asistență gratuită din partea mea ori de câte ori va avea nevoie ulterior și va primi recomandări pentru angajare în domeniu.

Spectacolul îl facem împreună!

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Legislatie CURS de JURNALISM SPORTIV pentu orice doritor