Total Media News

Vladimir Putin a oferit independenta zonelor pro-ruse din Ucraina in miezul noptii! PDF Imprimare
Marţi, 22 Februarie 2022 08:50

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare, costum şi interior

Aproape de miezul noptii, al serii precedente, Vladimir Putin a oferit dupa un discurs de aproximativ o ora, independenta republicilor pro-ruse din Estul Ucrainei, zonele Lugansk si Donetsk - Donbass. Totusi, tensiunile dintre rusi si ucrainieni sunt vechi in aceasta zona, dupa anexarea Crimeei din 2014, in aceste zone vorbindu-se o limba mai apropiata de cea rusa, folosindu-se rubla ca moneda si programa rusa in scoli si educatie.

Astfel, liderul Rus invocand motivul pacii, din acest moment si-a oferit pretextul de a intra in Ucraina, in Estul ei, pentru a isi apara conationalii. Totodata, la miezul noptii la auzul vestii oferite de Putin, mai multi localnici din Lugansk si Donetsk au iesit si au sarbatorit cu cantece patriotice pro-ruse, si artificii aceasta veste.

 

In discursul de o ora, Putin a oferit o lectie de istorie subiectiva ce denota dorinta sa revizionista, afirmand ca practic "Ucraina nu ar trebui sa existe", aproape aceleasi cuvinte pe care si Stalin le folosea impotriva Poloniei acum multi zeci de ani. Politica sa revizionista nu este noua, iar acest eveniment poate fi incadrat in acelasi fel cu cel din Crimeea.

Ramane de vazut daca mai departe, acest conflict se poate incheia pe cale diplomatica si amiabila, sau urmeaza o invazie in zilele urmatoare.In cazul in care trupele rusesti din vestul Rusiei si Belarus, nu vor invada Ucraina, Emmanuel Macron si-a propus din nou sa medieze o intalnire Kremlin-Casa Alba, dar exista si posibilitatea unui summit direct.

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Politic Vladimir Putin a oferit independenta zonelor pro-ruse din Ucraina in miezul noptii!