Total Media News

Ultimul dans pe motocicleta pentru Valentino Rossi! PDF Imprimare
Luni, 15 Noiembrie 2021 08:47

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi în aer liber

Pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia, Valentino Rossi si-a consumat ultimul episod pe motocicleta in motomondial, in sportul care l-a facut celebru, o legenda, si in sportul pe care la randul sau prin faima sa l-a popularizat in intreaga lume, fiind si un sportiv foarte carismatic prin felul sau de a fi.

Celebrul numar 46, nascut la Urbino in Italia, la 42 de ani a incheiat o cariera fantastica, cu titluri la toate categoriile din motomondial.  Cu Aprilia, a castigat titlul mondial la categoria 125cc, in 1997, tot cu Aprilia a castigat clasa superioara, 250cc, in 1999, apoi in 2001 a castigat ultimul titlu al clasei 500cc, cu o motocicleta Honda, in 2002 si 2003, a castigat titlul mondial pentru echipa de uzina Honda, la clasa 1000cc. Din anul 2004, a inceput sa piloteze pentru Yamaha, castigand si titlurile in 2004 si 2005, urmand ca urmatoarele si ultimele titluri sa fie obtinute in 2008 si 2009.

In anul 2016 a fost ultima speranta a sa de a mai obtine un titlu mondial, pierdut pe final, si cu mult ghinion in favoarea tanarului pe atunci, Marc Marquez. Cariera sa a fost marcata si de multe rivalitati frumoase, cu Max Biaggi, Sete Gibernau, Jorge Lorenzo, Casey Stoner sau Marc Marquez, aceste lupte facand deliciul publicului ani de-a randul.

Momentul mare de cumpana din cariera a fost 2011-2012, pilotand o motocicleta italieneasca, Ducati, foarte puternica, greu de stapanit, "Doctorul", din pacate nu a reusit sa si treaca si cu motoristul italian, un nou titlu mondial, intorcandu-se apoi in paddock-ul Yamaha.

In ultimii ani s-a apropiat din ce in ce mai greu de podium Rossi, dar chiar si asa s-a bucurat de ce a putut face pe sea. In vara acestui an a venit marele anunt, conform caruia se retragea pentru a lasa loc si celor mai tineri in motomondial, considerand aceasta experienta suficienta.

 

Totusi, italianul a anuntat ca mai departe, se va intrece in competitiile cu 4 roti, urmand sa aflam si campionatul in care va lua parte, el testand in timp si masini de formula 1, precum cea oferita de Scuderia Ferrari. In motomondial, Rossi va ramane cu echipa Sky Racing Team VR46, ce a debutat in anul 2014, 

La clasa MotoGP, campion mondial este Fabio Quartararo(MonsterYamaha), la 22 ani castigand primul sau titlu de acest fel, urmat pe podium de Francesco Bagnaia (Ducati) si Joan Mir ( Suzuki). La constructori s-a impus Ducati, urmata de Yamaha si Suzuki. In clasamentul echipelor, Ducati Lenovo Team a castigat, urmata de Monster Yamaha, si Team Suzuki.

La Moto2, campion mondial este Remy Gardner din Australia, in timp ce la Moto3, a castigat Pedro Acosta, pentru KTM.

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2021
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Ultimul dans pe motocicleta pentru Valentino Rossi!