Total Media News

Educație prin meșteșuguri în Roata de Jos PDF Imprimare
Joi, 21 Noiembrie 2019 20:29
             

  Asociația Moara de hârtie derulează în luna noiembrie a acestui an, ateliere de meșteșuguri pentru elevii școlilor din satele Roata de Jos, Cătunu, Sadina, din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, prin proiectul „Educație creativă prin meșteșuguri în Roata de Jos”, sponsorizat de OMV Petrom.

   Cei peste 350 de elevi vor participa la ateliere de meșteșuguri tradiționale și creative. La finalul proiectului, școlile vor fi dotate cu 4 mini-războaie de țesut, 4 mini-gherghefuri, 4 mini-războaie de țesut papură și 3 mini-seturi de urzit, care îi vor ajuta pe copii să practice meșteșugurile și pe viitor.

 



Elevii vor avea ocazia să participe la ateliere de țesut la război, prelucrare a lemnului, lucru cu papura și ateliere de hârtie de mână. Atelierele organizate în școli abordează într-o manieră interactivă și inovativă frumusețea și puterea creatoare a meșteșugurilor și le incită elevilor curiozitatea de a-și îndrepta privirea către aceste activități dătătoare de bucurie și sens.

Scopul proiectului este ca participarea la ateliere și implicarea în mod activ în redescoperirea și păstrarea tradițiilor locale prin desfășurarea de activități centrate pe meșteșuguri să ducă la conștientizarea importanței acestor activități și a efectului benefic asupra elevilor, precum și la dezvoltarea durabilă a comunității.

*

*  --  

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

sau
ne puteți vizita

Str. Funieru nr. 278-280, Comana, Giurgiu

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Social Educație prin meșteșuguri în Roata de Jos