Total Media News

Imobiliar
Solutii de incalzire :centrale termice de apartament, de scara, de bloc PDF Imprimare Email
Vineri, 16 Februarie 2024 11:59

                             Centrale termice de bloc - Bucuresti - Pifati - Sisteme de...

19. Solutii cadru pentru instalatii interioare de incalzire utilizand noi sisteme de producere a agentului termic -
centrale termice de apartament, de scara, de bloc.
SC 005 - 2000

Elaborat de: Institutul de proiectare, cercetare
si tehnica de calcul in constructii
IPCT-SA
Aprobat de: MLPTL
Cu Ordinul nr.329/N/08.12.2000

OBIECTUL, SCOPUL SI NECESITATEA LUCRARII

Tendinta de individualizare a consumurilor de energie termica in vederea tarifarii corespunzatoare, concomitent cu eliminarea risipei si pierderilor din instalatiile de incalzire si cu crearea posibilitatilor de reglare locala a parametrilor agentilor termici utilizati a condus la necesitatea elaborarii unor solutii de instalatii care sa promoveze distributiile de apartament.

Concomitent cu aceasta tendinta se manifesta si tendinta de dezvoltare a unor solutii de alimentare cu caldura din centrale termice mici (centrale de bloc, de scara sau de apartament) sau din puncte termice mici (de bloc sau de scara) la care agentul termic primar este furnizat de centrale termice de cvartal sau de termoficare. Aceste solutii prezinta avantajul cresterii confortului in locuinte, imbunatatirii randamentelor termice, posibilitatilor de reglare proprii corelat cu consumul de combustibil si adoptarii regimului de functionare dupa necesitate si posibilitate.

Prezentul normativ: "Solutii cadru pentru instalatii interioare de incalzire utilizând noi sisteme de producere a agentului termic - centrale termice de apartament, de scara, de bloc " isi propune sa raspunda acestor tendinte si cerinte actuale din domeniul alimentarii cu caldura a cladirilor de locuit colective, ce se vor construi in perioada urmatoare.

Este structurat pe 9 capitole si trateaza instalatiile de incalzire pornind de la sursa (centrala termica proprie sau punctul termic de bloc sau de scara) si mergând pâna la nivelul consumatorului individual (apartamentul).

Referitor la centrala termica si punctul termic de bloc sau de scara, sunt prezentate scheme de principiu, posibilitate de amplasare, echipamente pentru dotare. 

http://www.normative.ro/n19.html

 

Pentru intocmirea facturilor va rugam sa completati codul fiscal, contul si banca, respectiv CNP-ul pentru persoanele fizice.
- Daca aveti probleme legate de primirea normativelor, va rugam s-o contactati pe D-ra Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , prin e-mail sau telefonic la numarul: 021-252.48.40;252.74.28

*

Citeşte mai mult...
 
Auto
Analiza detaliată a înmatriculărilor de autovehicule în luna Ianuarie 2024 PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Februarie 2024 19:18
                           In luna mai romanii au cumparat peste 31.000 de masini second hand si doar  6.000 de masini noi! - AUTOLATEST
  În prima lună a anului 2024, față de aceeasi perioadă a anului trecut: 
 Înmatriculările de autoturisme noi sunt în creștere (+4,9%) faţă de ianuarie 2023 
 Autoturismele “electrificate” au o creștere de 34,3%, realizând o cotă de piață de 28,2% 
 Vehiculele comerciale ușoare + minibuse, în creștere cu 22,2%, iar cele grele + bus cu 3,6%
   După evoluția importantă a lunilor anterioare, ianuarie 2024 vine cu o creștere de 6.4% a înmatriculărilor de autovehicule noi faţă de luna ianuarie a anului 2023 și 11.7% faţă de luna decembrie. 
  * Sursă date: DRPCIV, prelucrare APIA

Citeşte mai mult...
 
Sanatate
Medical lab-on-a-chip execută 32 de teste patologice simultan PDF Imprimare Email
Joi, 08 Februarie 2024 19:34

                                  Researchers have used off-the-shelf parts to create a cost-effective but very sensitive biosensor that can detect 32 pathogens

    Researchers have used off-the-shelf components to create a sensor device that is not only cost-effective but can quickly detect 32 different pathogens and has sensitivities on par with the state-of-the-art biosensors used in pathology labs. The novel device could have a range of applications, from monitoring the effectiveness of cancer therapies to predicting the course of viral illnesses.
     Diagnosing diseases early benefits patients and doctors. It enables treatment to slow disease progression and reduces the risk of complications, thereby improving long-term health outcomes. With early diagnosis in front of mind, a team from Helmholtz-Zentrum Dresden-Rossendorf (HZDR) research laboratory in Germany has used off-the-shelf components to construct a cost-effective, palm-sized device that can detect 32 different pathogens simultaneously.
Citeşte mai mult...
 
International
BAE Systems prezintă o dronă misterioasă la spectacolul de apărare PDF Imprimare Email
Joi, 08 Februarie 2024 19:29

                           BAE System's mystery drone

  
          In a teaser of things to come, BAE Systems has displayed a model of its future drone at the World Defense Show in Riyadh. Steeped in more mystery than a Raymond Chandler novel, it gives us a hint of what future military drones might look like.
         International defense shows can often be more like bird watching events than showcases for the latest military hardware. Defense contractors don't just like to show off their wares for sale, they also like to give a glimpse of what might be on the way. Oftentimes, these will be in the form of models or concept images on display without any explanation of what they are.

Citeşte mai mult...
 
Financiar
Emisiune numismatică cu tema Constantin Brâncuși - Surse românești și perspective universale PDF Imprimare Email
Marţi, 06 Februarie 2024 19:41

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării puteți utiliza acest Formular, începând cu 29 ianuarie 2024, ora 12:00, în limita stocului destinat rezervărilor online.

În cazul în care stocul de monede numismatice destinat rezervărilor online se epuizează, vă informăm că există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective.


Având în vedere prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României,

În temeiul art. 48 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României,

Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic, începând cu data de 26 ianuarie 2024, o monedă din argint cu tema Constantin Brâncuși – Surse românești și perspective universale.

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

Metal Argint
Valoare nominală 10 lei
Titlu 999‰
Formă rotundă
Diametru 37 mm
Greutate 31,103 g
Cant zimțat
Calitate proof
Avers
Revers


Citeşte mai mult...
 
Fotbal
FCSB si Farul, meci alb pe Arena! PDF Imprimare Email
Luni, 05 Februarie 2024 22:20

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane jucând fotbal, persoane jucând fotbal şi text

FCSB si Farul Constanta s-au intalnit in ultimul meci al etapei, pe National Arena, in fata a aproximativ 17.000 de oameni, in ziua in care Gheorghe Hagi, a implinit 59 de ani si a fost ovationat de intreaga audienta.

Partida a fost in principiu dominata de baietii lui Charalambous care au avut ocaziile mai mari, si au dominat teritorial, si au deschis si scorul printr-o faza incheiata de nou venitul, Baba Alhassan.

Mai apoi, au putut sa incheie partida prin Radaslavescu, spre final, in doua randuri.

Totusi, o faza foarte litigioasa s-a petrecut la poarta lui Tarnovanu, cand Louis Munteanu a incheiat o atctiune pornita in partea dreapta cu gol. La analiza VAR s-a considerat ca este offside, insa nesustinut de probele video.

Pe final, Farul a obtinut un penalty, in prelungiri, transformat fara mila de Ionut Larie, care o ajuta pe Farul sa plece cu un punct.

Scor final, 1-1!

 *

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home