Total Media News

Companii
Conferința „Idei care schimbă România” PDF Imprimare Email
Vineri, 26 Aprilie 2024 13:16
                       
   
   Astazi, 23 aprilie a.c., a avut loc la Palatul Parlamentului conferinta intitulata „Idei care schimba Romania”, structurata pe tematici de actualitate aferente antreprenoriatului si securitatii cibernetice. Printre principalele subiecte abordare s-au regasit retehnologizarea și revitalizarea industriei chimice a Romaniei, rezilienta economiei romanești prin prioritizarea investitiilor în infrastructura si logistica, necesitatea tranzitiei energetice pentru mediul economic si economia circulara prezentata ca un model de crestere economica sustenabila.
Evenimentul a fost organizat de catre Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputatilor, impreuna cu Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România si Directoratul Național de Securitate Cibernetica sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Camerei Deputatilor.
*
Citeşte mai mult...
 
Financiar
Balanţa de plăţi şi datoria externă – februarie 2024 PDF Imprimare Email
Luni, 22 Aprilie 2024 18:14
                                        BNR invită publicul la
    În perioada ianuarie-februarie 2024p contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 2 707 milioane euro, comparativ cu 2 171 milioane euro în perioada ianuarie-februarie 2023. În structura acestuia, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mic cu 39 milioane euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mic cu 456 milioane euro, balanța veniturilor primare a înregistrat un deficit mai mare cu 516 milioane euro, iar balanța veniturilor secundare a înregistrat un excedent de 345 milioane euro, comparativ cu un deficit de 52 milioane euro în perioada ianuarie-februarie 2023.

    Contul curent al balanței de plăți (mil. euro)..........

 

Citeşte mai mult...
 
International
Cele rele și cele urâte: AI este dăunătoare, nesigură și rămâne fără date PDF Imprimare Email
Luni, 22 Aprilie 2024 18:08

                       The 2024 AI Index report highlights what needs to change about AI

    Outperforming humans is one thing, but its rapid rise has meant that AI has created some problems for itself – and we're nervous.

Last week, we discussed AI's incredible evolution in terms of its performance against humans. Almost across the board, AI has surpassed humans in a range of performance-based tasks, necessitating the development of new, more challenging benchmarks. Arguably, that degree of development could be classed as a 'good.' This follow-up article discusses the not-so-good that has resulted from AI's rapid evolution.

The recently released 2024 AI Index report by Stanford University’s Institute for Human-Centered Artificial Intelligence (HAI) comprehensively examines AI's global impact. The seventh edition of the annual report has more content than previous editions, reflecting AI's rapid evolution and growing significance in our everyday lives.

Written by an interdisciplinary team of academic and industrial experts, the 500-page report provides an independent, unbiased look at the health of AI. We've already spoken about the 'good' – now it's time to tackle the bad and the ugly.

With AI now integrated into many facets of our lives, it must be responsible for its contribution, especially to important sectors like education, healthcare, and finance. Yes, the addition of AI can provide advantages – optimizing processes and productivity, discovering new drugs, for example – but it also carries risks. 


Citeşte mai mult...
 
Sport
Propuneri pentru imbunatatirea sistemului de acordare a bugetului federatiilor sportive PDF Imprimare Email
Duminică, 21 Aprilie 2024 17:37

                               Copiii care fac sport de performanță vor primi tichete în valoare de 150 de  lei pe


   Noi    ca  cetateni al Romaniei , platitori  de Taxe si Impozite , fosti  sportivi, parinti , tinind cont ca se intentioneaza sa se schimbe Normele financiare ptr. activitatea sportiva -HG.1447/2007 , va fac urmatoarele
   Propuneri privind Clasificarea in vederea premierii a sporturilor / ramurilor de sport
I-
a - dublarea sumei de premiere in cazul sporturilor / ramurei de sport de CONTACT :
ex.- MMA (Arte Martiale Mixte),Brazilian Jiu Jitsu (BJJ),Kickboxing/Muay Thai,Karate( numai kumite ),
Lupte Libere,Box,etc.
si
b- sporturi fara contact....
*
** fundamentare : pericolul de a se accidenta foarte mare in cazul sporturilor de contact si sechelele ce
le au sportivii ce fac sporturi de contact toata viata - dupa ce se lasa de sport .......- a se lua punct de vedere de la Institutul de medicina sportiva ,Societatea Romana de Medicina Sportiva Spitaul FOISOR, etc.
*
II- ordinea in care se dau premierile sa tina obligatoriu cont de data depunerii dosarelor de premiere la Min. Sportului / Agentia Nationala pentru Sport

*
Citeşte mai mult...
 
Sport
Se schimba Normele financiare ptr. activitatea sportiva -HG.1447/2007 ?? PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Aprilie 2024 13:02

  Se  pare ca  exista  o  Hoatrare / propunere   a  Agentiei  Nationale  pentru  Sport  de  : Modificarea Normelor  Financiare pentru  activitatea sportiva aprobata  prin  Hotararea Guvernului  nr.1447/2007

 

 

GUVERNUL ROMÂNIEI

HOTĂRÂRE

pentru modificarea Normele financiare pentru activitatea sportivă aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1447/2007

 

 "

În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată,

 

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre,

 

ART I.

Normele financiare pentru activitatea sportivă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1447/2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.823 din 3 decembrie 2007, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

 

1. La articolul 11 alineatul (1), litera b) se modifică și va avea următorul cuprins:

„ b) taxele de traversare cu bacul/feribotul;”

 

 

3. La articolul 13 alineatele (1) – (3) și (5) se modifică și vor avea următorul cuprins:

 

„(1) Cheltuielile zilnice de masă pentru acțiunile sportive organizate în țară se diferențiază pe categorii de acțiuni, după cum urmează:

 

 

Acțiunea

Limite maxime/persoană

a) Competiții sportive interne:

- de nivel comunal, orășenesc sau municipal

- - de nivel județean

- de nivel zonal sau interjudețean

- de nivel național

până la 90 lei

până la 100 lei

până la 120 lei

până la 140 lei

b) Acțiuni de pregătire sportivă și alte acțiuni sportive desfășurate în țară, organizate și/sau finanțate, după caz, de:

- cluburile sportive, asociațiile județene și a municipiului București pe ramură de sport, direcțiile județene de sport și Direcția pentru Sport a Municipiului București

- federațiile sportive naționale, alte organizații sportive naționale, Comitetul Olimpic și Sportiv Român,instituții publice de nivel național

până la 170 lei

 

 

 

 

până la 200 lei

c) Competiții sportive și alte acțiuni sportive internaționale desfășurate în țară, organizate și/sau finanțate de:

- cluburile sportive, asociațiile județene și a municipiului București pe ramură de sport, direcțiile județene de sport și Direcția pentru Sport a Municipiului București,

- federațiile sportive naționale și alte organizații sportive naționale

- Agenția Națională pentru Sport, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, ministerele și alte instituții publice de nivel național

până la 180 lei

 

 

până la 200 lei

 

 

până la 220 lei

 

 

 

(2) La încheierea competiţiilor sportive şi a altor acţiuni sportive internaţionale desfăşurate în ţară se poate organiza şi finanţa o masă oficială cu sportivii, antrenorii, arbitrii şi oficialii participanţi, precum şi cu alte persoane care au contribuit la organizarea acţiunii, în limita sumei de 250 lei de persoană. În această situaţie, suma prevăzută pentru masa de seară sau de prânz, după caz, nu se mai foloseşte. În cadrul meselor oficiale se pot deconta şi băuturi alcoolice.

(3) La competiţiile sportive organizate în ţară, organizatorii pot asigura sportivilor băuturi răcoritoare în sumă de până la 25 lei/persoană/joc sau reuniune.

La stagii de pregatire centralizate/cantonamente organizatorii pot asigura sportivilor băuturi răcoritoare în sumă de până la 15 lei/persoană/zi.

(5) La acțiunile sportive organizate în străinătate se pot efectua cheltuieli zilnice de masă pentru participanți până la 200 % din nivelul diurnei în valută prevăzute de dispozițiile legale în materie pentru fiecare țară în care are loc deplasarea.”

 

Citeşte mai mult...
 
Esential
TV Sony PDF Imprimare Email
Joi, 18 Aprilie 2024 19:50

Banner

Cel mai luminos model Sony 4K de până acum

Vârf de gamă. Cel mai luminos model BRAVIA 4K vă oferă contrast extraordinar pentru cea mai autentică și extraordinară experiență cinematografică

Luminozitate de neegalat, culori incredibil de frumoase

Bun venit într-o nouă eră a realismului. Spre deosebire de alte televizoare, gama noastră extinsă de culori asigură imagini intense și saturate chiar și la luminozitate ridicată, astfel încât vă veți bucura de imagini așa cum și le-au imaginat creatorii.

Sunet la calitatea cinematică de top. Primul televizor din lume cu tweeter cu funcție de redare a undelor de sunet.

Lăsați sunetul puternic, de cinema să vă captiveze. Primul televizor din lume cu tweeter orientat în sus, cu funcție de redare a undelor de sunet și două tweetere încorporate în ramă vă oferă sunet de la ecran, exact ca la cinema.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 6 din 948

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home