Total Media News

Sanatate
Barocameră PDF Imprimare Email
Joi, 11 Noiembrie 2021 17:49

   Barocamera, cheson sau cameră hiperbară este o incintă presurizabilă rezistentă la presiune utilizată pentru efectuarea tratamentelor diferitelor accidente de decompresie, pentru efectuarea decompresiei la suprafață a scafandrilor în activitățile de scufundare profesională, oxigenoterapie hiperbară, teste etc.

Barocamera a fost inventată de Alberto Gianni în anul 1916 și denumită "camera de dezazotare".

Funcție de numărul de compartimente (sas-uri) pe care le are, barocamera poate fi:

  • monoloc
  • multiloc.

Barocameră monoloc

Barocameră monoloc mobilă

Barocamera monoloc este un recipient cilindric în care poate încăpea un singur om. Este utilizată în special pentru acordarea primului ajutor în cazul unui accident de decompresie, urmat de transportul la o barocameră multiloc, sau un centru hiperbar specializat (laborator hiperbar) pentru continuarea tratamentului.

 

Citeşte mai mult...
 
Politic
Un nou incendiu in spitalele din Romania! O noua tragedie! PDF Imprimare Email
Joi, 11 Noiembrie 2021 07:52

 

Din pacate, un nou incendiu a avut loc in spitalele din Romania, in zona de suport COVID.

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID, din primele date reieşind că doi pacienţi sunt decedaţi, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. Incendiul a fost lichidat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat joi, la Ploieşti, că incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost lichidat în trei minute, o infirmieră care se afla la acel moment în salon suferind arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.

Alarma s-a dat în jurul orei 4.16 dimineaţa când un apel la 112 anunța un incendiu la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti. Din primele informaţii focul a izbucnit la parterul unității.

Imediat la faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție. 

Doi bărbaţi în vârstă de 74 şi 75 de ani au murit, iar alți 18 pacienți au fost evacuaţi din secţia COVID de la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti.

Citeşte mai mult...
 
Financiar
Vezi cu cat a crescut BNR rata dobânzii de politică monetară PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 Noiembrie 2021 07:37

 

    

   Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 9 noiembrie 2021, a hotărât următoarele:

  • majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75 la sută pe an, de la 1,50 la sută pe an, începând cu data de 10 noiembrie 2021;
  • extinderea coridorului simetric format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,75 puncte procentuale, de la ±0,50 puncte procentuale; astfel, începând cu 10 noiembrie 2021 rata dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) se majorează la 2,50 la sută pe an, de la 2 la sută pe an, iar rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,00 la sută pe an;
  • păstrarea controlului ferm asupra lichidității de pe piața monetară;
  • menținerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit.  

Rata anuală a inflației a continuat să crească deasupra limitei superioare a intervalului țintei în luna septembrie, urcând la 6,29 la sută, semnificativ peste nivelul prognozat, de la 5,25 la sută în august și 3,94 la sută în iunie.

 

Citeşte mai mult...
 
Politic
PNL a decis partenerul de guvernare! PDF Imprimare Email
Marţi, 09 Noiembrie 2021 08:09

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi text care spune „CONGRES2021 CONGRES2021 1 PNL”

Partidul National Liberal a decis cu cine va guverna de acum inainte Romania, avand de ales intre refacere coalitiei cu USR, cu care au avut nenumarate dispute recent, si coalitia stabila cu peste 300 alesi, cu PSD, la care se pot alatura UDMR, si minoritatile.
"Biroul Politic Național al PNL, reunit astăzi în ședință statutară, a decis cu majoritate absolută de voturi începerea negocierilor cu PSD pentru coagularea unei majorități care să asigure României stabilitatea necesară pentru a fi depășită criza politică și sanitară.
A rămâne la guvernare nu e un scop în sine pentru PNL, ci este o necesitate pentru ducerea la
îndeplinire a tuturor obiectivelor asumate în programul de guvernare.
Citeşte mai mult...
 
Fotbal
Meci nebun in "Groapa" , castigat de Rapid! PDF Imprimare Email
Marţi, 09 Noiembrie 2021 07:58

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi persoane în picioare

Rapid si Academica Clinceni, s-au infruntat aseara in ultimul meci al turului de campionat din editia 2021-2022. Rapidul lui Mihai Iosif, parea favorita si dupa ultimul meci disputat, in care a jucat foarte bine contra FC U Craiova, dar si datorita pozitiei in clasament, net superioare, Academica adunand 4 puncte in acest tur.

Meciul a inceput sub auspicii proaste pentru giulesteni, fiind dominati total in prima repriza, iar in final a venit si golul. Moldovan a iesit hazardat cu picioarele inainte iar ilfovenii au primit un penalty meritat. Acesta a fost parat in prima faza de Moldovan, dar pe respingere Ventura a stabilit scorul pauzei.

Imediat dupa pauza, baietii lui Mihai Iosif au iesit motivati, si au aparut pe teren si Ionita 2, si Rares Ilie, doi fotbalisti cu o tehnica buna, viziune si creativitate. Ionita a scos imediat un penalty, iar in minutul 51 deja scorul era 1-1, dupa ce Balan a transformat la repetarea loviturii. In numai 4 minute, Moldovan a gresit din nou, neintelegandu-se cu Sapunaru la o iesire, iar Clinceniul parea ca da lovitura in minutul 57, avand deja 2-1. Doar ca acest avantaj nu a durat mult, Belu a fost faultat in careu, iar Balan a transformat din nou pentru scorul de 2-2.

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
Pfizer’s COVID-19 pill cuts hospitalization or death PDF Imprimare Email
Luni, 08 Noiembrie 2021 14:09

 

                          Several novel antiviral pills to treat COVID-19 are currently being tested in humans

    Pfizer’s experimental antiviral pill, developed to inhibit the replication of SARS-CoV-2 and prevent severe COVID-19, has shown extraordinary efficacy in the first data from a large Phase 2/3 clinical trial. The results, yet to be published in a peer-reviewed journal, reveal the new oral treatment reduces hospitalization or death in high-risk patients by 89 percent compared to placebo.

From vaccines to monoclonal antibodies, an incredible array of treatments have been developed since the novel coronavirus emerged in early 2020. But perhaps the biggest missing link in our arsenal of therapeutics has been a simple pill that can be taken at home in the earliest stages of the disease, helping prevent severe COVID-19.

Last month the first serious oral COVID-19 antiviral candidate emerged after pharmaceutical company Merck revealed its drug molnupiravir reduced one’s risk of hospitalization or death from COVID-19 by 50 percent. Molnupiravir was in development as an influenza antiviral before the pandemic kicked off in 2020, but prior studies suggested it was also effective against the SARS and MERS virus, so it was quickly repurposed as a COVID-19 antiviral.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 3 din 864

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2021
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home