Pasca |
Vineri, 17 Aprilie 2020 11:34 |
Ingrediente necesare : -1 kg faina - 250 g zahar - 70 gr deojdie - 300 ml lapte cald - 15 g sare - 200 ml ulei - coaja de la o lamaie - esenta de vanilie - crema de branza - 4 oua - 1 kg branza de vaci - 200 g zahar tos - 50 gr stafide - coaja de la o lamaie - 1 plic zahar vanilat - dulceata de visine
Mod de preparare : 1 . se cerne faina. Drojdia se dizolva cu putin zahar si lapte cald. Se adauga restul de lapte,zaharul,ouale,coaja de lamaie,esenta si uleiul. Se framanta pana cand aluatul devine elastic. Se inveleste aluatul cu un prosop de bumbac alb si se lasa la crescut 15 minute. 2.Apoi se pun trei sferturi din aluat in tava ,presandu-l usor pana ce ia forma acesteia. 3.Din aluatul ramas se lasa deoparte un sfert, iar din restul se impleteste un colacel care se aseaza pe marginile auatului. 4.Se pregateste branza.Se amesteca intr-un castron toate ingredientele mai putin dulceata de visine.In centrul tavii punem crema obtinuta. 5.Pete pasca mai punem doua fasi de aluatUngem cu un ou batut si punem dulceata de visine din loc in loc. O coacem la 180 grade, timp de 45 de minute.. Pofta buna !! |