Briosa cu caramel ,inghetata de vanilie si sos de capsuni Imprimare
Bucatarie - Retete
Luni, 08 Februarie 2016 21:13

             Briosa cu caramel ,inghetata de vanilie si sos de capsuni

 

                  

 

     Ingrediente: 2 oua, 2 linguri de zahar 2 linguri de faine, 2 linguri de ulei, 100 gr capsuni 25 ml cognac, menta 25 gr unt 25 gr zahar ( sos de capsuni), inghetata de vanilie Plus praf de cop si esenta vanilie, sirop de caramel care se poate cumpra sau se face din 100 gr zahar 25 de gr unt si 25 gr smanatana pentru frisca
    Galbenusurile se bat cu zaharul, esenta de vanilie si uleiul pana cand totul devin o crema densa. Albusurile se bat spuna cand putem intoarce bolul fara ca aceasta sa curga. Apoi facem un caramel, topind zaharul si adaugand untul si smanta pentru textura, cand acesta se raceste il adaugam peste oua incorporandul usor. Albusurile se incolrporeaza si ele usor cu spatula de silicon incercand sa nu aeram compozitia. In sfarsit adaugam faina sitata si praful de copt putin cate putin .
Compozitia briosei merge la cuptor la 180 de grade timp de 15 minute intr-o forma speciala pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu ciocolata. Sosul de capsuni il facem prin a trage la tigaie capsunile cu untul,zaharul si menta.
Toate acestea merg la blender si sosul nostru este gata.
    Dupa 15 minute verificam briosa usor cu scobitoare si daca aceasta este curata inseamna ca briosa noaatra este gata si suntem pregatiti sa o servin. Plaitingul ramane la imaginatia ficarui si mi-e nu-mi mai ramane decat sa va urez pofta buna
    Responsabil  de  aceasta  bunatate     este  Chef : Sasu Alexandru
       
                               
   
     Puteti  gusta  din  aceasta  bunatate  ( si  altele  ) la  : TIME  IN
     Str. Mihai Eminescu , 38 , Bucuresti !
     Telefon:0757 125 849