Rulada cu miez de nuca Imprimare
Bucatarie - Retete
Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 21:25

               In trecut, cimbrul era consumat de catre luptatorii scotieni sub forma de ceai ca sa le dea curaj.

                                                    

               Timp de preparare: mediu.

               Numar de portii: 4.

               Complexitate: mediu.


 

Ingrediente

  • 1 musŸchi de porc
  • 200 g nuci macinate
  • 2 linguri cu miere
  • 1 felie de paine toast
  • 1 linguraƒ unt
  • 2 crengute de cimbru
  • ulei
  • sare

Pentru garnitura

  • 1 mango
  • ananas
  • 1 linguraƒ zahaƒr
  • 100 g stafide
  • chimen
Mod de preparare

1. Se taie muschiuletul de porc pe jumatate, pe lungime, in asa fel incat sa se obtina o bucata de carne mai mare. Se bate usor cu podul palmei si se condimenteaza cu sare.2. Pe mijloc se pune nuca, maruntita si amestecata cu mierea si putin cimbru tocat. Se ruleaza cu grija si se prinde cu scobitori. Se unge cu ulei, se tavaleste rulada prin firimituri de paine uscata trase in unt si amestecate cu cimbru tocat.
 
3. Se asaza intr-o tava, se stropeste cu putina apa si ulei, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor o ora. Cu 15 minute inainte, se indeparteaza folia.
 
4. Separat, se amesteca pe foc cubulete de mango, ananas, stafide, zahar, chimen si putina apa. Se fierbe amestecul la foc mic pana se ingroasa, adaugand putina apa daca este necesar.5. Se serveste rulada taiata felii cu garnitura de mango si ananas.

Sfat: Se rumenesc 100 g de nuci caju si se trag in 5 g de unt. Se sting cu 100 ml de sos de soia si se lasa sa dea in cateva clocote. Se serveste alaturi de rulada umpluta.

 

 

***  sursa -