Tort cu frisca, migdale si vanilie Imprimare
Bucatarie - Retete
Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 09:57

     Tortul este un desert obligatoriu pentru orice aniversare. Iata o reteta de tort cu frisca si crema cu migdale si vanilie, care va fi pe placul tuturor invitatilor.

                                          

      Ingredientele necesare pentru tortul cu frisca:

 

     Pentru blat: - 8 oua; - 200 g zahar; - 200 g faina; - vanilie. Pentru crema: - 4 oua; - 100 g unt; - 150 g zahar praf; - 150 g migdale; - vanilie.


 

     Cum se prepara tortul cu frisca:

Pentru blat, se freaca spuma galbenusurile cu zahar, se adauga esenta de vanilie dupa gust, faina si apoi albusurile (batute spuma, separat);

se toarna in forma de tort si se coace la foc potrivit, iar cand s-a racit se taie in trei blaturi care se insiropeaza cu sirop de apa cu zahar.

 

Crema se face din 4 galbenusuri frecate cu unt, la care se adauga zaharul, migdalele si vanilia. Blaturile se umplu cu aceasta crema, iar tortul se imbraca cu un strat de frisca.

Se decoreaza cu fructe, de preferinta ananas, struguri sau piersici.

 

Bucatareala placuta!

 

 

 

 

 

**  sursa  :suntfericita.manager.ro