Bucatarie - Retete
|
Luni, 16 Iulie 2012 15:39 |
Clatitele cu hrisca sunt un desert usor, bogat in vitamine (B1 si B2), au mai putine calorii si sunt absolut delicioase.
Timp de preparare: Mediu Numar de portii: 4 Complexitate: mediuIngredienteclatite
125 g făină de hrișcă 300 ml lapte 2 ouă 2 linguriţe cu zahăr sare ulei umplutură 250 g mascarpone 2 lămâie 3 mere 3 pere 60 g stafide 60 g unt 2 linguri cu zahăr 2 linguri cu coniac
Mod de preparare1.Pentru clatite, amesteca ingredientele uscate intr-un bol. Adauga ouale batute si o treime din lapte si amesteca pentru a nu face cocoloase. Subtiaza compozitia cu lapte, pas cu pas, pana ajungi la consistenta unei smantani care curge. Incinge cate o lingurita cu ulei intr-o tigaie nonaderenta si coace clatitele, una cate una. 2.Pentru umplutura, bate crema mascarpone cu sucul unei lamai si lasa la rece. Separat, stoarce a doua lamaie si pune sucul intr-un bol. Adauga merele si perele curatate de coaja si feliate cat mai subtire si amesteca-le pentru a se intrepatrunde aromele. 3.Incinge untul si caleste pe foc mic fructele impreuna cu stafidele inmuiate in prealabil in apa. Dupa trei minute, adauga zaharul si coniacul si mai lasa 6-7 minute. 4.Umple cu generozitate 8 clatite si serveste-le ornate cu crema de mascarpone
** sursa :ecuisine.ro |