Total Media News

Stiri - Sport
Adresa catre MTS facuta de mai multe federatii de arte martiale PDF Imprimare
Sport
Vineri, 08 Mai 2020 12:46

Către: Ministerul Tineretului şi SportuluiDomnului Ministru Ionuţ STROE

Stimate Domnule Ministru,

Urmare a suspendării activităţii începând cu data de 09.03.2020 şi a intrarii in Starea de Urgenţă incepând cu data de 16.03.2020, multe structuri sportive se confruntă cu probleme financiare şi privesc cu îngrijorarela viitorul incert al sportului romanesc.

Starea de blocaj economico-financiar ca urmare a diminuării considerabile a veniturilor proprii dupa suspendarea activitătii, a condus la imposibilitatea achitarii facturilor de utilităti şi chirie, a CIM urilor si CAS urilor incheiate, a contribuţiilor la bugetul de stat.

Măsura de acordare a procentului de 75% din valoarea unui CIM/CAS dar nu mai mult de 75% din valoarea unui salar mediu brut pe economie, a fost una buna dar NU şi suficienta.

    Multi sportivi cu valoarea CAS ului ,,zero’’ si doar cu drepturi financiare conform HG 1447/2007 privind normele financiare in domeniul sportului, nu mai au in aceasta perioada nici un venit.

    Amânarea la plata a chiriilor si facturilor la utilitati esteo masura care doar amână plata dar nu rezolvă problema. Aceste cheltuieli, trebuie amânate la plata până la data de 31.12.2020 şi identificate soluţii pentru plata acestora.

    Lipsa implementarii mai multor  masuri eficiente, imediate, va conducela blocaj al sportului romanesc, cu efecte pe termen lung.Este evident faptul ca MTS a luat unele masuri de benefice in aceasta perioada, masuri ce trebuie insa continuate si imbunatatite.

     Tocmai de aceea, vă solicităm prin prezentasă efectuaţi de urgenta toate demersurile pentru obtinerea de la Guvernul Romanieide compensaţii financiare, precum si orice alte măsuri de protectie care sa vina in sprijinul angajatorilor şi angajaţilordin sport, astfel

1.Implementarea unui,,Plan de Masuri pentru Sport în România, pentru perioada de după ieşirea din Starea de Urgenţă’’care să conţină:

   a.Constituirea la nivel de MTS împreună cu Institutul Naţional de Cercetare în Domeniul Sportului şi federaţiile naţionale pe ramură de sport, a ,,Comitetului National de Criză în Sport,,care va avea un Regulament de Funcţionare propriu cu următoarele sarcini importante:-stabilire a masurilor de reorganizare şi adaptare a activităţilor sportive în contextul epidemiologic;-propunere către Guvernul României, de măsuri şi valori financiare necesare compensaţiilor financiare pentru protecţia socială a angajaţilor în sport şi a angajatorilor, în funcţie de specificul activităţii;-gestionare a resurselor financiare puse la dispoziţie de către Guvernul României pentru efectuarea lucrarilor de dezinfectie si igiena zilnica in toate bazele sportive prin proprietarii/administratorii acestora;-monitorizare, coordonare si gestionare a informaţiilor transmise de către Comitetele de Criză pe Ramură de Sport, stabilirea de măsuri de optimizare a activităţilor şi de redresare a sportului românesc;-colaborarea cu factorii decidenţi (Guvernul României, alte Comitete de criză stabilite pe diferite domenii,etc) pentru optimizare şi buna desfăşurare a activităţilor sportive;-alte sarcini;

 

 

Citeşte mai mult...
 
POZIȚIA Clubului FC Rapid in legatura cu MARCA FC RAPID PDF Imprimare
Sport
Joi, 07 Mai 2020 08:28

 

             

                                           

 

     Fapt – în anul 2018, FC Rapid a achiziționat în licitație publică, pentru suma de 400.000 euro plus TVA marca Fotbal Club Rapid.

     Din anul 2019, FC Rapid se află în litigiu cu entitatea AFC care solicita anularea mărcii Fotbal Club Rapid, achiziționată la licitație publică. Litigiul este înregistrat la Tribunalul București în prima instanță.

      Printr-o acțiune separată, clubul FC Rapid a solicitat instanței de judecată să interzică provizoriu, pe durata judecării litigiului anterior menționat, utilizarea mărcii Fotbal Club Rapid, achiziționată la licitație, de către entitatea AFC.

       Ca urmare, prin ordonanța președențială, instanța a interzis entității AFC utilizarea marcii Fotbal Club Rapid până la obținerea unei sentințe definitive în litigiul de fond.

 

 

Citeşte mai mult...
 
Sportul si Coronavirusul PDF Imprimare
Sport
Marţi, 05 Mai 2020 14:13

 

                         Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană

     Astăzi, 5 mai, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre repornirea graduală a activității sportive, așa cum a fost gândită de către MTS și Ministerul Sănătăţii - România, în colaborare cu Institutul Național de Sănătate Publică.

     “După 15 mai, activitatea sportivă va putea reîncepe gradual. Pentru început, se vor relaxa măsurile restrictive pentru sporturile individuale care se practică în aer liber, și pentru antrenamentele sportivilor profesioniști, așa cum a anunțat deja Președintele Klaus Iohannis.

În privința sporturilor individuale, vă pot spune că propunerea noastră pentru INSP se aplică unor sporturi precum alpinismul, atletismul, automobilismul, caiacul, canotajul,ciclismul, echitația, golful, kartingul, motociclismul, planorismul, tenisul, tirul cu arcul, tirul sportiv, yachtingul și așa mai departe. Propunerea noastră conține o serie de măsuri generale, ușor de înțeles și aplicat, care țin de menținerea distanței între persoane și de respectarea măsurilor de igienă.

 

Citeşte mai mult...
 
Etapa de la Rasnov ramane in circuitul Cupei Mondiale de sarituri! PDF Imprimare
Sporturi de iarana
Vineri, 24 Aprilie 2020 19:12

Provisional competition calendars announced

 

Astazi, in urma deciziilor luate de Federatia Internationala de Ski, Romania a primit o veste extraordinara.

In weekendul 20-21 Februarie, tara noastra va gazdui in 2021 la Rasnov, etape de Cupa Mondiala de sarituri atat la fete, cat si la baieti, in ceea ce va reprezenta unul din cele mai tari puncte de interes sportiv ale anului.

Astfel, in acest weekend vom avea cei mai buni saritori, ce isi vor disputa suprematia atat in probe individuale cat si in echipe mixte.

Citeşte mai mult...
 
Rapidiștii au ajutat la împărțirea ajutoarelor PDF Imprimare
Fotbal
Joi, 16 Aprilie 2020 21:42
  

                         Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi în aer liber

    Ovidiu Burcă, Dan Alexa, Antonio Sefer și Facundo Mallo au fost în această dimineață voluntari într-o acțiune organizată de Primăria Sectorului 1, în care s-au împărțit ajutoare persoanelor de peste 65 de ani din sector.
    "Rapid este un club ce mereu a fost alături de fanii lui, dar nu numai. În aceste zile noi trebuie să avem grijă în primul rând de seniori. Este timpul nostru pentru a avea grijă de ei! Ne bucurăm că îi putem ajuta.”
**   DAN  ALEXA
*
Citeşte mai mult...
 


Pagina 2 din 373

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Sport