Total Media News

Stiri - Economie
2018 Nobel Prize in Physics laureate Arthur Ashkin delivers his Nobel Lecture at Nokia Bell Labs PDF Imprimare Email
IT
Marţi, 18 Decembrie 2018 11:17
Nobel prizes burgundy 2018
Nobel prizes burgundy 2018
       
     Nokia Bell Labs, the world renowned industrial research arm of Nokia, today held a ceremony in honor of Arthur Ashkin, who was awarded the 2018 Nobel Prize in Physics for work undertaken while at Bell Labs. Ashkin was awarded the prize for the invention of optical tweezers and their application to biological systems, which enables scientists to further unravel the mysteries of human life.

     The highlight of the ceremony was Ashkin delivering his Nobel Lecture for the first time.  He was unable to travel to Stockholm to receive his award so his son, Daniel, received it on his behalf.  His Laureate lecture was presented by Bell Labs researcher and close friend, Rene-Jean Essiambre as part of the Nobel Prize Award Ceremony festivities, to great acclaim.  But today in Murray Hill, NJ, Arthur was able to deliver the lecture himself to a captive audience of Nobel Laureates, and former colleagues and collaborators, who came to honor his outstanding accomplishment.

 

Citeşte mai mult...
 
Cum a ramas unul dintre cei mai mari antreprenori români fara un imperiu PDF Imprimare Email
Companii
Luni, 17 Decembrie 2018 14:30
                                               Imagine similară
    Isi  mai  aminteste  cineva  de  anvelopele  MONTANA  ?
    Faptul  ca  TOFAN Grup  facea  EXPORT  o  fi  "deranjat"  pe  cineva  ?
    Faptul  ca  TOFAN  Grup   avea  un  institut  de  cercetari  ( care  facea  probe  ptr. anvelope  de  curse  - se  vorbeste  in  piata ...)  o  fi  "deranjat "  pe  cineva  ?
   

    Conform  businessmagazin.ro,  Cei mai mulţi antreprenori romani preferă să controleze cu o mână de fier firmele pe care le-au construit, chiar dacă apar din când în când şi încercări de a delega conducerea companiei. Poate că aventurile riscante ale câtorva antreprenori joacă un rol esenţial în această preferinţă clară de a păstra frâiele companiei în propriiile mâini.

    O poveste cu adevărat spectaculoasă are omul de afaceri Gelu Tofan, care era în anii 90 şi la începutul anilor 2000 unul dintre cei mai importanţi antreprenori din România. Grupul Tofan opera mai multe firme, majoriatea din industria anvelopelor auto, cu o cifră de afaceri netă de circa 600 de milioane de dolari; 16.000 de oameni lucrau în cadrul grupului.


Citeşte mai mult...
 
Tesla ar putea cumăra unele dintre cele cinci fabrici General Motors PDF Imprimare Email
Auto
Luni, 10 Decembrie 2018 09:01
  
                                Imagine similară
    Tesla ar putea cumăra unele dintre cele cinci fabrici General Motors le va închide anul viitor, a declarat CEO-ul Tesla Elon Musk pentru CBS, la emisiunea "60 de minute", informează Bloomberg.

   Directorul executiv al GM, Mary Barra, s-a întâlnit la Washington în ultimele zile cu membrii Congresului în legătură cu intenţia companiei de a închide cinci fabrici în America de Nord şi a concedia 14.700 de lucrători. Politicienii fac presiuni pentru menţineea unora dintre aceste unităţi deschise.

    În timp ce Barra a discutat cu parlamentarii, Fiat Chrysler Automobiles a anunţat că va redeschide o fabrică de motoare din Detroit şi va construi un nou model Jeep, intensificând nemulţumirile din Congres faţă de planul GM de a reduce locuri de muncă.

 

 
Citeşte mai mult...
 
Intre anvelopele de iarnă și cele all season PDF Imprimare Email
Auto
Miercuri, 05 Decembrie 2018 12:25
                             Imagine similară  -  anvelopa   de  iarna
    - anvelopa  all  seasen   Imagini pentru anvelopa all season poza -
*
*
*
    În primul rând, e vorba de consum. Specialiștii auto arată că anvelopele de iarnă oferă aderență, dar și tracțiune sporită. Datorită acestora, un vehicul care e dotat cu astfel de gume va consuma mai puțin combustibil. Nu contează dacă ai mașină pe benzină sau pe motorină în cazul ăsta.

    Potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 5/2011, care impune obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă în sezonul rece, utilizarea cauciucurilor de iarnă nu este condiţionată de o anumită perioadă de timp, ci doar de starea carosabilului. Mai mult, conducerea mașinii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, polei sau gheaţă fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă constituie contravenție. Şoferii riscă să rămână fără certificat de înmatriculare, dar şi să plătească o amendă de până la 2.500 de lei.

 

Citeşte mai mult...
 
Balanţa de plăţi şi datoria externă – septembrie 2018 PDF Imprimare Email
Financiar
Marţi, 04 Decembrie 2018 14:56
            

     În perioada ianuarie - septembrie 2018p, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 6 619 milioane euro, comparativ cu 4 779 milioane euro în perioada ianuarie - septembrie 2017; în structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 1 492 milioane euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mic cu 190 milioane euro, balanța veniturilor primare a înregistrat un deficit mai redus cu 124 milioane euro, iar balanța veniturilor secundare un excedent mai mic cu 282 milioane euro.

Contul curent al balanței de plăți (mil. euro)

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 6 din 335

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Economie