Total Media News

Stiri - Economie
Hidroelectrica, către "băieţii deştepţi": De la 1 mai avem din nou energie ieftină PDF Imprimare
Energie
Miercuri, 25 Aprilie 2012 07:49

Hidroelectrica a notificat partenerii din contracte că la 1 mai va înceta situaţia de forţă majoră, activată la sfârşitul lunii septembrie 2011 din cauza secetei, şi va putea livra electricitatea "după programul normal".

               

"Condiţiile hidrologice s-au îmbunătăţit în ultima perioadă atât pe Dunare, cât şi pe răurile interioare, iar prognoza debitelor medii lunare şi sezoniere în regim natural (...) este uşor favorabilă pentru luna mai 2012, astfel încât conducerea companiei Hidroelectrica consideră că sunt îndeplinite premisele necesare pentru încetarea situaţiei de forţă majoră începând cu mai 2012", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, acţionarul majoritar al companiei.

Citeşte mai mult...
 
Deficitul bugetar al României a scăzut de la 9% din PIB în 2009 la 5,2% din PIB în 2011 PDF Imprimare
Financiar
Marţi, 24 Aprilie 2012 08:16

Deficitul bugetar al României a fost anul trecut de 5,2% din PIB (30,33 miliarde RON), în scădere faţă de 9% din PIB în 2009 (45,13 miliarde RON) şi 6,8% din PIB în anul 2010 (35,675 miliarde RON), relevă un studiu al Biroului de statistică al UE (Eurostat), dat luni publicităţii.

 

În anul 2008, deficitul bugetar al României fost de 5,7% din PIB (29,23 miliarde RON).

Evoluţia deficitului bugetar în ţara noastră a urmat dinamica de la nivelul UE în perioada 2008-2011, sporind din 2008 până la finalul lui 2009, după care a scăzut treptat până la sfârşitul anului trecut. Astfel, deficitul bugetar al UE a fost anul trecut de 4,5 la sută din PIB, după ce în 2009 aproape s-a triplat faţă de anul anterior (la 6,9% faţă de 2,4 la sută din PIB). În 2010, valoarea indicatorului a fost de 6,5% din PIB.

Citeşte mai mult...
 
Nokia începe oficial dezvoltarea fabricii de producţie în Vietnam PDF Imprimare
Companii
Luni, 23 Aprilie 2012 15:22

 

Într-o ceremonie oficială de astăzi, Nokia a dat  startul  de dezvoltare a facilitatii  de producţie în Vietnam, pentru a servi cererii tot mai mare de telefoane mobile din întreaga lume.


                        

 

   La  Eveniment    au  fost  prezenti   peste  200  de  invitati , printre care  :secretarul  Comitetului Central al Partidului, vicepreşedinte al Adunării Naţionale din Vietnam, Nguyen Thi Kim Doamna Ngan, ministru al Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din Vietnam, Nguyen domnul Quan, ambasadorul Finlandei la Vietnam, Kimmo Lähdevirta; şi mari oficiali de rang de la autorităţile centrale şi de Bac provincia Ninh.

Citeşte mai mult...
 
Băncile elene, cei mai mari creditori ai statului, se îndreaptă spre naţionalizare PDF Imprimare
Financiar
Luni, 23 Aprilie 2012 14:58

Principalele partide politice, creditorii internaţionali şi marii bancheri vor o recapitalizare a sectorului bancar cu fonduri de stat şi private pentru a minimaliza influenţa statului în funcţionarea acestora.

                                

"Totuşi, pierderile masive, înregistrate anul trecut ca urmare a implicării sectorului privat (în restructurarea datoriei statului, n.r.), şi impactul recesiunii, evident în deteriorarea trendurilor privind calitatea activelor, sugerează că toate cele patru mari bănci din Grecia, sau cel puţin trei dintre acestea, se vor confrunta probabil cu naţionalizarea în următoarele luni şi trimestre", potrivit unei analize a publicaţiei elene.

Citeşte mai mult...
 
Nokia 808 PureView e gata pentru public – primeste o reclama PDF Imprimare
IT
Luni, 23 Aprilie 2012 07:48

In cazul in care nu ati auzit in ultimele cateva luni de la Mobile World Congress, unde a fost anuntat pentru prima oara acest smartphone, Nokia 808 PureView vine cu un senzor de 41 MP.

                     

Oricum, un produs nu valoreaza foarte mult cand este prezentat la un targ international de tehnologie, ci mai degraba cand poate fi achizitionat si de catre public.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 386 din 432

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie