Total Media News

Stiri - Economie
Europa ajuta IMM-urile sa-si recupereze datoriile de la stat si partenerii de afaceri PDF Imprimare
Companii
Miercuri, 17 Octombrie 2012 20:58

     IMM-urile care se confrunta cu problema incasarilor intarziate vor beneficia foarte curand de o importanta gura de oxigen.


   Statele membre UE trebuie sa adopte urgent un set de reglementari ce faciliteaza incasarea sumelor facturate, inclusiv din partea statului, si urgenteaza rezolvarea intarzierilor in justitie sau prin metode alternative.

    Neincasarea sumelor cuvenite pentru prestarea diverselor servicii este una din cauzele principale pentru care IMM-urile, atat in Romania cat si la nivelul Uniunii Europene, intra in insolventa. Problema este deja generalizata, iar 57% dintre firme sustin ca au probleme de lichiditate din cauza platilor intarziate, in crestere cu 10 procente fata de anul anterior.

Citeşte mai mult...
 
Tastatura care combina tehnologia si... berea PDF Imprimare
IT
Miercuri, 17 Octombrie 2012 19:10

   Ce va intampla daca vei combina 44 de cutii de bere cu cateva placi de dezvoltare Arduino si Raspberry PI? Iti spunem noi: obtii o tastatura creativa si ai parte de o interactiune incredibila a utilizatorilor ! Nu este vorba in nici un caz despre o tastatura obisnuita ci despre una construita din cutii de bere.

                               

       Ideea ne-a venit la Webstock 2012, cand Staropramen, sponsor al evenimentului, a dorit sa ofere o excursie la Praga unuia dintre participantii la eveniment, intr-o maniera inovativa. Astfel, Robofun Create a realizat o tastatura din 44 de cutii de bere, fiecare cutie reprezentand o tasta corespunzatoare unui caracter de pe o tastatura obisnuita. De fiecare data cand o cutie era atinsa, litera respectiva aparea pe ecranul la care era conectat sistemul.

Surpriza tuturor a fost fantastica. Fiecare persoana prezenta la eveniment a folosit tastatura pentru a se inscrie in concurs.

Citeşte mai mult...
 
ISPE PDF Imprimare
Companii
Duminică, 14 Octombrie 2012 20:41

 

 

                                   ISPE pe scurt


Numele companiei:
Institutul de Studii şi Proiectări Energetice - ISPE S.A.
Anul înfiinţării:
1949, 1 martie
Preşedinte–Director general:
Prof. dr. ing. Ioan Dan Gheorghiu
Sediul:
Bd. Lacul Tei nr. 1-3, 020371 Bucureşti, România

Citeşte mai mult...
 
Raport privind situaţia economică şi bugetară pe anul 2012 PDF Imprimare
Financiar
Joi, 11 Octombrie 2012 21:33

I. Estimarea veniturilor, cheltuielilor şi soldului bugetului general consolidat pentru anul 2012

 

      Veniturile bugetului general consolidat estimate a se realiza în anul 2012 sunt în sumă de 197,5 miliarde lei, reprezentând 32,5% din produsul intern brut. Din acestea, cca. 12 miliarde lei sunt programate a se realiza din fonduri europene şi cca. 185,5 miliarde lei reprezintă venituri estimate a se realiza din impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri încasate din economia internă, reprezentând 30,5 % din produsul intern brut.
În totalul veniturilor bugetului general consolidat, veniturile din taxa pe valoarea adăugată reprezintă 26,2%, contribuţiile de asigurări sociale 25,8%, impozitul pe venit 10,8%, veniturile din accize 10,4% iar veniturile nefiscale 9,3%.
Pe bugete componente, ponderea cea mai mare a veniturilor bugetului general consolidat se regăseşte, în principal, la bugetul de stat, respectiv 47,5%, la bugetele locale 25,8%, iar la bugetul asigurărilor sociale de stat 24,8%.

Citeşte mai mult...
 
Investitorii straini isi repatriaza capitalurile de teama spargerii blocului euro PDF Imprimare
Financiar
Joi, 11 Octombrie 2012 21:33

            Investitorii din statele creditoare ale zonei euro isi repatriaza capitalurile investite in tarile indatorate, deoarece se tem ca moneda euro nu va mai rezista in configuratia actuala.

 

       Repatrierea capitalurilor implica un cost ridicat, deoarece sumele sunt remunerate la randamente aproape de zero in tarile creditoare (Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Olanda si Elvetia).

Citeşte mai mult...
 


Pagina 336 din 432

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie