Total Media News

Stiri - Economie
Comoara uitata : Library Janitor Descopera Cache Moneda de argint PDF Imprimare Email
Financiar
Luni, 12 Decembrie 2011 22:08
 

  Un  curios  bibliotecar    îngrijitor în oraşul bavarez Passau a descoperit un tezaur de monede de argint vechi şi medalii care au fost  trecute cu vederea pentru mai mult de două secole.

 

     Surpriza găsi este relatărilor valoare la fel de mult de şase cifre. Portar Höls Tanja a avut de multe ori trecut printr-o cutie de lemn modest depozitate deplasare într-o arhivă în bibliotecă Passau de stat istoric, dar nu a fost până la aproximativ două săptămâni în urmă că curiozitate am mai bun din ei şi ea a fost decisă uitam inauntru.

  Ceea ce ea, au fost descoperite zeci de monede, cele mai multe dintre ele realizate din argint. "Nu  am  avut  nici  o  idee  ca am găsit o comoară," 43 de ani, a declarat agenţiei de ştiri germană DAPD miercuri. Dar când ea a spus şeful bibliotecii în oraşul bavarez ceea ce văzuse, si-a dat seama imediat valoarea lor.

 

 

 

                      

"This find is a real bonanza," Markus Wennerhold said, adding that it happened to coincide with preparations for the library's 400th anniversary.

The library believes that the collection of 172 well-preserved coins likely belonged to Passau's prince-bishops. Wennerhold suspects that they were hidden there around 1803 during Germany's secularization, when such church assets were transferred to the state. They may have wanted to keep them out of the hands of tax officials.

Old Furniture and a Stuffed Crocodile

Dating back from the years between the Roman Empire and Napoleon's rule, initial Internet research has revealed that the coins are worth a "low six-figure sum," Wennerhold said. Experts must now determine their exact value. The most valuable pieces will likely turn out to be decorative medals from the Baroque era, Wennerhold estimated.

The coins were probably forgotten because their value was underestimated by past library workers, Wennerhold told DAPD. "None of the current workers here knew that these coins existed," he said.

Library janitor Höls said she frequently goes to the fourth-floor archive -- where old furniture and even a stuffed crocodile are also stored -- in order to retrieve books for library patrons. The wooden box containing the coins was even periodically dusted by library employees without an inkling as to what was inside, Wennerhold said.

This week the Passau state library plans to release photos of each coin on its homepage. Next year they will be put on display as part of the library's anniversary celebration. Founded in 1612 as part of a Jesuit college, the library claims to be home to one of the oldest book collections in Germany.

 

 

 

***  sursa  :

                         

 
" desteptii " nu vor mai putea inmatricula masinile in Bulgaria ? PDF Imprimare Email
Auto
Luni, 12 Decembrie 2011 21:14

S-ar putea ca românii "destepti " care isi inmatriculau masinile in Bulgaria, ptr. a evita plata taxelor din Romania, nu vor mai putea circula in Romania.

    Exista un Proiect de lege ptr. modificarea conditiilor de circulatie in Romania a masinilor si remorcilor inmatriculate in alte tari.

 

            

 
Nokia N9 PDF Imprimare Email
IT
Duminică, 04 Decembrie 2011 12:49

Nokia  N9    si  in  Romania   

 Îţi prezentăm un smartphone cu un ecran generos, pe întreaga suprafaţă a telefonului. Are un aspect plăcut datorită suprafeţei de sticlă curbată, rezistentă la zgârieturi, care se îmbină perfect cu corpul compact al telefonului. Există inovaţie chiar şi în cel mai mic detaliu. Afişajul AMOLED plin de culori aduce totul la viaţă, iar sticla curbată îţi permite să glisezi mai uşor degetul pe ecran  pentru  a  parcurge  aplicatiile . 

 

Un mod mai bun de a utiliza un telefon

Totul se rezumă la o simplă glisare a degetului pe ecran. Datorită acestei idei, utilizarea telefonului pare lipsită de efort şi naturală. Nu există taste pentru întoarcere la pagina anterioară sau la ecranul principal - doar un flux continuu de aplicaţii. Glisează degetul pe orice colţ al afişajului pentru a reveni la ecranul principal, apoi comută între cele trei ecrane principale.

     

Aşa trebuie procedat


  Trei afişaje uşor de utilizat, cu tot ce ai nevoie. Deschide o aplicaţie nouă din cunoscutul ecran Aplicaţii sau comută pe ecranul Aplicaţii deschise pentru a trece de la o aplicaţie deschisă la alta - o opţiune excelentă pentru reluarea lucrului cu aplicaţia de unde ai rămas. Ecranul Evenimente este locul în care poţi vedea ce se întâmplă în lume, în timp real. Cele mai noi ştiri de pe Facebook şi Twitter, e-mailuri în timp real şi alte notificări, toate într-un singur loc. 

Aplicaţia Hărţi este din ce în ce mai bună


   Ajungi unde doreşti cu ajutorul funcţiei gratuite de navigaţie pietonală şi auto şi indicaţii vocale de deplasare pas cu pas. Găseşti cele mai interesante locaţii din oraşul tău,

 

Citeşte mai mult...
 
Editie limitata Renault Megane Coupe-Cabriolet Floride PDF Imprimare Email
Auto
Duminică, 04 Decembrie 2011 12:22

Ca urmare a succesului modelului de anul trecut, Renault a introdus  o  versiunea ediţie limitată a modelului Megane Coupe-Cabriolet, şi anume Megane Coupe-Cabriolet Floride. 


  Caracteristici majore includ de stat-of-the-art echipamente de performanţă şi, combinat cu un concept de design care aminteşte de aura de Floride legendar al anilor 1960.

    Noul model va fi disponibil la comanda în Franţa de la 01 decembrie 2011, la pretul de € 33,100.

                          


Rewind to the 1960s: the Floride epitomises the appeal and freedom of the day’s new pleasure-seeking lifestyle. Fast-forward back to 2011, and the Mégane Coupé-Cabriolet brought the same Floride spirit to the Cannes Film Festival. Now, for 2012, Mégane Coupé-Cabriolet Floride has become even more chic thanks to a new, two-tone red and ivory leather upholstery. It will make its first public appearance at the Brussels Motor Show on January 10, 2012.

 

Citeşte mai mult...
 
Cefin livreaza primele Ecostralis din Romania PDF Imprimare Email
Auto
Marţi, 29 Noiembrie 2011 13:18

    Cefin Romania si Iveco Romania au organizat pe 24 noiembrie o intalnire cu presa de specialitate din domeniul transporturilor la sediul companiei Interfrigo Com, cu ocazia livrarii oficiale a primelor vehicule Ecostralis din Romania.

 

 

       Contractul incheiat de Cefin, cel mai mare dealer al retelei Iveco si Interfrigo Com este pentru 5 vehicule cu aceeasi configuratie, dintre care 4 unitati sunt disponibile pentru livrare chiar la finalul acestui an, iar cel de-al 5-lea – la inceputul anului urmator. Contractul pentru miniflota Ecostralis este incheiat la mai putin de 1 an de la lansarea oficiala in Romania a versiunii eco a camionului Stralis – produs emblematic in portofoliul Iveco.

 

 

                                                

 

                  

    Ecostralis este un vehicul care combina cele mai noi tehnologii, respect pentru mediul inconjurator, productivitate si eficienta prin noile motoare, toate in varianta EEV, optimizate pentru un consum redus de combustibil. Imbunatatirile vizeaza nu numai motorizarile, cat si aerodinamica si sistemele electronice ale vehiculului, facand astfel din Ecostralis un candidat pentru titlul de cel mai eficient si ecologic vehicul din categoria sa. Ecostralis a dovedit in testele comparative un nivel fara precedent de eficienta energetica, certificat de TUV Sud.

     Pe langa dotarile standard imbuntatatite, dintre care cel mai important element este iEco – sistemul de functionare a carui activare permite realizarea unei economii substantiale de consum - Ecostralis propune clientilor si un set de optionale care vizeaza sporirea sigurantei in trafic - sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope, pilot automat adaptiv, sistem de avertizare a schimbarii benzii de circulatie. Compania Interfrigo Com a ales sa includa toate aceste optionale in dotarea vehiculelor achizitionate. Orice livrare este insotita de cursuri de training pentru soferi, oferite de specialistii Iveco.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 318 din 323

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Economie