Total Media News

Stiri - Economie
A fost creat betonul care se repara singur PDF Imprimare
Imobiliar
Marţi, 06 Noiembrie 2012 18:48

         Cercetătorii olandezi testează în prezent o nouă modalitate de a rezolva problema crăpăturilor din beton. Este vorba despre o bacterie care, în combinaţie cu apa, formează calcar, informează Discover Magazine.Betonul se poate crăpa din varii motive, unul dintre cele mai comune fiind schimbările de temperatură dintre anotimpuri, spun specialiştii.

 

      Amestecul de beton nou-creat conţine mici cămăruţe ceramice umplute cu spori inactivi ai unor bacterii şi cu nutrienţi (lactat de calciu) care să îi hrănească.

Când plăcile de beton sunt în stare bună, sporii rămân inactivi, dar când apar crăpături şi apa pătrunde în cămăruţele ceramice, bacteriile acţionează.

Citeşte mai mult...
 
CNA OPRESTE EMISIA a patru televiziuni: ANTENA 1, PRO TV, ACASA TV si KANAL D PDF Imprimare
Media-Publicitate
Marţi, 06 Noiembrie 2012 15:14

        Sancţiuni dure din partea CNA pentru 4 televiziuni din România. ANTENA 1, PRO TV, ACASĂ TV şi KANAL D îşi opresc emisia miercuri, pentru 10 minute, începând cu ora 19:00, pentru materialele difuzate cu Mărioara Zăvoranu şi Corneliu Vadim Tudor în care îşi adresau cuvinte jignitoare unul altuia

 

    Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, marţi, întreruperea emisiei, miercuri seara, timp de 10 minute, pentru patru televiziuni din România: Antena 1, Pro TV, Acasă TV şi Kanal D.

 

Citeşte mai mult...
 
Hotaririle CA al BNR pe probleme de politica monetara PDF Imprimare
Financiar
Luni, 05 Noiembrie 2012 08:42

           În şedinţa din 2 noiembrie 2012, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele:

  • Menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 5,25 la sută pe an;
  • Gestionarea fermă a lichidităţii din sistemul bancar;
  • Menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

CA al BNR a analizat şi aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat publicului într-o conferinţă de presă organizată în data de 7 noiembrie 2012.

 

Citeşte mai mult...
 
Noua eticheta UE este deja aici, dar, potrivit expertilor din industrie, nu va spune tot PDF Imprimare
Auto
Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012 14:42

          O nouă etichetă care are ca scop evidenţierea prerogativelor de eficienţă şi siguranţă ale anvelopelor noi devine lege astăzi în Uniunea Europeană. Cu această ocazie, experţii subliniază faptul că eticheta pune în lumină doar câteva criterii care influenţează performanţa unei anvelope.

                                 

       Noua etichetă UE pentru anvelope este proiectată ca un sistem de notare care să direcţioneze consumatorii să cumpere anvelope care sunt mai prietenoase cu mediul şi mai sigure prin afişarea în mod clar a trei criterii de performanţă pentru anvelope – rezistenţa la rulare, aderenţa pe carosabil umed şi nivelul zgomotului exterior. Începând de astăzi, toate anvelopele pentru maşini de pasageri, camioane şi camionete trebuie să fie puse în vânzare cu aceste informaţii furnizate prin intermediul acestei etichete în punctele de distribuţie.

Citeşte mai mult...
 
Cum ne “ademeneste” Microsoft sa cumparam noul Windows 8 PDF Imprimare
IT
Joi, 01 Noiembrie 2012 23:22

                            Microsoft Windows 8 Pret

      Vine acel moment cand ramai fara idei cand vine vorba de un titlu, mai ales and este vorba despre un subiect care este comentat si dezbatut de cel putin 6 luni, asa cum s-a intamplat cu Windows 8. Atat eu cat si colegii mei am discutat pana acum in diverse stiri si articole o serie de avantaje ale noului sistem de operare de la Microsoft, care este incepand de astazi oficial in magazine. Oficial inseamna ca a trecut de stadiul de RTM (Ready to Manufacture) si este “gata” pentru vanzare. Fiind totusi vorba de un sistem de operare, sau mai bine spus de un produs software, poate fi si va fi imbunatatit constant pana in momentul aparitiei unei noi versiuni. In functie de nivelul de adoptie chiar si dupa acel punct.

     Ce ar trebui sa stim despre Windows 8? In articolul anterior au fost evidentiate aceste aspecte asa ca ma voi axa mai mult pe ofertele curente din magazine si pe functionalitatea noului sistem de operare, precum si pe modul in care se comporta in diverse situatii, si aici ma refer la varianta de test pe care am rulat-o pana acum.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 332 din 432

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie