Total Media News

Stiri - Social
Spitalul "Grigore Alexandrescu", nominalizat "cel mai bun spital" de Europe Business Assembly PDF Imprimare Email
Sanatate
Joi, 26 Februarie 2015 00:09


                    

   Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti a fost nominalizat la premiul pentru "cel mai bun spital", de Europe Business Assembly (EBA) din Marea Britanie, decernarea distincţiilor având loc pe 21 aprilie la Londra.

   "Spitalul nostru a fost ales în urma unor sondaje statistice - media de specialitate, date de la conferinţe şi corporaţii,expoziţii medicale. La selecţie s-a ţinut seama de înalta calificare a personalului, dotarea instituţiei cu echipamente moderne, declaraţii pozitive ale pacienţilor, acreditări naţionale şi internaţionale", a explicat managerul spitalului, Dan Mircea Enescu.

 

Citeşte mai mult...
 
Cum poti sa-ti accesezi dosarul electronic de sanatate ? PDF Imprimare Email
Sanatate
Duminică, 01 Februarie 2015 18:43

                         

   Informatiile medicale ale pacientilor sunt disponibile in Dosarul electronic de sanatate (DES), iar pentru a-l accesa, acestia au doua variante la dispozitie, potrivit unui act normativ publicat luni in Monitorul Oficial.

    Hotararea Guvernului nr. 34/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de utilizare si completare a dosarului electronic de sanatate al pacientului a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 65 din 26 ianuarie 2015 si se aplica de la aceeasi data.

   DES contine informatiile medicale ale fiecarui pacient, acestea fiind adunate de la toti furnizorii de servicii medicale cu care asiguratul a avut contact.

   "Dosarul electronic de sanatate contine date si informatii clinice, biologice, diagnostice si terapeutice, personalizate, acumulate pe tot parcursul vietii pacientilor, acestia fiind si proprietarii de drept ale acestor informatii/date", este precizat in actul normativ.

 

Citeşte mai mult...
 
Doi administratori de firma vindeau medicamente contrafăcute oncologice PDF Imprimare Email
Sanatate
Joi, 29 Ianuarie 2015 23:35

                                              

   Doi administratori ai unor firme, soţ şi soţie, au creat reţeaua vizată în dosarul medicamente contrafăcute, care făcea evaziune fiscală şi spăla bani prin contracte de împrumut încheiate cu persoane fizice, susţin anchetatorii.

   Cei doi sunt Robertino şi Mariana Stan, administratori ai firmelor Cross Pharm, Benedict Pharma şi Farmacia Vitaplus Cernica, reţinuţi în urma percheziţiilor şi a audierilor de miercuri din acest dosar.

   Alături de ei, au primit ordonanţe de reţinere contabila firmelor, Luminiţa Costin, Alexandru Robert Oprea, Ştefan Florin Clinciu, Gheorghe Clinciu, Pavel Marian Usturoi şi Gheorghe Aurelian Anghel.

   Soţii Stan sunt urmăriţi penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, contabila - pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, Oprea - pentru complicitate la evaziune fiscală, iar ceilalţi patru - pentru spălare de bani, precizează Parchetul instanţei supreme.

 

Citeşte mai mult...
 
Centrul de Uronefrologie Fundeni, singurul din Europa pentru tratarea oricărei boli renale PDF Imprimare Email
Sanatate
Marţi, 27 Ianuarie 2015 19:04

                    

    Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal de la Institutului Clinic Fundeni este singura unitate din Europa unde pot fi tratate toate bolile renale, "de la A la Z", şi unde sunt realizate şi operaţiile de transplant, a declarat marţi prof. dr. Ioanel Sinescu, la inaugurarea noii unităţi medicale.

     "Avem în centru toată urologia, de la A la Z. Sunt centre performante peste tot în lume, dar veţi găsi foarte rar transplant renal într-o clinică de urologie. De regulă, transplantul de organe este o specialitate separată, care se face fie de chirurgul cardiac, dacă este vorba de transplant de cord, fie de chirurgii toracici, dacă este vorba de complexul cord-pulmon, fie de chirurgii transplantatori, dacă este vorba de ficat, rinichi, pancreas. La noi şi în Spania, transpantul renal îl face urologul. Noi facem tot, şi chirurgia vasculară. Este un avantaj şi o competenţă în plus, pentru că nu intervine la acelaşi caz încă un medic sau încă alţi medici şi este o cursivitate a unui act medical şi un soi de competenţă care trebuie câştigată, şi pe care o cultivi în continuare", a spus profesorul Ioanel Sinescu, şeful Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal de la Institutului Clinic Fundeni.

 

Citeşte mai mult...
 
GastroPan 2015: concursurile, demonstratiile si tehnologiile culinare vin in martie la Targu Mures PDF Imprimare Email
Bucatarie - Retete
Marţi, 27 Ianuarie 2015 16:50

               

    Gustul, inovatia, arta si tehnologia isi dau intalnire in perioada 19-21 martie 2015, in cadrul editiei a saptea a expozitiei GastroPan .

    Pe langa gama completa de solutii si tehnologii pentru afacerile din panificatie, cofetartie si HoReCa, evenimentul va dezvalui tendintele si talentele din domeniu, prin programul bogat in demonstratii si prin concursurile care vor premia Painea si Tortul Anului 2015.

    GastroPan va gazdui, la Centrul Expo President din Targu Mures, standurile a peste 130 de furnizori din panificatie, cofetarie si HoReCa, care isi vor prezenta ofertele celor 20.000 de vizitatori invitati - antreprenori si specialisti din industria de profil.

Mix de traditii si inovatii culinare

La standurile GastroPan vizitatorii vor urmari, de la procedeele artizanale de coacere a painii, pana la cele mai inovatoare tehnologii de productie. Vor descoperi cele mai noi sortimente de inghetata artizanala, ultimele tendinte din cofetarii si ciocolaterii si noutatile din gastronomie si HoReCa.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 66

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Social