Total Media News

Stiri - Social
O noua abordare a celulelor canceroase PDF Imprimare Email
Sanatate
Vineri, 02 Ianuarie 2015 11:53

 

   O noua abordare a celulelor canceroase, le-ar putea duce pe cale de distrugere. Cercetatorii , de la Case Western Reserve University's School of Medicine, au descoperit un potential tratament care ar autodistruge celulele . Studiul s-a focalizat pe o gena numita 53BP1 ,care ar face celulele mai vulnerabile formelor actuale de tratament .


                            Researchers have uncovered a new method that has the potential to greatly enhance the effe...

 

Prin studiul lor, cercetatorii , au observat functionarea unei gene importante in proces numita " UbcH7". "Ne propunem marirea nivelului de 53BP1 ,pentru a forta celulele sa moara ", spune Youhei Zhang , profesor asistent la Universitatea Scolii de Medicina . " E o strategie  ce ar avea efect marit fata de terapiile clasice " .

 

Citeşte mai mult...
 
ICCJ a decis că doctorii pot fi traşi la răspundere penală dacă primesc bani de la pacienți PDF Imprimare Email
Sanatate
Joi, 04 Decembrie 2014 20:49

         

                         

   Nemulțumiri în rândul medicilor după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că doctorii sunt funcţionari publici şi  pot fi traşi la răspundere penală pentru luare de mită dacă primesc bani de la pacienți.

  Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoare, consideră că decizia nu este corectă și că îi va determina pe medici să părăsească spitalele româneşti şi să plece în străinătate.

   Conducerea Colegiului Medicilor intenţionează să atace decizia şi să apeleze chiar la instanţele europene. 

   Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România: "O asemenea decizie nu va opri plăţile informale în spital, doar că oamenii vor fi mai prudenţi, dar în acelaşi timp va stimula exodul medicilor.

 

Citeşte mai mult...
 
Nu am înţeles niciodată de ce să dai 30 de lei pe o cutie de Nurofen când sunt medicamente la 5 Ron PDF Imprimare Email
Sanatate
Miercuri, 26 Noiembrie 2014 14:15

 

            

   Marius Savu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a spus astăzi că nu înţelege de ce în cazul produselor antiinflamatoare (împotriva durerilor şI febrei), oamenii cheltuiesc 15, 20 sau 30 de lei pentru o cutie de Nurofen (produs ce nu necesită prescripţie), când există variante mai ieftine, care costă 5 lei.

   “Nu am înţeles niciodată de ce. Probabil că e puterea reclamei la televizor”, a spus Marius Savu.

    Declaraţia a fost făcută în cadrul evenimentului de lansare a campaniei de informare “Medicamentele generice: eficienţă, calitate şI siguranţă la un preţ mai mic” dezvoltată de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) în parteneriat cu ANMDM.

 

Citeşte mai mult...
 
Dispozitiv pentru operaţii la pacienţii cu dializă peritoneală, realizat de medici de la Sf. Ioan PDF Imprimare Email
Sanatate
Vineri, 14 Noiembrie 2014 09:35

           O echipă de medici de la Spitalul "Sfântul Ioan" din Capitală, condusă de profesorul Alexandru Ciocâlteu, a realizat dispozitiv care este folosit pentru intervenţiile chirurgicale abdominale la pacienţii care fac dializă peritoneală, invenţia fiind înregistrată la OSIM.

                                    


    " Este vorba despre un dispozitiv ventuză, care nu permite ieşirea aerului din peritoneu în timpul operaţiei laparoscopice. Cu ajutorul acestui dispozitiv, incizia este foarte mică.

Acest dispozitiv mai oferă un avantaj, pentru că poate fi folosit pentru controlul gradului de scleroza al peritoneului şi curativ pentru rezolvarea cazurilor de ocluzie intestinală survenită la bolnavii dializaţi peritoneal", a explicat pentru MEDIAFAX, medicul Alexandru Ciocâlteu, precizând că invenţia a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

 

Citeşte mai mult...
 
Delicii de toamna. 5 retete cu prune pe care trebuie sa le incerci PDF Imprimare Email
Bucatarie - Retete
Miercuri, 12 Noiembrie 2014 17:02

           Prunele sunt o sursa naturala de calciu, magneziu si potasiu, au o multime de fibre, vitamina A, vitamina C si vitamina E.


                   

 

     Asa ca nu strica sa le incerci si in cateva retete, pe langa magiunul de toamna si galustile cu prune sau mancarea cu prune uscate pe care ai invatat sa le faci de la mama. Noi ti-am gasit 5 retete cu care sa spargi monotonia si sa dai un gust special mesei.

Rata cu prune si varza rosie

Prune murate

Prajitura cu prune

Salata cu prune

Muschiulet de porc cu sos de prune

 

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 65

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Social