Total Media News

Ştiri - Actualitate
British Council : Activităţi la Noaptea Cercetătorilor Europeni PDF Imprimare Email
Invatamant
Joi, 28 Septembrie 2017 17:09
                            

   Intră în lumea științei la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2017 şi vino să afli mai multe despre proiectele şi resursele noastre din domeniul ştiinţei.

    Vă aşteptăm la standul nostru să aflaţi mai multe despre cel mai longeviv proiect de ştiinţă al nostru - FameLab, competiția internațională de comunicare a științei, chiar de la foști concurenți. Aceştia ne vor inspira cu pasiunea lor pentru știință, tehnologie, matematică, medicină, inginerie și arta de a vorbi despre un concept științific pe înțelesul tuturor.

    Copiii vor avea ocazia de a-şi exersa engleza, participând la activităţi interactive în limba engleză cu profesorii noştri.

 

Citeşte mai mult...
 
Sa inlocuim proba de la bacalaureat "Limba Straina" cu "ISTORIA ROMANIEI " PDF Imprimare Email
Invatamant
Joi, 21 Septembrie 2017 13:32

    Inlocuirea probei de la bacalaureat "Limba Straina" cu "ISTORIA ROMANIEI "

    De  ce  sa  se  dea examen   la  Bacalaureat  o  limba  straina ?

    Tinind  cont  ca  sistemul  de  invatamint  din  Romania  trebuie  sa pregateasca  tinerii  pentru  a  trai  si  munci  in  Romania , nu  vedem   rostul  ca  la examenul  de maturitate - BACALAUREATUL - sa se  dea  ca  proba  de  examen  o  limba  straina .

    Sistemul  de  invatamint  din  Romania  nu  trebuie  sa  pregateasca  tinerii  pentru  a  trai  si  munci  in  alte  tari .

 

 

                      .istoria-romanilor-vol-i-iii_1_fullsize.jpg

     Sunt  destule  forme  alternative , in Romania ,  de  invatare   a  unei  limbi  straine  ,  pentru   cine  doreste  sa  invete  o  limba  straina.

 

Citeşte mai mult...
 
O treime din producătorii locali de struguri şi vin sunt în judeţul Vrancea PDF Imprimare Email
Esential
Luni, 28 August 2017 10:18

 

 

                        

 

      Conform  zf.ro, in România există peste 1.300 de companii care cultivă struguri şi pro­duc vin, iar circa o treime din to­tal sunt întregistraţi în judeţul Vran­cea, arată datele de la Regis­trul Comerţului. Pe poziţiile urmă­toare vin Bucureşti, Prahova, Arad şi Iaşi, însă la distanţă considerabilă de lider. Peste 20 de judeţe din ţară sunt aproape invizibile pe harta viticolă a României cu mai puţin de zece jucători.

      „În judeţul Vrancea sunt peste 24.000 de hectare cultivate cu viţă de vie, dintre care doar circa 3.000 de hectare cu declaraţie de recoltă. Terenul este puternic fărâmiţat, fiind circa 10.000 de proprietari în zonă“, explică Valeriu Cotea, pro­fesor la Facultatea de Horticul­tură din Iaşi şi preşedintele Patronatului Naţional al Viei şi Vinului.

      El adaugă faptul că, dintre proprietari, doar câteva sute fac din această activitate o afacere şi au în spate o firmă. Alţii lucrează pe PFA deoarece legislaţia permite ca fiecare producător să realizeze zece vagoane de vin pentru autoconsum, adaugă Cotea. El explică şi faptul că această situaţie se regăseşte şi în alte judeţe.

 

Citeşte mai mult...
 
LOTERIA BONURILOR FISCALE: vezi care sunt bonurile fiscale câştigătoare aferente lunii iulie PDF Imprimare Email
Esential
Luni, 21 August 2017 10:26

 

 

                                                   

    La extragerea Loteriei Bonurilor Fiscale de duminică, 20 august, au ieşit din urne numerele 22 reprezentând ziua de emitere (22 iulie) şi 878 reprezentând valoarea bonurilor câştigătoare - între 878 şi 878,99 lei.


     Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente şi nerezidente în România, deţinătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.Citeşte mai mult...
 
In Romania există o criza a fortei de munca PDF Imprimare Email
Esential
Duminică, 13 August 2017 16:46

  Motivul pentru care în România există o criză a forţei de muncă, deşi, statistic, ţara are o rezervă de 4 milioane de oameni apţi de muncă, dar care nu sunt salariaţi

 

                      

 Conform  mediafax.ro,doar 4,8 milioane de persoane dintr-un total de 8,8 milioane de oameni care formează „populaţia activă” au statut de salariat, rata de angajare raportată la populaţia aptă de muncă fiind astfel de 55% la nivel naţional, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

 

  În ciuda faptului că managerii şi antreprenorii se plâng din ce în ce mai frecvent de faptul că nu găsesc suficient de mulţi candidaţi pe piaţa muncii şi că vor o legislaţie prin care să poată re­cru­ta mai uşor imi­granţi din state non-UE, datele arată că Ro­mânia are o rezervă de 4 mil. an­gajaţi care ar putea să lucreze, dar care nu sunt prinşi în categoria salariaţilor, informează ZF.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 7 din 247

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate