Total Media News

Ştiri - Actualitate
Pomicultura şi viticultura, lovite de ger PDF Imprimare Email
Esential
Vineri, 17 Februarie 2012 09:33
   

După ce în 2011 agricultura a avut un avans spectaculos, care a contribuit cu peste 16% la creşterea Produsului Intern Brut înregistrată în primele nouă luni ale anului, seceta din a doua jumătate a anului trecut şi gerul din ultimele luni anunţă un an agricol greu.

 

                  

Chiar dacă ninsorile recente ar putea reface deficitul de apă înregistrat în sol din cauza secetei, gerul are potenţialul de a da peste cap sectorul pomicol şi pe cel viticol. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale analizează în prezent impactul pe care frigul îl va avea asupra culturilor.

„La ora actuală facem nişte analize dacă gerul care a fost înainte de viscol a afectat sectorul de vie şi de pomicultură", a declarat ieri Stelian Fuia (foto), ministrul Agriculturii.Inundaţii după secetăInstituţia face evaluări pentru a vedea dacă topirea zăpezilor va determina inundaţii, în special în zonele care au sisteme de secare, a adăugat Fuia, după o întâlnire cu Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură. Culturile de cereale au fost afectate serios de seceta din toamnă, unii agricultori vorbind despre pierderi de 30-40% pentru grâu şi orz, în timp ce recolta de rapiţă este considerată compromisă.Prezent ieri la Bucureşti, Cioloş a vorbit despre rolul României în negocierile pe marginea noii Politici Agricole Comune, iniţiată anul trecut de Comisie. „Cred că este important ca România să se regăsească în mod activ şi să nu piardă trenul în aceste discuţii care au loc acum", a declarat comisarul european.

 
Editura ALLFA lanseaza o noua colectie de literatura PDF Imprimare Email
Cultura
Vineri, 17 Februarie 2012 08:28

Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL, va invita in lumea celor mai frumoase povesti de dragoste, cu ocazia lansarii unui nou proiect editorial: colectia Iubiri de altadata.

             

Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL, va invita in lumea celor mai frumoase povesti de dragoste, cu ocazia lansarii unui nou proiect editorial: colectia Iubiri de altadata. Aceasta debuteaza cu patru titluri: O mica gluma, de Anton Pavlovici Cehov; Dom Casmurro, de Joachim Maria Machado de Assis; Sotii de artisti, de Alphonse Daudet si Iubire si gimnastica, de Edmondo de Amicis.

Citeşte mai mult...
 
ROD, un proiect Cărtureşti PDF Imprimare Email
Cultura
Joi, 16 Februarie 2012 08:30

“ROD” [ROmanian Design] a fost iniţiat de Cărtureşti în luna decembrie a anului 2011. Ideea era să construim un proiect prin intermediul căruia să expunem, să promovăm şi să vindem produse cu design românesc. De ce?, pentru a suplini o lipsă: este foarte dificil să găsim obiecte româneşti de design în magazinele specializate. Apoi, deoarece, fără expunere adecvată şi fără promovare nici artiştii nu produc, nici publicul nu ajunge să-i cunoască şi aprecieze. Astfel, ne-am propus să lucrăm împreună cu creativii autotoni şi le-am oferit unul dintre cele mai bune spaţii de retail cultural din Bucureşti: Mansarda Cărtureşti“ROD” este o platformă deschisă şi, implicit, un centru de iradiere pentru ceea ce înseamnă design românesc. În Mansarda 15 veţi găsi idei, obiecte funcţionale şi frumoase, poveşti şi tendinţe, recontextualizări şi interpretări ironice, design şi designeri.
Vrem să încurajăm tinerii creatori şi să găsim produse autentice pe care să le facem accesibile unui public care ştie să le aprecieze.

Call for proposals

Loc de desfăşurare: Mansarda 15, librăria Cărtureşti, str. Arthur Verona, nr. 13 - 15

Durata proiectului: 1 februarie, 2012 -15 iunie, 2012

Secţiuni:

- obiect utilitar şi decoraţiuni interioare

- accesorii şi obiecte vestimentare

- fotografie şi grafică

- jucării şi obiecte decorative pentru copii

Criterii de eligibilitate:

- Designul obiectelor trebuie să fie original şi să aparţină aplicantului. Nu sunt acceptate reproduceri

- Obiectele trebuiesc predate în forma lor finală de prezentare

- Cretivitate, inovaţie, aspectul estetic al produsului, funcţionalitate, calitatea şi producţia responsabilă a materialelor,

Termeni si conditii

- Înscrierile se fac la adresele de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

- E-mailul trebuie să conţină o scurtă prezentare a aplicantului; o descriere a obiectului(lor) propus(e) care să includă materialele, tehnica şi preţul recomandat; fotografie / link; date de contact (e-mail, telefon)

- Vor fi contactaţi doar aplicanţii acceptaţi. Anunţul se va face prin e-mail

- Nu acceptăm produse cu mesaje discriminatorii şi/sau ofensatoare

Data limită de inscriere a proiectelor: 1 martie, 2012

Despre Carturesti

Obiectivele proiectului: crearea unei pieţe de desfacere, promovarea designerilor prin intermediul evenimentelor dedicate, crearea unor branduri autohone.

 
US Navy: Iranul pregateste barci-bombe de suicid în Golful PDF Imprimare Email
International
Luni, 13 Februarie 2012 19:51

Manama (Reuters) -

     Iran a masat forţele sale navale în zona Golfului şi bărci  preparate, care ar putea fi folosite în atacuri sinucigaşe, dar Marina SUA este  pregatita  sa  previna  blocarea de la Stramtoarea Hormuz,-  a  spus  comandantul forţelor navale a SUA în regiune.

    Iranul a efectuat o serie de ameninţări în ultimele săptămâni pentru a perturba transportul maritim în zona Golfului ca  represalii în cazul în care schimburile comerciale de petrol se va închide de sancţiuni, sau în cazul în care programul său nuclear în litigiu intră sub atac.

            

 

"They have increased the number of submarines ... they increased the number of fast attack craft," Vice Admiral Mark Fox told reporters. "Some of the small boats have been outfitted with a large warhead that could be used as a suicide explosive device. The Iranians have a large mine inventory."

Citeşte mai mult...
 
Orange şi Metrorex introduc o nouă modalitate de plată şi acces pentru călătoriile cu metroul PDF Imprimare Email
Esential
Luni, 13 Februarie 2012 16:09

Din 30 ianuarie 2012, Orange România, în parteneriat cu Metrorex lansează în premieră naţională sistemul de plată şi acces la serviciile de transport cu metroul prin folosirea unui singur număr scurt, disponibil atât prin sms, cât şi apel, exclusiv în reţeaua Orange.

 

                     

Clienţii Orange pot plăti o călătorie cu metroul prin SMS la 1700, iar confirmarea plăţii o primesc imediat, tot prin SMS. De asemenea, ei pot opta pentru achiziţionarea a 2 sau 10 călătorii, trimiţând textul 2C sau 10C la numărul scurt 1700. Preţul unei călătorii este de 0,50 euro, pentru 2 0.90 euro, iar la cumpărarea a 10 călătorii preţul este de 2,20 euro[1]. Adiţional, călătoriile se pot cumpăra şi prin SMS la numărul 7477.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 256 din 274

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate