Total Media News

Ştiri - Actualitate
Vlad Zamfirescu şi Cerasela Iosifescu în Cină cu prieteni Citeste mai mult: Vlad Zamfirescu şi Cera PDF Imprimare Email
Cultura
Marţi, 17 Ianuarie 2012 10:20

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti vă invită sâmbătă, 4 februarie, de la ora 19.00, la spectacolul Cină cu prieteni de Donald Margulies, în regia lui Claudiu Goga.

           

Timp de 12 ani, Gabe şi Karen, au petrecut vacanţe şi week-end-uri împreună cu Tom şi Beth; s-au invitat reciproc la nenumărate cine, şi-au crescut copii, şi-au împărtăşit experienţele de viaţă ca nişte adevăraţi prieteni, aşteptându-se ”să se îngraşe şi să îmbătrânescă împreună”. Un fapt surprinzător le dă viaţa peste cap. Acesta reprezintă un şoc cu efecte neaşteptate pentru ambele cupluri şi, în egală măsură, un prilej al unor reflecţii despre dragoste şi căsnicie, despre natura relaţiilor umane…

Citeşte mai mult...
 
Anul profetic 2012 - generalitati PDF Imprimare Email
Esential
Marţi, 17 Ianuarie 2012 08:53

01.01.2012, 00h00' (+2h00GMT), 26E06/44N24
 
Anul 2012 nu este sfarsitul lumii, asa cum se vehiculeaza peste tot, chiar si in paginile revistelor care se doresc de tinuta.

   

 

Este vorba doar despre sincronicitatea dintre sfarsitul a trei calendare fundamentale pentru spiritualitatea umana a acestor timpuri, si anumite aspecte planetare, toate indicand finalul unei ere ceresti, al unei varste din dezvoltarea civilizatiilor terestre, si, totodata, inceputul unei noi etape de evolutie. In acest sens, inclusiv termenul "apocalipsa" trebuie inteles asa cum se cuvine, deoarece el inseamna "transformare". Evenimentele pe care le asteptam cu sufletul la gura, in speranta ca "cineva" ne va scuti peste noapte de propriile lectii la nivel planetar, se vor desfasura ceva mai lent, intervalul rezervat lor fiind cel dintre 2010 si 2030.

Citeşte mai mult...
 
Simbolismul planetelor - introducere PDF Imprimare Email
Esential
Luni, 16 Ianuarie 2012 13:18

   Se stie ca sistemul nostru Solar este compus din noua planete, care se rotesc in jurul Soarelui.

Cea mai apropiata planeta de Soare este Mercur cu o revolutie in jurul Soarelui de 88 de zile, urmata de planeta Venus, cu o revolutie de 225 de zile, Pamantul (Terra sau Gaia) - un an, Marte cu o revolutie de 697 de zile.
                       
Urmeaza planetele grele: Jupiter, cu o revolutie de aproape 12 ani si care are o raza de 11 ori mai mare decat cea a Pamantului, si Saturn care este de 9 ori mai mare, cu o revolutie solara aproximativa de 29 de ani.

In continuare sunt localizate "planetele transpersonale" - asa cum sunt numite ele in astrologie. Descoperirea lor a inceput din 1781 cu Uranus, urmata de Neptun, in 1846 si Pluton in secolul nostru, 1930. Aceste planete datorita faptului ca au revolutii solare foarte mari, in astrologie sunt considerate ca avand efecte globale, ce caracterizeaza o anumita generatie de oameni, fara a avea efecte importante la nivel individual.

Prin intermediul astrologiei ezoterice, care urmareste evolutia spirituala a fiintei umane, planetele sunt ierarhizate in functie de nivelul lor de vibratie si dupa modul in care energiile planetare se reflecta in fiinta umana si in intreaga natura a planetei noastre.

Nivelurile de vibratie ale planetelor

Pentru a intelege mai bine simbolismul de baza al planetelor vom evidentia cele trei niveluri specifice ale acestora: inferior, normal sau mediu si spiritual, ce caracterizeaza primele sapte planete.

1. Nivelul inferior. Reprezinta atributiunile materiale ale planetei, energiile grosiere ce sunt folosite doar pentru integrarea materiala. Aici se regasesc egourile, fricile, tendintele negative, suferintele etc. Fiintele la care predomina acest nivel, sunt cele care din punct de vedere al principiilor planetei in cauza, se complac in greselile trecutului, se rotesc in aceleasi cercuri vicioase, lupta adeseori intr-un mod inconstient impotriva propriei naturi, arzandu-si karma negativa prin suferinta. Acest nivel reflecta tendinta de complacere si inertie a fiintei umane.

2. Nivelul mediu. Aici se regasesc valorile generale, obisnuite ale planetelor. Prevalenta la acest nivel este data de acele principii care se incadreaza in sfera diferitelor legi sociale si spirituale, acceptate de o intreaga masa de oameni. Recunoastem aici dorinta de afirmare si integrare socio-profesionala, precum si calitatile puse in slujba bunastarii vietii cotidiene (in favoarea noastra si a celorlalti). Fiintele cu astfel de predominante sunt interesate de orice forma de actiune fara a tine cont prea mult de un anumit scop, folosindu-si calitatile doar pentru o mai buna integrare si evolutie sociala. Lipsa unui ideal spiritual va conduce la folosirea incorecta a resurselor vitale, specifice planetelor corespunzatoare, la risipire in actiuni inutile si uneori revenirea periodica - datorita mai ales lipsei de multumire si de apreciere a valorilor spirituale - in planul inferior. Acest nivel reflecta tendinta de dinamism si actiune a fiintei umane.

3. Nivelul spiritual. Pune in evidenta cele mai inalte forme de expresie ale vibratiilor planetare, perceptele necesare evolutiei spirituale. Cand vibratiile planetare ating acest nivel de trezire in fiinta umana, avem de a face cu fiinte care si-au asumat deja responsabilitatea evolutiei spirituale. Regasim aici cele mai speciale calitati ale planetelor: puterea de transmutare si sublimare a unor energii negative, modestia, compasiunea si mai ales aspiratia nezdruncinata de a ne depasi, de a ne perfectiona.

La acest nivel, in raport cu celelalte doua, se urmareste bransarea la o sfera de energie macrocosmica, pentru ca omul ofera tot ce are mai bun si actioneaza in armonie cu legile spirituale. El tinde spre a deveni un releu de manifestare a energiilor cosmice, pentru ca altfel resursele noastre se epuizeaza foarte repede si chiar daca aparent avem succes folosind energia primelor doua planuri, pana la urma se va dovedi contrariul Acest nivel reflecta cele mai inalte si spirituale aspiratii ale omului.

Vibratiile subtile ale planetelor se manifesta in viata noastra osciland intre aceste trei niveluri in functie de predominanta scopurilor si aspiratiilor noastre. Este foarte important sa reusim sa constientizam chiar periodicitatea acestor oscilatii si astfel sa preintampinam aparitia problemelor de orice fel.

 Planetele transpersonale nu au valori negative, deci nu prezinta aceste trei niveluri.
autor: Bartha Zoltan, Centrul de Cercetari si Aplicatii Astrologice "Helios" Cluj-Napoca

 
Bilanţul distrugerilor din timpul protestelor de duminică PDF Imprimare Email
Esential
Luni, 16 Ianuarie 2012 10:03
 

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat, luni, un bilanţ al distrugerilor din timpul protestelor de duminică, soldate cu pagube considerabile, de la deteriorarea semafoarelor, vandalizarea sediilor de bănci, bancomate, ruperea gardurilor de delimitare a străzilor.Edilul şef al Bucureştiului a afirmat că au fost distruşi 400 de metri liniari de garduri de delimitare, între Bulevardele Universitate pe I.C. Brătianu, şapte semne de circulaţie, intrarea în pasajul Dimitrie Cantemir.

Totodată, Oprescu a infromat că opt staţii ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) au fost distruse : două de la magazinul Unirii, doua de la Hanul lui Manuc şi patru din staţia Sf. Gheorghe.

 

 

 

 

 

 

 

 

** sursa  : MEDIAFAX

 
Israel cere aminarea unor exercitii de aparare SUA-Israel anti- racheta PDF Imprimare Email
International
Luni, 16 Ianuarie 2012 09:51
  

  Un  mare  exercitiu americano-israeliene de apărare anti-rachetă  care a fost planificată să aibă loc în primăvara anului, a fost amânată din cauza unei cereri adresate de către Ministerul Apărării israeliene,   au   spus   oficialii   americani si  israelieni  Yahoo News duminică.

Ministrul Apărării israelian Ehud Barak a emis o cerere la Pentagon luna trecută ca exerciţiul comun planificat  sa   fie  amânat,  a  declarat    un oficial american  duminică Yahoo News.

"A fost Barak," a declarat oficialul american sub protecţia anonimatului.

  Agentia  Evreiasca  Telegraph a  agenţiei Ron Kampeas raportase  anterior -duminică -  că exerciţiu a fost amânat, chipurile din cauza "reducerile bugetare israeliene."

 

   

 

But American officials are privately concerned that the Israeli request for a postponement of the exercise could be one potential warning sign that Israel is trying to leave its options open for conducting a strike on Iran's nuclear facilities in the spring. In that case, it would not wish American forces to then be on the ground, the thinking goes.

An Israeli official downplayed that interpretation. He told Yahoo News Sunday that another possible reason for the delay may be that the Americans and Israelis both considered that such a huge maneuver at this time of heightened tensions between the West and Iran could potentially inflame the situation.

The Israeli Defense Ministry made the decision in consultation with the Pentagon, he said, and the two nations' defense agencies had been expected to issue a joint statement indicating the exercise will be postponed until the second half of the year.

Some Washington observers found both cited Israeli rationales for the delay--budget cuts and Israeli concern about further raising tensions with Iran--as conspicuously thin.

U.S. officials publicly, like their Israeli counterparts, however, said such delays aren't all that unusual.

"I do know there were a variety of factors at play in this case, but in general, leaders from both sides believe that optimum participation by all units in best achieved later in the year," U.S. European Command (EUCOM) spokesman Captain John Ross told Yahoo News by email Sunday.

"Following close consultation between US European Command (EUCOM) and the Israel Defense Forces (IDF), exercise 'Austere Challenge 12' will be conducted during the second half of 2012," Pentagon spokesman John Kirby told Yahoo News by email Sunday.

"It is not at all uncommon for routine exercises to be postponed," Kirby  added.

General Martin Dempsey, the Chairman of the Joint Chiefs of Staff, is due to arrive in Israel Thursday for consultations, the Associated Press reported. It will be Dempsey's first trip to Israel since assuming the top Pentagon military post in September.

"The Obama administration is concerned that Iran's recent statement that it is expanding nuclear operations with more advanced equipment may push Israel closer to a strike," the AP reported said.

 

 

 

**  sursa : The  Envoy

 


Pagina 256 din 267

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate