Total Media News

Ştiri - Actualitate
Criza datoriilor. Grecia isi scoate aurul din munti PDF Imprimare
International
Duminică, 10 Februarie 2013 10:23

             Pentru a face rost de bani, Grecia a dat făcut noi concesiuni miniere în Nordul ţării. De acolo, urmează să fie extrase resurse precum cupru, argint, plumb, zinc, dar mai ales, aur

                          


                Deși loviți de șomaj, locuitorii își pun problema consecințelor pe care le va avea extragerea resurselor: exploararea cu arsenic, afectarea resurselor de apă sau distrugerea pădurilor reprezintă doar o parte din prețul plătit pentru crearea a câtorva mii de locuri de muncă.

       În plus, există posibilitatea ca numărul de turiști să scadă semnificativ după începerea exploatărilor.

Nordul Greciei are o comoară în metale în valoare de aproximativ 20.000 de milioane de euro, potrivit El Pais, citat de Presseurop.

 

Citeşte mai mult...
 
Bani pentru stat. La un salariu de 1.000 de lei angajatorul are costuri directe de 767 lei PDF Imprimare
Esential
Duminică, 10 Februarie 2013 10:10

Pentru ca un angajat să primească un salariu lunar net de 1.000 de lei, el va trebui să aibă trecută în contract suma de 1.380 de lei, iar angajatorul va plăti în total 1.767 de lei. Dacă suma primită pe cartea de muncă se dublează, la un net de 2.000 de lei, angajatorul va avea un cost total de 3.644 de lei.

Contribuțiile la asigurările sociale ar putea scădea abia din 2014 și nu din acest an, așa cum se luase în calcul inițial. Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat joi că Bugetul de stat pentru anul 2014 va fi elaborat având ca prioritate reducerea cotelor contribuţiilor la asigurările sociale (CAS).

“În acest an, au crescut pensiile, s-au dat înapoi salariile şi a crescut salariul minim, ca prim pas. La anul, prioritate va avea scăderea CAS. Bugetul din 2014 va fi orientat către scăderea CAS”, a afirmat Liviu Voinea, citat de Agerpres.

Citeşte mai mult...
 
Proteste in fata ambasadei Angliei din Sofia. PDF Imprimare
International
Sâmbătă, 09 Februarie 2013 15:59

                Guvernul britanic, acuzat de rasism

 

                 Sute de protestatari bulgari au efectuat un mars anti-britanic, sustinand ca a fost un gest "arogant" sa se spuna ca mii de est-europeni vor invada Marea Britanie pentru beneficii sociale de indata ce restrictiile vor fi ridicate.
                                   
             Protestul a fost initiat de miscarea Ataka, grup de extrema-dreapta, cunoscut pentru viziunile xenofobe. Liderul grupului, Volen Siderov, a acuzat Marea Britanie de viziune duplicitara si a numit guvernul britanic "rasist". El a cerut boicotarea produselor britanice si interzicerea vanzarii de proprietati bulgare britanicilor, transmite Mediafax.

Citeşte mai mult...
 
Basescu, despre summit-ul UE: A fost greu, dar mi-a placut. Eu cred ca mi-am făcut datoria PDF Imprimare
Politic
Sâmbătă, 09 Februarie 2013 09:14

        Preşedintele Traian Băsescu a spus, vineri seară, la Bruxelles, referindu-se la summit-ul UE, că "a fost greu", dar i-a plăcut şi că el crede că şi-a făcut datoria, împreună cu toată echipa care l-a însoţit.

                                

           Băsescu, despre summit-ul UE: A fost greu, dar mi-a plăcut. Eu cred că mi-am făcut datoria (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

 

          "Eu mulţumesc nu numai echipei care m-a însoţit, ci şi partenerilor din Consiliul European. Vă pot spune că a fost greu, dar mi-a plăcut. Eu, personal, sunt mulţumit. Faţă de ce se putea, sunt mulţumit. Cred că şi eu şi cei care m-au însoţit ne-am făcut datoria, dar fiecare la locul lui: eu politic, ei tehnic, dar ne-am făcut-o", a spus preşedintele Băsescu.

 

Citeşte mai mult...
 
Orasul coprupt - Digital PDF Imprimare
Film
Vineri, 08 Februarie 2013 13:04

 

              Billy Taggart (Mark Wahlberg) este un politist dedicat, cu o cariera promitatoare pana intr-o noapte cand se vede implicat intr-un incident controversat. Primarul (Russell Crowe) reuseste sa il scape de inchisoare, insa Billy ramane fara slujba si este nevoit sa isi caute un alt mod de a-si castiga existenta devenind astfel detectiv particular.

                           
             Afacerea nu ii merge deloc bine, insa cand primarul ii ofera 50.000 de dolari pentru a o investiga pe sotia sa (Catherine Zeta Jones), fostul om al legii este convins ca va castiga foarte usor banii. Din pacate, situatia se complica rapid, iar cercetarile scot la iveala lucruri nu tocmai cinstite in care pare sa fie implicat primarul orasului. Pentru a-si demonstra nevinovatia si recastiga reputatia, Billy va trebui sa riste totul, inclusiv propria libertate.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 247 din 330

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate