Total Media News

Ştiri - Actualitate
Secretul care te face sa iei note mai mari la scoala. Efortul este minim PDF Imprimare
Invatamant
Vineri, 15 Februarie 2013 14:16

            Un nou studiu, realizat la Universitatea din New York de echipa profesorului Hiroko Sayama, le dezvaluie un secret tinerilor care isi doresc note mai mari la scoala sau la facultate.

 

            Daca vor sa isi imbunatateasca rezultatele, acestia trebuie sa se inconjoare de prieteni destepti si muncitori.

           "Cu cat prietenii tai sunt mai inteligenti, cu atat ai mai multe sanse de a deveni mai inteligent maine", spune Sayama, care a realizat un proiect prin care elevii de la un liceu newyorkez aveau sansa sa ii viziteze laboratorul. Asa cercetatorului i-a trecut prin minte sa caute o corelatie intre prietenii acestora de pe Facebook si rezultatele scolare.

Citeşte mai mult...
 
Un asteroid va trece miine aproape de Pamint PDF Imprimare
Esential
Joi, 14 Februarie 2013 23:00

Asteroidul 2012 DA14 va trece mâine la o distanță de 27.650 de kilometri de Pământ.

Este cea mai mică distanță la care a trecut vreodată un asteroid de dimensiunea aceasta de la începutul monitorizării asteroizilor, relatează LiveScience.

                             

Însă oamenii de știință au arătat că asteroidul nu reprezintă un pericol pentru planeta noastră.

Potrivit estimărilor, asteroidul 2012 DA14 are un diametru de aproximativ 50 de metri și o masă de 130.000 de tone.Asteoidul va trece la o distanță mai mică decât cea la care se află unii dintre sateliții artificiali aflați pe orbită în jurul Pământului. El a fost descoperit în urmă cu un an, în februarie 2012, cu ajutorul Observatorului astronomic din Mallorca (Insulele Baleare, Spania).

Citeşte mai mult...
 
Elena Udrea candideaza la sefia PDL impotriva lui Blaga PDF Imprimare
Politic
Marţi, 12 Februarie 2013 16:27

      Elena Udrea a anunţat astăzi că va candida la preşedinţia PDL cu ocazia Convenţiei Naţionale ce va fi organizată pe 23 martie.

                                                           

        Deputatul PDL a precizat că a luat decizia de a candida în urma unei discuţii avute cu colegii de partid. "Sper să avem parte de o competiţie frumoasă, şi nu de o dispută", a spus Udrea, potrivit Mediafax."Pot să aduc un proiect cu care să revigorăm partidul, să îl energizăm. Candidez pentru PDl, nu împotriva cuiva. Candidez pentru viitorul partidului, nu împotriva trecutului PDL", a mai spus Udrea.

Citeşte mai mult...
 
DE CE DEMISIONEAZA PAPA PDF Imprimare
Esential
Luni, 11 Februarie 2013 13:47

Papa Benedict al XVI-lea a explicat, luni, că nu mai are "forţele" necesare pentru a conduce Biserica Catolică din cauza vârstei sale, de 85 de ani, anunţându-şi demisia pentru 28 februarie, relatează AFP.

               
                                DE CE DEMISIONEAZĂ PAPA. Explicaţiile Suveranului Pontif
                                     DE CE DEMISIONEAZĂ PAPA. Explicaţiile Suveranului Pontif
 "După ce mi-am analizat conştiinţa în faţa Domnului, în diverse rânduri, am ajuns la certitudinea că forţele mele, din cauza vârstei mele avansate, nu mai sunt apte pentru exercitarea într-un mod adecvat a ministerului petrinian", a declarat Papa în latină, în timpul consistoriului de la Vatican, potrivit traducerii în franceză realizată de Vatican ulterior.
Citeşte mai mult...
 
China a depasit în 2012 SUA, devenind lider la nivel global dupa schimburile comerciale PDF Imprimare
International
Duminică, 10 Februarie 2013 23:19

China a devenit anul trecut ţara cu cele mai mari schimburi comerciale, importuri plus exporturi, din lume, depăşind astfel Statele Unite, care au dominat comerţul global după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

China a depăşit în 2012 SUA, devenind lider la nivel global după schimburile comerciale

Exporturile şi importurile SUA au totalizat anul trecut 3.820 miliarde de dolari, a anunţat recent Departamentul Comerţului de la Washington. Administraţia vămilor din China a informat în ianuarie că ţara a înregistrat în 2012 schimburi comerciale în valoare de 3.870 de miliarde de dolari. China a avut un surplus comercial de 231,1 miliarde de dolari, iar SUA un deficit de 727,9 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Ascensiunea comercială a Chinei oferă celei mai mari economii asiatice o influenţă tot mai mare. Procesul ameninţă cu perturbarea unor blocuri comerciale regionale, pe măsură ce China devine cel mai important parterner comercial pentru ţări între care Germania. Cea mai mare economie din Europa va exporta de două ori mai mult în China decât în Franţa, afirmă Jim O’Neill, preşedinte al diviziei de administrare de active la Goldman Sachs.

     În pofida datelor privind comerţul, economia americană este încă de peste două ori mai mare decât cea a Chinei, arată datele Băncii Mondiale din 2011. PIB al SUA s-a situat în anul respectiv la 15.000 de miliarde de dolari, iar cel al Chinei la 7.300 de miliarde de dolari.

 

       SUA au devenit cea mai mare forţă comercială după Al Doilea Război Mondial, perioadă în care au condus crearea unei noi arhitecturi financiare şi comerciale la nivel global, iar Marea Britanie a început să-şi dezmembreze imperiul colonial. China a început să se concentreze pe comerţ şi investiţii străine după decenii de izolare. Creşterea economică a avut o medie de 9,9% pe an între 1978 şi 2012.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 246 din 330

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate