Total Media News

Total Media News
dulgherili tulceni au inventat Lotca solară PDF Imprimare
Duminică, 05 Octombrie 2014 07:20

    O lotcă solară, realizată într-un atelier din Tulcea, a fost lansată în București, pe Dâmbovița.


           

 

     Creația aparține ultimilor dulgheri specializați în prelucrarea lemnăriei pentru ambarcațiuni, numiți marangozi, iar ideea lotcii cu propulsie solară a venit chiar din partea lui Ivan Patzaichin.

      "Este un simbol al Deltei, o ambarcaţiune tradiţională şi noi încercăm să venim cu ceva nou la ea ca să devină într-adevăr pentru Deltă ceva cu care să ne mândrim", a declarat Patzaichin, citat de mediafax.ro.   

      Lotca solară este dotată cu un motor german care se încarcă de la panourile amplasate pe copertină sau de la reţeaua electrică de oraş.

      Ambarcațiunea a fost proiectată să poată transporta 10 persoane, iar motorul de cinci cai putere poate asigura o autonomie de aproximativ şase ore, la o viteză de opt kilometri/oră, chiar dacă este înnorat.Modelul va fi produs în Tulcea, la atelierele marangozilor, unde se doreşte şi dezvoltarea unui atelier-şcoală pentru astfel de ambarcaţiuni."Încercăm cu acest atelier-şcoală să atragem tineri care să înveţe această meserie, pentru că, dacă va fi cerere, va fi nevoie şi de meseriaşi.

 

Citeşte mai mult...
 
România are cea mai scumpă benzină şi motorină din regiune, PDF Imprimare
Luni, 15 Iunie 2015 08:13

 

                        

 

    Bulgaria, Ungaria, Polonia, Austria, Cehia sau statele baltice au ajuns să aibă combustibili mai ieftini decât cei comercializaţi în România, în condiţiile în care benzina s-a scumpit cu 13% de la începutul anului, iar motorina cu 7%.
   Benzina comercializată în România s-a scumpit, în medie, cu 13% de la începutul anului, iar motorina cu 7%, în timp ce creşterea preţului la carburanţi a fost mai temperată în statele vecine, potrivit datelor centralizate de Comisia Europeană. Astfel, România a ajuns să aibă cei mai scumpi carburanţi din regiune.

    Astfel, benzina a ajuns să coste în România echivalentul a 1,283 euro pe litru (5,72 lei), în creştere cu 12,9% faţă de începutul anului, în acest moment găsindu-se benzină mai ieftină în Bulgaria (1,168 euro/litru), Polonia (1,183 euro/litru), Cehia (1,199 euro/litru), Ungaria (1,232 euro/litru), state fără producţie semnificativă de ţiţei. De asemenea, benzină mai ieftină se găseşte şi în Luxemburg şi Austria, statul austriac fiind acţionarul principal al grupului OMV, care deţine în România societatea Petrom.

   În cazul motorinei, aceasta costă 1,265 euro pe litru (5,64 lei) în România, preţul fiind cu 6,97% mai mare faţă de luna ianuarie. Motorină mai ieftină decât în România se comercializează în 19 state membre ale Uniunii Europene (UE).

 

Citeşte mai mult...
 
Proteste în Egipt. Președintele, acuzat că este un nou „faraon” PDF Imprimare
Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 08:51

       Opozanții președintelui egiptean Mohamed Morsi protestează astăzi în Cairo, după ce șeful statului și-a sporit considerabil puterile printr-un decret, relatează AFP.Protestatarii îl acuză pe actualul președinte că dorește să devină un dictator și că pune în pericol drumul spre democrație al Egiptului.

                         

    La fel ca predecesorul său, Hosni Mubarak, îndepărtat de la putere în 2011, Mohamed Morsi este numit acum un „faraon” de către opozanții săi.Protestatarii s-au adunat în Piața Tahrir, epicentrul revoltei din lunile ianuarie-februarie 2011, în timp ce susținătorii președintelui s-au întâlnit în fața palatului prezidențial.

Citeşte mai mult...
 
Presedintele FR Box, domnul Rudel Obreja a castigat si ultimul proces impotriva AIBA PDF Imprimare
Joi, 12 Ianuarie 2012 09:38
  

COMUNICAT DE PRESA :

Presedintele FR Box, domnul Rudel Obreja a castigat si ultimul proces impotriva AIBAFederatia Romana de Box, asistata de avocatul spaniol Josep Vandellos, a castigat si ultimul proces impotriva AIBA 

 

                                    
TAS a decis astfel:

1. Recursul formulat de catre FR Box impotriva Deciziei Comitetului Executiv AIBA din 6 septembrie 2011,  este admis.

2. Decizia Comitetului Executiv AIBA din 06 septembrie 2011, privind excluderea de FR Box, ca membru al AIBA, este anulata.

3. Aceasta decizie este pronuntat fara costuri, cu exceptia taxei de 1.000 CHF platite de FR Box, si care se pastreaza de catre CAS.

4. AIBA va suporta costurile si va contribuii la costurile FR Box, juridice si de alta natura pentru proceduri, iar la cererea FR Box, pentru prezenta procedura, va contribuii cu o valoare de 7.000 CHF. 

 

 


Secretar General
Constantinescu Niculae

 
PROBLEME actuale ale firmelor locale PDF Imprimare
Marţi, 30 Septembrie 2014 11:18

   România a pierdut în criză 642.000 de locuri de muncă şi o masă salarială anuală de 11 miliarde de euro (47,2 miliarde de euro în 2013, 58,7 miliarde de euro în 2008).

 

                                                                      

       Conform  celor  de  la  ZIARUL  FINANCIAR ,Romania  a recuperat numai 200.000 de locuri de muncă, iar masa salarială probabil că nu îşi va reveni nici peste cinci ani, ceea ce afectează în mod evident consumul intern, cel mai lovit în aceşti şase ani, şi ţine economia pe loc.

     Confruntaţi cu declinul pieţei interne, foarte mulţi antreprenori români de la nivel local au reuşit să se salveze prin exporturi, prin intrarea pe alte pieţe externe şi prin furnizarea de componente şi servicii către giganţi mondiali, în special din industrie.

„Problema este piaţa internă, nu costul creditelor. Nu avem vânzări“

România continuă să aibă producţie şi are o industrie mult mai performantă decât acum 24 de ani. Iar acest lucru îl spun cei care au 50-60 de ani, au lucrat pe vremea comunismului în marile fabrici comuniste, iar după revoluţie şi-au făcut un business industrial (Gheorghe Corneanu de la firma Energo Braşov, cu afaceri de 12 mil. euro).

„Să fim realişti, fără multinaţionale şi fără finanţare de afară noi nu am fi crescut“

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 920 din 1131

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home