Total Media News

Total Media News
ANSVSA a interzis vânzarea bovinelor in afara Romaniei PDF Imprimare
Duminică, 12 Octombrie 2014 18:00

     Secretarul Comisiei pentru Agricultură a Senatului, Tanczos Barna, susţine că restricţia la vânzarea bovinelor vii impusă de ANSVSA este "o lovitură foarte dură" la adresa fermierilor, fiind posibil ca în urma acestui demers să se ajungă la conflicte între statele membre UE pe anumite pieţe.

             

                 

   "Ne îndreptăm cu paşi repezi către o situaţie de criză. Este foarte posibil ca în urma acestei crize să ajungem la discuţii aprinse, chiar la conflicte între statele membre pe anumite pieţe. Piaţa laptelui, din 2015, o să fie o piaţă care va genera foarte multe dispute, acum avem şi situaţia cu producţia de ouă, o să avem situaţii similare şi la producţia de carne de porc şi bovine, ne aşteaptă zile grele în negocierile cu UE", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, secretarul Comisiei pentru Agricultură a Senatului.

   Tanczos Barna a explicat că interdicţia de a vinde animalele vii, cu excepţia sacrificărilor directe sau a valorificării printr-o sacrificare imediată, introdusă de ANSVSA din cauza generalizării la nivel naţional a bolii limbii albastre, va avea repercusiuni "deosebit de grave" în următoarele luni.

 

Citeşte mai mult...
 
Ministerul de Finanţe pierde un proces intentat de o firmă din România. PDF Imprimare
Vineri, 07 Octombrie 2011 16:21

       Siemens IT Solutions and Services, reprezentaţi de avocaţii de la bpv Grigorescu Ştefănică, câştigă arbitrajul împotriva Ministerului Finanţelor Publice şi Oficiului de Plăţi şi Contractare Phare.

   Ministerul de Finanţe va achita aproximativ 3 milioane de euro diviziei de IT a Siemens, reprezentând parte din preţul contractului, precum şidaune, dobânzi şi cheltuieli de judecată.

Citeşte mai mult...
 
Obama: Intelegerea fiscala nu este de ajuns PDF Imprimare
Miercuri, 02 Ianuarie 2013 15:56

       Înţelegerea fiscală încheiată marţi noapte de congressmenii americani reprezintă cu siguranţă o victorie pentru Obama. 

     Aceasta include câteva dintre punctele-cheie ale platformei electorale pe baza căreia Obama a câştigat un nou mandat ca preşedinte al SUA, însă măsurile nu sunt pe cât de ferme şi-ar fi dorit preşedintele democrat. 

„Graţie voturilor democraţilor şi ale republicanilor din Congres, voi semna o lege care majorează taxele pentru cei mai bogaţi americani, adică 2% din populaţie”, a spus Obama. 

Citeşte mai mult...
 
TAXA AUTO: Nu veți mai putea vinde mașini fabricate înainte de 2005 PDF Imprimare
Duminică, 15 Ianuarie 2012 09:45

Noua taxă de poluare auto va bloca vânzarea-cumpărarea automobilelor foarte vechi, fabricate înainte de anii 2004-2005, dar este în interesul majoritar al României şi respectă principiul european 'poluatorul plăteşte', a declarat vineri, pentru AGERPRES, Constantin Stroe, membru al Consiliului Director al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile şi vicepreşedinte al companiei Dacia.

                                      

El a afirmat că salută apariţia acestei legi, pe care a calificat-o drept 'o decizie politică curajoasă' pentru că, deşi va afecta peste un milion de posesori de maşini foarte vechi, trebuie privită din punctul de vedere al interesului majoritar al României.

'Prima consecinţă a noii legi este că circulaţia (vânzarea-cumpărarea) automobilelor foarte vechi, cele fabricate până în anii 2004-2005, se va bloca. Practic, un posesor de automobil foarte vechi, între varianta de a-l duce la REMAT în programul Rabla sau a-l vinde, va apela la prima variantă pentru că este mai convenabilă pentru toată lumea', a arătat Stroe.

Citeşte mai mult...
 
Rovana Plumb a declarat că salariul minim pe economie va creşte cu peste 8% de la începutul lui 2015 PDF Imprimare
Luni, 06 Octombrie 2014 14:25

      Rovana Plumb, a declarat că salariul minim pe economie va creşte cu peste 8% de la începutul anului viitor, astfel că acesta va ajunge la un brut de 975 de lei, ceea ce reprezintă un plus de 75 de lei.

                     

 

    Tot în 2015, salariul minim ar urma să crească și de la 1 iulie, până la suma de peste 1.000 de lei brut, pentru ca până la finele anului 2016, acesta să ajungă la  1.200 de lei, potrivit unor prognoze citate de romaniatv.net.

    Tot de la 1 ianuarie ar urma să crească și pensiile. Premierul Victor Ponta a anunțat că de la acea dată, Guvernul are în vedere indexarea pensiilor mici cu până la 5 procente.Valoarea punctului de pensie a crescut cu aproape 30 de lei de la începutul acestui an, iar în prezent este de 790 de lei.

    Și la începutul anului 2014, pensiile au fost majorate, cu un procent de 3,76%.Creșterea salariului minim pe economie va aduce și o creștere a amenzilor de circulație, astfel că mai mică sancțiune va fi de 195 de lei, iar cea mai mare de 1.950 de lei.


Citeşte mai mult...
 


Pagina 918 din 1131

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home