Total Media News

Total Media News
TVA va fi redusă de la 24% la 9% pentru pachetele all inclusive din turism PDF Imprimare
Marţi, 09 Decembrie 2014 15:12

                           

    Taxa pe valoarea adăugată va fi redusă de la 24% la 9% pentru pachetele all inclusive din turism, o măsură cu un impact bugetar redus, dar care rezolvă o problemă de competitivitate, a anunţat premierul Ponta, după discuţia avută cu experţii Fondului Monetar Internaţional şi cei ai Comisiei Europene.

    "Am reuşit să rezolvăm o problemă importantă, chiar dacă cu un impact bugetar mai redus, şi anume scăderea TVA-ului la pachetele all inclusive din turism, de la 24 la 9%, pentru că era o problemă de competitivitate a sectorului de turism din România", a spus Ponta.

     El a precizat că impactul bugetar aferent este de 100 milioane lei, fiind luat în calcul în proiectul de buget pentru anul viitor.

 

Citeşte mai mult...
 
Analiza : Evolutia pietei auto dupa 8 luni din 2015 PDF Imprimare
Miercuri, 02 Septembrie 2015 09:01

                     

 

     Pe ansamblul pieţei, livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale) au înregistrat, în primele șapte luni ale anului 2015, o creștere de 15,8% faţă de aceeași perioadă a anului trecut.

   In interiorul acestei cifre, avem autoturismele cu o creștere de 13,4%.

    Apar însă semnale de temperare a creșterilor înregistrate în lunile anterioare, acestea fiind cu atât mai interesante cu cât cererea ar fi trebuit să fie, totuși, ceva mai consistentă în această perioadă ca urmare a demarării târzii a “Programului Rabla”. Un indicator elocvent în susținerea acestei afirmații este media zilnică a vânzărilor, care în luna iulie a fost mai mică cu 19% față de iunie și cu 29% față de mai.
    Pe plan european observăm în luna iulie dar și pe total șapte luni, o evoluție pozitivă a segmentului de autoturisme, majoritatea Statelor Membre UE înregistrând creșteri. Relevante pentru această analiză sunt principalele piețe, care după șapte luni înregistrează următoarele evoluții: Germania +5,6%, UK cu +6,5%, Franța +5,6% și Italia +15,2%.

 

Citeşte mai mult...
 
Covorul unui lider NAZIST in biroul Angelei Merkel PDF Imprimare
Miercuri, 30 Ianuarie 2013 13:03

În biroul de lucru al cancelarului german Angela Merkel a fost descoperit un covor de perete care a aparținut liderului nazist Hermann Goering. Covorul este numai unul dintre sutele de obiecte furate de naziști care se află în continuare în clădiri guvernamentale din Germania, arată o investigație a jurnaliștilor de la publicația „Der Spiegel”.

                                         

Covorul persan se afla de zeci de ani în acel birou. Potrivit „Der Spiegel”, în clădirile guvernamentale din Germania se află în continuare aproximativ 600 de piese de mobilier și opere de artă furate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Citeşte mai mult...
 
Ministerului Tineretului și Sportului se reorganizează PDF Imprimare
Miercuri, 13 Ianuarie 2016 17:22

    Ministerului Tineretului și Sportului se reorganizează, pentru eficientizarea implementării strategiilor naționale în domeniile tineretului și sportului

                      

   

    Guvernul a aprobat astăzi o nouă structură organizatorică a Ministerului Tineretului și Sportului, pentru a eficientiza activitatea ministerului și pentru a crea cadrul necesar implementării strategiei naționale în domeniul politicii de tineret și a strategiei naționale în domeniul sportului. 

    Decizia de reorganizare a fost luată având în vedere problematica vastă și volumul mare al activităților derulate la nivelul Ministerului Tineretului și Sportului.

    Hotărârea de Guvern aprobată în ședința de astăzi menține numărul maxim de posturi și cheltuielile de personal aprobate în condițiile legii pentru acest minister. Astfel, Ministerul Tineretului și Sportului va funcționa în continuare cu un număr de 171 de posturi, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului, structurate pe compartimente, birouri, servicii și direcții, conform prevederilor HG nr. 11/2013 cu modificările și completările ulterioare. Numărul de posturi aferente demnitarilor și cabinetului ministrului este de 13, rezultând un număr total de posturi de 184. În îndeplinirea atribuțiilor sale, ministrul Tineretului și Sportului este ajutat de 2 secretari de stat și 2 subsecretari de stat numiți prin decizie a prim-ministrului, un secretar general și un secretar general adjunct, înalți funcționari publici, numiți în condițiile legii.

 

Citeşte mai mult...
 
Politistii au protestat ieri : ei vor BANI mai multi PDF Imprimare
Joi, 04 Decembrie 2014 14:26

 

                

   **  foto  :  B1 TV

 

    Politistii din cadrul Federatiei Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania "Alexandru Ioan Cuza"  au   pichetat , miercuri, Ministerul de Finante si ameninta ca vor continua protestele pana ce solicitarile lor vor fi solutionate.

  In ciuda frigului de afara, cateva zeci de politisti din toata tara s-au prezentat miercuri dimineata in fata ministerului cu pancarte si portavoce la care au cerut indepartarea coruptiei din sistem si acordarea drepturilor salariale.Simbolic, doi dintre sindicalisti si-au prins un lant de picioare.Printre revendicarile protestatarilor se numara acordarea celui de-al 13-lea salariu, a primei de vacanta, precum si a salariilor compensatorii care nu s-au mai dat inca din 2009, fiind suspendate.

De asemenea, ei se plang ca nu li s-au marit salariile din 2007 si nici nu a fost acoperita inflatia, asa ca ei cer ca macar anul viitor situatia sa se schimbe."La actiunea de astazi (miercuri - n. red.) participa aproximativ 500 de membri ai federatiei noastre.

Oamenii doresc sa-si recupereze drepturilor salariale pierdute in ultimii ani. Este vorba de cel de-al 13-lea salariu si de primele de vacanta.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 913 din 1131

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home