Total Media News

Total Media News
Comisia Europeana anchetează ING PDF Imprimare
Duminică, 13 Mai 2012 07:48

Comisia Europeană a deschis o anchetă aprofundată în legătură cu modificările aduse planului de restructurare a Băncii ING, care a beneficiat în 2008 de ajutoare publice colosale, relatează AFP.

                   

„Autorităţile publice olandeze şi ING au informat Comisia Europeană în legătură cu un anumit număr de modificări aduse planului de restructurare”, a indicat Bruxellesul, în opinia căruia „complexitatea lor justifică o analiză aprofundată”.

Citeşte mai mult...
 
De la 1 martie, Sarmizegetusa Regia reintră în circuitul turistic PDF Imprimare
Miercuri, 25 Februarie 2015 10:39

              

    Sarmizegetusa Regia va putea fi vizitată, fără restricţii, de la sfârşitul acestei săptămâni.

   În perioada iernii accesul la cetatea dacică din Munţii Orăştiei era permis doar cu acordul administraţiei monumentului istoric şi pentru grupuri organizate.

   Dar  o  intrebare  imi  vine  in  minte : o fi bine  sa  poata vizita  oricine,oricind , aceasta  zona  plina  de  tezaure  antice  ?

   În plus, ultimii patru kilometri ai drumului de acces erau închişi traficului rutier, din cauza zăpezii şi a terenului moale. Şi în prezent, accesul pe drumul forestier cu rang de drum judeţean este oprit, dar situaţia se va schimba.

    „În următoarele zile, până la 1 martie, firma care se ocupă de întreţinerea acestui drum îl va curăţa de zăpadă, unde este cazul, astfel încât să redevină practicabil. Totuşi le recomandăm celor care vor dori să urce la Sarmizegetusa Regia să îşi echipeze maşinile corespunzător sau să le lase la intrarea pe ultimii kilometri ai traseului şi să pornească pe jos, spre cetate”, a declarat Marin Butar,purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Hunedoara.

     Va avea drum nou Până la finalul acestui an, potrivit Consiliului Judeţean Hunedoara, cei 18 kilometri ai drumului judeţean Costeşti – Sarmizegetusa Regia vor fi modernizaţi. Proiectul în valoare de peste 40 de milioane de lei, cu TVA, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, se află în prezent în faza de licitaţie publică. A fost retras de pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pentru a-i fi aduse îmbunătăţiri, însă va fi reintrodus în următoarea perioadă.

 

Citeşte mai mult...
 
Interviu despre Sport cu Domnul Dir. Sandulache Cristian Stefan PDF Imprimare
Luni, 25 Iulie 2016 16:24

 

                                        

 

  

       Avem privilegiul să luăm un mic interviu domnului Ștefan Cristian SANDULACHE, director executiv al Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București

 

Rep: Domnule director, v-am ruga pentru început să ne spuneți câteva repere autobiografice, unde v-ați născut, unde ați studiat, ce sporturi ați practicat ?

Dnul dir. Sandulache:

M-am născut în București, am studiat în București atât la școala generală, liceu, facultate, masterat și nu în ultimul rând la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București am obținut titlul de Doctor. Având în vedere că m-am născut în sala de sport, ambii părinți fiind profesori de edcuație fizică, am practicat ca sport principal baschetul, însă de-a lungul evoluției mele de la un copil cu vârsta de 5 ani până la vârsta de 14 ani (când am început performanța) am cochetat și cu judo, gimnastică, atletism și karate. Dar doar ca sporturi complementare, ce au adus un plus valoare pregătirii mele ca baschetbalist.

Rep: Vă rugăm să ne spuneți, cu ce v-ați ocupat până la funcția prezentă ?

Dnul dir. Sandulache:

Am predat în calitate de asistent universitar la ramura sportivă baschet la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Spiru Haret. O experiență minunată, cu tineri dornici de a învăța, tineri pe care îi regăsesc în unele unități de învățământ la această dată, predând materia – educație fizică și sport. În același timp am antrenat la Baschet Club 97, reușind performanța ca ultima medalie de Campioni Europeni la feminin – Div. B valorică să fie câștigată de România, având în componență lotul reprezentativ de la acea dată, un număr de 6 sportive ce au trecut prin ”mâna” mea. Desigur am fost ca antrenor în cadrul acestui club, și campioni naționali la masculin și feminin, sau ocupanți ai locurilor 2-3 în funcție de perioadă.

Rep: De unde vine dragostea dumneavoastră pentru sport ?

Dnul dir. Sandulache:

Așa cum am mai spus, m-am născut în sport. Și nu o spun la nivel declarativ cum o fac majoritatea, de când aveam 1 zi am mers în cantonamentele tatălui meu. Nu aș da cu nimic la schimb, copilăria mea petrecută într-o familie dedicată sportului. Mulțumesc lui Dumnezeu, am avut și am parte în continuare de părinți extraordinari care au știut să insufle plăcerea practicării unui sport și mai ales că au reușit să îmi insufle dragostea de a preda mai departe în domeniul educației fizice și sportului, imediat ce am renunțat la sportul de performanță datorită unor probleme medicale.

 

Citeşte mai mult...
 
Just Classics reprezinta Romania la cel mai important raliu de masini istorice PDF Imprimare
Miercuri, 27 Ianuarie 2016 16:34

 

          

 

    Pentru al cincilea an la rand, echipa Just Classics ia parte la Rallye Monte-Carlo Historique. Cea de-a 19 –a editie a raliului din Monte-Carlo incepe astazi si se desfasoara in perioada 27 ianuarie – 3 februarie 2016. Anul acesta echipa Just Classics are in componenta ei nu mai putin de sase echipaje, dintre care doua sunt din Romania, doua din Grecia si cate unul din Italia si Anglia.

    Rallye Monte-Carlo Historique pastreaza formatul original de la inceputul anilor 1900, avand start din mai multe orase din Europa (Oslo, Glascow, Copenhaga, Reims, Barcelona si Bad Homburg), iar lungimea totala a raliului variaza intre 2.300 km si 4.000 de km, in functie de orasul de pornire. Sambata, in data de 30 ianuarie, toate echipajele au stabilit ca punct de intalnire: Saint Andres les Alpes, inainte de plecarea in prima Proba Speciala.

 

Citeşte mai mult...
 
Petrom a anuntat miercuri ca a descoperit in Marea Neagra un zacamant de gaze naturale PDF Imprimare
Joi, 23 Februarie 2012 15:09

Petrom a anuntat miercuri ca a descoperit in Marea Neagra un zacamant de gaze naturale evaluat la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei. Dincolo de succesul explorarii, apare o intrebare justificata.

                         
Ce legatura exista intre prelungirea, anul trecut, a licentei de explorare pentru inca 6 ani, si perioada de exploatare?

Citeşte mai mult...
 


Pagina 885 din 1131

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home