Total Media News

Total Media News
Oprescu face REFERENDUM pentru eutanasierea câinilor vagabonzi PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Septembrie 2013 17:51

         Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, "exact ceea ce vrea populaţia", precizând că a convocat o şedinţă de îndată a CGMB pentru vineri.


     Oprescu a arătat că, potrivit Legii referendumului nr. 3/2000, "obiectul şi data referendumului local se stabilesc şi se aduc la cunoştinţă publică cu cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia", iar "referendumul local se poate organiza într-o singură zi, care poate fi numai duminica" (articolul 16).

     Astfel, referendumul local ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică din octombrie.

    Oprescu a precizat că, în vederea organizării referendumului, a convocat pentru vineri, la ora 12.00, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în şedinţă de îndată.

Citeşte mai mult...
 
A DOUA SESIUNE PARLAMENTRĂ a anului începe luni. Priorităţile: reorganizarea şi Constituţia PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Septembrie 2013 23:37

            Camera Deputaţilor şi Senatul încep, luni, cea de a doua sesiune ordinară a Parlamentului din anul 2013, priorităţile puterii vizând reorganizarea administrativă şi modificarea Constituţiei, în timp ce opoziţia a menţionat că ţintele ei legislative sunt centrate pe crearea de locuri de muncă.

                    

     A DOUA SESIUNE PARLAMENTRĂ a anului începe luni. Priorităţile: reorganizarea şi Constituţia (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

     Senatul se convoacă de luni în a doua sesiune ordinară a anului 2013. Preşedintele Senatului a convocat Biroul Permanent luni, ora 14.00, iar grupurile parlamentare se vor întruni la ora 15.00. Senatorii se vor întruni în plen de la ora 16.00, la sediul din Palatul Parlamentului.

    De asemenea, Camera Deputaţilor este convocată în a doua sesiune ordinară a anului 2013 luni, la ora 14.00. Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor va avea loc luni, începând cu ora 13.00.

     Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, în deschiderea BPN al PSD, reunit la Mamaia, că din toamnă trebuie să se modifice Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare în sensul formării regiunilor înainte de a primi statutul constituţional prin revizuirea Legii fundamentale.

Citeşte mai mult...
 
PROTEST IN CAPITALA: Sute de persoane manifestează împotriva proiectului de la Roşia Montană PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Septembrie 2013 21:35

            Câteva sute de persoane protestează în Capitală faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, promovat de Guvern într-un proiect de lege aprobat în această săptămână

                   

     PROTEST ÎN PIAŢA UNIVERSITĂŢII: Sute de persoane manifestează împotriva proiectului de la Roşia Montană (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

     22.15 UPDATE Protestul continuă la Universitate, manifestanţii s-au aşezat pe stradă, blocând traficul pe un sens

      Sute de manifestanţi protestează în continuare la Universitate faţă de proiectul de la Roşia Montană, o parte dintre ei aşezându-se pe carosabil şi blocând traficul auto pe sensul de mers dinspre Piaţa Romană, în timp ce pe celălalt sens se circulă.

     Manifestanţii împotriva proiectului de la Roşia Montană, adunaţi de la ora 17.00 la Universitate, au mers în marş până în Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului, unde au protestat timp de peste o oră, după care au revenit în Piaţa Universităţii.

 

      Acolo, jandarmii erau aşezaţi în dispozitiv pentru a-i direcţiona către fântână şi a evita ocuparea carosabilului.

    Unii protestatari s-au aşezat însă pe bulevard, blocând circulaţia pe sensul de mers dinspre Piaţa Romană spre Piaţa Universităţii. Pe celălalt sens se circulă normal.

Citeşte mai mult...
 
Bulimar, două medalii de AUR şi una de bronz. Izbaşa una de ARGINT, la reuniunea din Olanda PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Septembrie 2013 21:31
         Gimnasta Diana Bulimar a câştigat, duminică, medaliile de aur în finale la bârnă şi sol, respectiv una de bronz la paralele, iar Sandra Izbaşa a obţinut medalia de argint la sol, la reuniunea de la Alphen aan den Rijn (Olanda).                               

               Diana Bulimar (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

     Diana Bulimar a fost notată cu 14.533 în finala de la bârnă şi cu 14.300 la sol, cucerind medaliile de aur, în timp ce la paralele, cu nota de 13.733 a obţinut medalia de bronz.

     La rândul său, Sandra Izbaşa a obţinut medalia de argint la sol, cu nota de 14.133.

Sâmbătă, la aceeaşi competiţie, Diana Bulimar a cucerit medalia de aur în finală la individual-compus, cu un total de 57.533 puncte, fiind urmată pe podium de Elisabeth Seitz (Germania, 54.833) şi de Noel van Klaveren (Olanda, 54.667).

Citeşte mai mult...
 
Aproximativ 3.000 de cai, in centrul unui nou scandal al carnii in Europa PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 31 August 2013 23:17

            Filiera cărnii de cal este afectată din nou de un trafic, în Europa, cu carne improprie consumului, care ar viza cel puţin 3.000 de cai, după scandalul lasagnei cu carne de cal din iarnă.

                      

            Aproximativ 3.000 de cai, în centrul unui nou scandal al cărnii în Europa (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

      "Apreciem la 3.000 numărul cailor exportaţi de filiera vizată", a declarat pentru AFP procurorul Brice Robin, precizând că o procedură judiciară a fost lansată la sfârşitul lui iunie, de către autorităţile în domeniul sănătăţii din Marsilia, competente în trei regiuni în sudul Franţei.

    "Aceasta este o filieră cu Belgia", a subliniat el. "Caii par să provină din Olanda, Belgia, Franţa şi Spania", a precizat procurorul.

"Există nereguli care au fost constatate", şi anume "în privinţa documentelor de identificare a cailor prezentate abatorului", a mai spus acesta.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 814 din 1130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri