Total Media News

Timp liber
British Documentary at ”Dimitrie Leonida” Technical Museum PDF Imprimare
Duminică, 12 Iunie 2016 18:03

 

                     

 

   British Documentary will begin at "Dimitrie Leonida" Technical Museum with a selection dedicated exclusively to scientific films, analysing, in detail some of the most interesting physical phenomena and not only.

   The documentaries included in the programme have been either nominated or awarded by the Grierson Trust at The British Documentary Awards, one of the most prominent events of its kind.

    The documentary film selection will be hosted by ”Dimitrie Leonida” Technical Museum between 2 April and 2 July, according to the schedule below. The screenings will begin at 18h00.

 

Citeşte mai mult...
 
Street Delivery în weekend PDF Imprimare
Miercuri, 08 Iunie 2016 10:15


        

    Între 10 şi 12 iunie mai multe străzi din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Baia Mare se transformă în spaţiu de promenadă şi spectacol în cadrul unei noi ediţii Street Delivery, eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte.

    Ediţia Street Delivery - desfăşurată anul acesta sub sloganul Meserie!

    

Street Delivery

Misiunea Street Delivery este aceea de a reinventa si de a intari rolul structural pe care spatiul public il joaca in viata locuitorilor cetatii, prin convertirea peisajului urban in spatiu viu.Street Delivery a reprezentat, începând cu 2006, un cadru în care societatea civilă, artişti, arhitecţi, muzicieni, locatari pot oferi o alternativă la felul în care este percepută locuirea oraşului. De-a lungul a trei zile creăm o proiecţie pozitivă asupra potenţialului pe care îl au Bucureştiul, Timişoara sau Iaşiul, ca şi alte oraşe care se confruntă cu situaţii similare.

 

Citeşte mai mult...
 
Clusterizarea, șansa turismului balnear din România PDF Imprimare
Miercuri, 25 Mai 2016 08:38


     

   Clusterizarea (asocierea prin clustere) reprezintă șansa turismului balnear din România, a declarat Costin Lianu, Membru fondator CLUSTERO, Asociatia Clusterelor din România, în cadrul seminarului “Perspectivele industriei balneo din România”, organizat miercuri la București, de către de Centrul USH Pro Business împreună cu Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR).

    Costin Lianu a subliniat că operatorii din industria balneo din România trebuie să conștientizeze faptul că avantajele competitive obținute în urma asocierii într-un cluster sunt infinit mai multe decât cele pe care o companie le poate obține pe “cont propriu”.

    Mesajul a fost întărit și de ceilalți partipanți la dezbatere, reprezentanți OPTR, autorități, investitori din zona balneo, turoperatori, care au convenit asupra ideii că viitorul în turismul balnear îl constituie clusterizarea și că în turism, în general, “unirea face puterea”.

 

Citeşte mai mult...
 
Hotelierii de pe litoral se aşteaptă la o creştere a turiştilor cu 10 %, dar şi la încasări reduse PDF Imprimare
Miercuri, 20 Aprilie 2016 17:33


         

   Conform  MEDIAFAX ,hotelierii de pe litoral se aşteaptă ca numărul turiştilor care vor veni anul acesta, de 1 Mai, la mare, să fie cu 10 la sută mai mare faţă de anul trecut, însă cred că încasările vor fi mai mici cu până la 50 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, a declarat, marţi, la o întâlnire de lucru organizată în Mamaia, că din punctul de vedere al numărului de turişti, de 1 Mai se aşteaptă anul acesta, la nivel naţional, la o creştere spre 20 la sută, însă pe litoral creşterea va fi de numai 10 procente, în timp ce încasările vor fi la jumătate faţă de anul trecut.

"Din punct de vedere al încasărilor, ele se vor situa undeva la 50 la sută faţă de anul trecut, pentru că anul trecut am avut două evenimente (Paşte şi 1 Mai - n.r.), iar acum avem unul singur. Anul trecut a fost o săptămână, acum avem doar trei zile. Erau două sejururi, acum e unul singur”, a spus Dragoş Răducan.


Citeşte mai mult...
 
Turiştii străini au cheltuit în 2014 în România 1,1 miliarde de euro. PDF Imprimare
Marţi, 17 Martie 2015 11:07

                


      Cei 1,91 milioane de turişti străini care au vizitat anul trecut România, majoritatea în interes de afaceri, au cheltuit 5,09 miliarde lei (1,14 mld. euro), cea mai mare pondere fiind deţinută de sumele alocate pentru cazare, potrivit datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

   Numărul turiştilor şi cheltuielile lor au fost mai mari decât în 2013 - 1,71 milioane, respectiv 4,79 miliarde lei.

   Şi în 2014 principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România a fost reprezentat de afaceri, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (61,3% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 68% din total, se arată într-un comunicat al INS.


Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 14

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Timp liber