Total Media News

Timp liber
Clusterizarea, șansa turismului balnear din România PDF Imprimare
Miercuri, 25 Mai 2016 08:38


     

   Clusterizarea (asocierea prin clustere) reprezintă șansa turismului balnear din România, a declarat Costin Lianu, Membru fondator CLUSTERO, Asociatia Clusterelor din România, în cadrul seminarului “Perspectivele industriei balneo din România”, organizat miercuri la București, de către de Centrul USH Pro Business împreună cu Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR).

    Costin Lianu a subliniat că operatorii din industria balneo din România trebuie să conștientizeze faptul că avantajele competitive obținute în urma asocierii într-un cluster sunt infinit mai multe decât cele pe care o companie le poate obține pe “cont propriu”.

    Mesajul a fost întărit și de ceilalți partipanți la dezbatere, reprezentanți OPTR, autorități, investitori din zona balneo, turoperatori, care au convenit asupra ideii că viitorul în turismul balnear îl constituie clusterizarea și că în turism, în general, “unirea face puterea”.

 

Citeşte mai mult...
 
Hotelierii de pe litoral se aşteaptă la o creştere a turiştilor cu 10 %, dar şi la încasări reduse PDF Imprimare
Miercuri, 20 Aprilie 2016 17:33


         

   Conform  MEDIAFAX ,hotelierii de pe litoral se aşteaptă ca numărul turiştilor care vor veni anul acesta, de 1 Mai, la mare, să fie cu 10 la sută mai mare faţă de anul trecut, însă cred că încasările vor fi mai mici cu până la 50 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, a declarat, marţi, la o întâlnire de lucru organizată în Mamaia, că din punctul de vedere al numărului de turişti, de 1 Mai se aşteaptă anul acesta, la nivel naţional, la o creştere spre 20 la sută, însă pe litoral creşterea va fi de numai 10 procente, în timp ce încasările vor fi la jumătate faţă de anul trecut.

"Din punct de vedere al încasărilor, ele se vor situa undeva la 50 la sută faţă de anul trecut, pentru că anul trecut am avut două evenimente (Paşte şi 1 Mai - n.r.), iar acum avem unul singur. Anul trecut a fost o săptămână, acum avem doar trei zile. Erau două sejururi, acum e unul singur”, a spus Dragoş Răducan.


Citeşte mai mult...
 
Turiştii străini au cheltuit în 2014 în România 1,1 miliarde de euro. PDF Imprimare
Marţi, 17 Martie 2015 11:07

                


      Cei 1,91 milioane de turişti străini care au vizitat anul trecut România, majoritatea în interes de afaceri, au cheltuit 5,09 miliarde lei (1,14 mld. euro), cea mai mare pondere fiind deţinută de sumele alocate pentru cazare, potrivit datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

   Numărul turiştilor şi cheltuielile lor au fost mai mari decât în 2013 - 1,71 milioane, respectiv 4,79 miliarde lei.

   Şi în 2014 principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România a fost reprezentat de afaceri, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (61,3% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 68% din total, se arată într-un comunicat al INS.


Citeşte mai mult...
 
Orașe românești pentru un city break PDF Imprimare
Vineri, 26 Septembrie 2014 08:17

       Cei mai mulți dintre turiștii români aleg să meargă într-un city break toamna și primăvara, când tarifele la cazare sunt mai bune decât în plin sezon și includ servicii suplimentare precum demi-pensiune și acces la spa.


              

 

    Yahoo! News vă prezintă o listă a celor mai căutate cinci orașe pentru un city break în România, realizată pe baza căutărilor făcute pe site-ul de rezervări online HotelGuru.ro.
 
1. Sighișoara Fiind singura cetate medievală încă locuită din Europa,  anul acesta, Sighișoara a fost inclusă într-un top al destinațiilor europene care trebuie vizitate, realizat de publicația Business Insider. Aici, turiștii pot vizita Turnul cu Ceas, Casa Venețiană sau Scara Acoperită care duce până la Școala din Deal.

2. Timișoara “Oraşul premierelor” este perfect pentru un city-break în care turiștii să  descopere farmecul arhitecturii și al modului de viață din vestul țării. Fie că aleg să se plimbe prin piețele și parcurile Timișoarei, să viziteze obiective turistice precum Catedrala Catolică, Monumentul Sfintei Treimi sau Palatul Baroc (Muzeul de Artă) sau să participe la evenimentele desfășurate aici (Festivalul Interantional de Dans, Oktoberfest, Festivalul Vinului), Timișoara poate fi alegerea perfectă pentru o scurtă vacanță de toamnă.

 

Citeşte mai mult...
 
G.C.R.S. lanseaza competitia: Rucsacul cu proiecte PDF Imprimare
Marţi, 19 August 2014 08:18

                                         

     Studentii Romani de pe Mapamond – Global Confederation of Romanian Students (G.C.R.S.), in colaborare cu 10 pensiuni montane din Romania, organizeaza in perioada 02 august – 20 octombrie competitia de proiecte

                         Rucsacul cu proiecte.

 

 

    Conditii de participare

    Competitia se adreseaza elevilor si studentilor vorbitori de limba romana, membri ai Global Confederation of Romanian Students.

    Elevii si studentii interesati sunt incurajati sa creeze si desfasoare un proiect educational, social sau cultural propriu, sau sa participe la proiectul propus de G.C.R.S. – Muzeul, parte a dezvoltarii noastre.

    Participarea la proiecte, atat cele creatie proprie cat si cel sugerat de organizatori, se face in grupuri de cate 20 de elevi/studenti. Grupurile vor contacta muzee sau alte institutii culturale locale in vederea desfasurarii unor activitati de voluntariat pe o perioada de minimum 3 zile.

    La finalul activitatii de voluntariat sau in timpul acesteia, echipele au obligatia de a promova in mass-media locala, judeteana, regionala sau nationala activitatile pe care le intreprind sub egida G.C.R.S.

Fiecare echipa primeste un punctaj in functie de activitatile derulate si de numarul de aparitii in mass-media. Cele 10 echipe castigatoare sunt desemnate de catre un juriu alcatuit din membri ai Departamentului Proiecte din cadrul G.C.R.S.

    Premii

    G.C.R.S. premiaza cele 10 echipe cu cel mai mare punctaj, participante la competitia Rucsacul cu proiecte, cu o excursie de 2 zile la munte, cazarea fiind oferita de catre pensiunile partenere. In total, 200 de tineri si 20 de profesori insotitori pot beneficia de excursiile-premiu.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 14

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2022
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate Timp liber