Total Media News

Expozitii
NOAPTEA MUZEELOR LA ANTIPA 2020 - Ediția specială ONLINE PDF Imprimare
Joi, 12 Noiembrie 2020 13:41

Noaptea Muzeelor 2020

    Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, vă invităm să participați alături de noi la Noaptea Muzeelor, ediție desfășurată anul acesta online pe pagina de facebook a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”! Evenimentul va debuta la ora 19:00 și se va încheia la ora 23:00, iar vizitatorii noștri virtuali vor putea urmări online prezentările făcute de specialiștii muzeului.

   În prima întâlnire online a serii, de la ora 19:00, Dr. Angela Petrescu va vorbi despre pământul cel mai tânăr al României, Delta Dunării, și despre cele peste 250 de specii de păsări care cuibăresc aici.

   La ora 21:00, în a doua întâlnire online cu Dr. Alexandru Iftime, biolog și muzeograf la Muzeul Antipa, veți afla de ce Marea Neagră este considerată de unii oceanologi un unicat hidrobiologic și veți afla care sunt speciile de pești și de nevertebrate care o populează.

 

Citeşte mai mult...
 
Vernisaj-"Caut lumina"-Tudor Gafton PDF Imprimare
Miercuri, 11 Noiembrie 2020 14:13
                         
    Tudor Gafton- prima expozitie personala de pictura si fotografie cu titlul "Caut lumina".
    Expozitia este deschisa la Elite Prof Art Gallery in perioada 9 - 23 noiembrie 2020 si se poate vizita zilnic intre orele 11,00 - 18,00 in conditiile de pandemie impuse de situatia creata.
*
Citeşte mai mult...
 
Expoziția și spectacolul interdisciplinar ARcTic, în premieră națională la Muzeul Antipa PDF Imprimare
Marţi, 20 Octombrie 2020 18:45

 

Expoziția și spectacolul interdisciplinar ARcTic, în premieră națională la Muzeul Antipa

Vineri și sâmbătă (23-24 octombrie 2020), începând cu ora 19:00, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Departamentul Scenografie și Eveniment Artistic din cadrul Universității Naționale de Arte vă invită la Spectacolul ARcTic | Save the Blue Planet, un eveniment care se adresează publicului de toate vârstele!

 Spectacolul are loc în grădina Muzelui Antipa și este realizat de o echipă multidisciplinară formată din scenografi, ingineri, programatori, profesori, studenți, regizori, actori.

Printr-o abordare inedită, în care teatrul, dansul și arta scenografiei se îmbină cu tehnologia, ARcTic spune povestea a 6 specii din regiunile polare: krilul antarctic, musculița antarctică, caracatița uriașă, pinguinul imperial, cormoranul imperial și meduza gigant, toate afectate de poluarea produsă de om!

Video-proiecții și costume interactive, acționate de tehnologie și animate de mișcările actorilor de la „Compania 9”, vor transpune publicul într-o atmosferă magică, pentru a surprinde pulsul unei lumi pure și fragile, lipsite de apărare în fața acțiunilor omului.

 

 

 

Citeşte mai mult...
 
„Reptilia”, expoziție temporară de reptile vii PDF Imprimare
Vineri, 09 Octombrie 2020 13:18

           

                                O expoziţie temporară de reptile vii, găzduită din 10 octombrie de Muzeul "Antipa"

    Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa" găzduiește în perioada 10 octombrie 2020 – 13 iunie 2021 „Reptilia”, expoziție temporară de reptile vii care te provoacă să lași prejudecățile la o parte și să observi comportamentul unora dintre cele mai fascinante viețuitoare!

    Nu sunt specii pe care ai dori să le întâlnești în mediul natural, dar le poți admira acum în siguranță în expoziția noastră, deoarece aceste vietăți extrem de interesante provin din locuri exotice și greu accesibile nouă. Cu ajutorul terariilor de sticlă, care permit o expunere în condiții de siguranță, „Reptilia” vă oferă o fascinantă incursiune în lumea acestor misterioase animale și vă dă prilejul să aflați de ce aceste frumuseți nu pot fi atinse, ci doar privite în expoziția noastră.

 

Citeşte mai mult...
 
Expoziția „De ce ne rabdă Pământul?” PDF Imprimare
Vineri, 07 August 2020 13:27

                              

    Începând de astăzi, expoziția „De ce ne rabdă Pământul?” propune vizitatorilor Muzeului Național de Istoria Naturală Grigore Antipa o întâlnire surprinzătoare cu ideile unor români de geniu, care și-au lăsat amprenta în știința, economia și arta universală: Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu-Roegen. Expoziția recuperează, în mod inedit, concepte și viziuni originale dezvoltate de cei trei, a căror intuiție în ceea ce privește dezvoltarea durabilă îi plasează (chiar și) astăzi în avangardă.

     Expoziția este deschisă în perioada 6 august – 30 septembrie 2020, în Sala Multimedia de la parterul Muzeului și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 – 20:00 (ultimul vizitator va intra la ora 19:00).

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 8 din 35

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Expozitii