Total Media News

Automobilism international
S-ar putea ca România sa aiba din 2015 o echipă în Formula 1 PDF Imprimare
Duminică, 08 Iunie 2014 21:45

     România ar putea avea din 2015 o echipă în Formula 1, după ce Forza Rossa a depus un dosar la Federaţia Internaţională de Automobilism pentru a putea participa în Marele Circuit.

               

   Deşi neoficial a apărut informaţia că răspunsul FIA a fost unul pozitiv, reprezentanţii Forza Rossa au declarat pentru gândul că nu există încă o poziţie oficială pentru dosarul depus. Firma Forza Rossa este controlată de fostul ministru al Sănătăţii, Ion Bazac, este unicul importator Ferrari şi reprezentant exclusiv al mărcii Lotus.

   Bogdan Sonea, marketing manager la Forza Rossa, firma controlată de fostul ministru al Sănătăţii Ion Bazac, a declarat pentru gândul că există un dosar depus de firma pe care o reprezintă pentru participarea în Formula 1. În acest moment, nu există nu răspuns oficial din partea FIA în privinţa dosarului de participare, susţine reprezentantul Forza Rossa. Firma lui Bazac urmează să colaboreze cu Colin Kolles, german de origine română, fost manager în Formula 1 la Jordan, Midland, Spyker, Force India şi HRT.

Citeşte mai mult...
 
Rosberg revine în fruntea clasamentului piloţilor după a cincea dublă Mercedes la rând PDF Imprimare
Luni, 26 Mai 2014 08:30

           Nico Rosberg a întrerupt, duminică, pe străzile din Monte Carlo, seria de victorii consecutive a colegului său de la Mercedes, Lewis Hamilton, reuşind să se impună pentru a doua oară în acest sezon, rezultat ce îl readuce pe pilotul german pe primul loc în clasamentul piloţilor.

                                    

    Rosberg a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, o cursă presărată de numeroase incidente, iar Hamilton a fost al doilea, ceea ce a reprezintă a cincea dublă consecutivă din şase posibile pentru echipa Mercedes.

   Calificările desfăşurate sâmbătă au reprodus în primele şase locuri ordinea din clasamentul constructorilor. Rosberg şi-a adjudecat prima poziţie pe grila de start, după o manevră controversată. Germanul, aflat la conducere, poate fi acuzat că a simulat o uşoară ieşire în decor, în ultimul tur, pentru a forţa comisarii să fluture steagurile galbene şi să-l împiedice astfel pe Hamilton, aflat în spatele lui, să stabilească un timp mai bun.

   Astfel, pilotul britanic, care câştigase ultimele patru curse la rând, a trebuit să se mulţumească doar cu locul doi al grilei, fiind urmat în ordine de piloţii Red Bull, Daniel Ricciardo şi Sebastian Vettel, şi de cei ai Ferrari, Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen.


Citeşte mai mult...
 
Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Spaniei PDF Imprimare
Duminică, 11 Mai 2014 17:19

     Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Spaniei, a cincea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, în timp ce coechipierul său, germanul Nico Rosberg, a fost al doilea, iar australianul Daniel Ricciardo (Red Bull) a trecut linia de sosire al treilea.

                                        

     Hamilton a reuşit a patra victorie consecutică şi tot de patru ori la rând Rosberg a fost al doilea.

     Germanul Sebastian Vettel (Red Bull) a terminat al patrulea, urmat de finlandezul Valtteri Bottas (Williams) şi de piloţii Ferrari, spaniolul Fernando Alonso şi finlandezul Kimi Raikkonen.

Citeşte mai mult...
 
Editia din 2014 a Formulei 1 va avea 19 curse. PDF Imprimare
Joi, 05 Decembrie 2013 08:31

     Ediţia din 2014 a Formulei 1 va avea 19 curse, cu trei mai puţine decât calendarul anunţat iniţial în luna septembrie, se arată într-un comunicat dat publicităţii, miercuri, de Federaţia Internaţională de Automobilism.

             

 

  

     Faţă de calendarul iniţial au fost scoase cursele de la Yoengnam (Coreea de Sud), New Jersey (SUA) şi Ciudad de Mexico (Mexic).

    O altă schimbare pentru 2014 este locaţia Marelui Premiu al Germaniei care nu va mai avea loc la Nurburgring, ci la Hockenheim.

    Calendarul complet al curselor din 2014 este următorul:

Citeşte mai mult...
 
Vettel a castigat Marele Premiu al Indiei si a devenit a patra oara campion mondial PDF Imprimare
Luni, 28 Octombrie 2013 08:26

            Pilotul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel, a câştigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Indiei şi a devenit campion mondial pentru a patra oară consecutiv, cu trei curse rămase de disputat până la finalul sezonului.

                          

       Pilotul echipei Red Bull Sebastian Vettel, care a câştigat, duminică, Marele Premiu al Indiei şi odată cu acesta al patrulea tiltu mondial consecutiv în Formula 1, a declarat după cursa de la New Delhi că nu îşi poate exprima bucuria după succesul obţinut.

      "Am rămas fără cuvinte. Nu ştiu ce să spun, am trecut linia de sosire şi m-am simţit golit. Mă gândesc să spun ceva, dar pur şi simplu nu pot. A fost un sezon extraordinar, atmosfera în echipă este extraordinară şi este o plăcere să sar în maşină şi să pilotez", a afirmat germanul.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 5 din 6

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Automobilism international