Total Media News

Sporturi de iarana
Jacobsen se impune la Garmisch PDF Imprimare
Joi, 01 Ianuarie 2015 17:34

               Anders Jacobsen castiga la Garmisch Partenkirchen


                  

 

    Astazi, in prima zi a anului 2015 , in mod traditional are loc a doua etapa a Turneului celor 4 Trambuline , la Garmisch Partenkirchen .

Vremea este superba , iar conditiile destul de bune pentru a vedea niste sarituri destul de lungi .

In prima mansa germanul Marinus Kraus , a avut o saritura destul de lunga, 132 metri . Kamil Stoch , destul de modest cu doar 123,5 metri , insa se califica in mansa secunda. Fannemel si Kofler , de asemenea au avut sarituri bune in prima mansa .  Rune Velta, a sarit 134 metri , in una din cele mai
 bune evolutii ale mansei . Miki Hayboeck , de asemenea , 134 metri , purtatorul tricoului galben , saritura foarte buna. Ammann si Kasai au oferit spectacol in prima prin sariturile lor. Gregor Schlierenzauer nu a evoluat tocmai bine doar 132,5 metri . Adversarul din pereche , Anders Jacobsen , sare senzational, 135,5 metri ,. cu un stil foarte bun .
La finele primei manse conduce Jacobsen , urmat de Ammann , Prevc , Kasai , si Hayboeck .
Clasamentul final al etapei il are ca si castigator pe Anders Jacobsen , care a castigat si calificarile      urmat de Simon Ammann    si de   slovenul Peter Prevc.  Pe 4 si 5 s-au clasat , Gregor Schlierenzauer si Rune Velta din Norvegia.

Citeşte mai mult...
 
Kraft castiga la Oberstdorf PDF Imprimare
Marţi, 30 Decembrie 2014 10:49

                        Stefan Kraft se impune la Oberstdorf

      Dupa amanari succesive , ieri competitia de pe Schattenberg Schanze din Oberstdorf  a putut sa se dispute in conditii mult mai normale.Austriacul , Stefan Kraft , continua traditia inceputa acum 6 sezoane , in prestigioasa competitie de la cumpana dintre ani. El a castigat dupa doua sarituri extraordinare , fiind urmat chiar de compatriotul sau Michael Hayboeck , si pe treapta a treia a podiumului de slovenul , Peter Prevc.

Pe 4 si 5 , s-au clasat Kamil Stoch , cu un rezultat foarte bun la revenirea in competitie , si Andi Kofler din Austria. Gregor Schlierenzauer , unul din favoritii inceputului de Turneu , s-a clasat abia pe locul 17 si are destul de mult de recuperat in etapele ce urmeaza.

Simon Ammann , desi a avut o saritura foarte lunga , nu a reusit sa-si mentina echilibrul si , din pacate , nu a reusit sa intre in mansa secunda ,ratand practic de la inceput Turneul celor 4 Trambuline , fiind greu de crezut ca va reusi sa intre in top 10 dupa aceasta ratare.



 

 

Citeşte mai mult...
 
Eduard Torok :" Scopul nostru in Cupa Mondiala e sa acumulam experienta" PDF Imprimare
Sâmbătă, 27 Decembrie 2014 10:37

R: Salut , Eduard ! In primul rand , cu o mica intarziere , Craciun Fericit si Un An Nou plin de impliniri pe toate planurile..
Eduard Torok :Salutare, multumesc de asemenea !
R:Cum merge pregatirea ? Ati fost la Rena in Norvegia , apoi la Engelberg intr-o etapa dificila de Cupa Mondiala. Povesteste-ne putin , cum este o experienta intr-o etapa de Cupa Mondiala , cu atatea staruri in preajma ta…
ET:Pregatirea in general merge bine, acesta este si scopul ,pentru moment, participarii noastre in Cupa Mondiala, de a castiga experienta. In general in Cupa Mondiala este greu de aceea inca nu avem obiective de indeplinit.
Citeşte mai mult...
 
Scurt istoric al Turneului celor 4 trambuline si avancronica sezonului 2014/15 PDF Imprimare
Miercuri, 24 Decembrie 2014 17:37

Avancronica Turneului celor 4 Trambuline , 2014-15

Turneul celor 4 Trambuline , 4 Hills Tournament , Vierschanzentournee ... in orice limba l-ai traduce ,este cel mai prestigios si mai vechi concurs al icarilor moderni , al saritorilor cu schiurile. Este turneul in care toti germanii si austriecii , acasa, isi doresc sa castige , sa cunoasca gloria , prestigiul acestei competitii..
               

                                   

      Competitia ce incepe la Oberstdorf la sfarsitul lui Decembrie , pe Schattenberg Schanze , apoi continua pe Grose OlympiaSchanze , pe 1 Ianuarie in Garmisch, apoi continua in Austria , la Innsbruck , si se incheie la Bischofshofen pe Paul-Ausserleitner Schanze , strange cei mai buni icari , si sute de mii de spectatori , starnind un interes enorm.

Janne Ahonen , finlandezul zburator, este inca in activitate , cel mai galonat saritor al competitiei , adunand numai putin de 5 victorii in acest turneu KO.

Incepem retrospectiva cu sezonul 2006-07 , par vremuri indepartate.. Este primul sezon de Cupa Mondiala al lui Gregor Schlierenzauer , el castigand in acel sezon la Oberstdorf si Bischofshofen adica etapele de inceput si final , insa nu a fost suficient , acel turneu fiind castigat de Anders Jacobsen , fiind mai constant .Pe doi a incheiat "Schlieri" iar pe trei , Simon Ammann.

Apoi , un alt nordic s-a impus , ultimul non-austriac castigator , in sezonul 2007-08.Particularitatea acestui turneu a fost faptul ca s-au disputat doua etape la Bischofshofen , datorita conditiilor nefavorabile din Innsbruck .Thomas Morgenstern si Gregor Schlierenzauer au inceput in forta la Oberstdorf , cu evolutii consistente .In ultimile 2 etape , Janne Ahonen , recupereaza ecartul , castigand cele doua etape , si se impune , in ce a insemnat ultima sa victorie de la Turneul de la cumpana dintre ani.El a fost urmat de Miki Neumayer si Thomas Morgenstern la final.

Sezonul 2008-09 , este cel in care a inceput dominatia austriaca , prin Wolfgang Loitzl. Intotdeauna un saritor de top 15 , dar niciodata ca in acel sezon , unul de top 5 .El a reusit sa se impuna in toate cele 3 etape de la Turneu , mai putin in prima de la Oberstdorf , invins de Simon Ammann. Loitzl , a fost urmat la final de Simon Ammann la final si Gregor Schlierenzauer .  De remarcat , e pozitia extraordinara a lui Martin Schmitt , locul 4 , dupa un turneu foarte bun

Citeşte mai mult...
 
Norvegienii se impun la Lillehammer PDF Imprimare
Vineri, 05 Decembrie 2014 16:16

Bjoergen si Golberg au castigat sprintul de la Lillehammer


Lars Nelson SWE - Lillehammer 2013



Astazi , are loc etapa de sprint de la Lillehammer , atat la masculin , cat si la feminin . Proba se disputa in stilul liber, aceasta fiind a 2-a etapa de sprint a sezonului.

Erik Brandsdal , liderul la sprint si overall , a intrat destul de lejer in semifinale , lucru care nu a putut fi spus si despre Sundby , castigatorul la overall in stagiune 2013/14. La feminin , Marit Bjoergen a trecut semifinale foarte bine , aratand o forma buna , fiind urmata de compatrioata sa Heidi Weng. Cealalta semifinala , a fost mult mai echilibrata , calificandu-se Denise Hermann si Maiken Falla direct .
La masculin , in prima semifinala, Petter Northug a produs o surpriza clasandu-se doar pe a 4 pozitie .  Dupa probele video , pentru un contact cu rusul Ustiugov , norvegianul a fost descalificat.Paal Golberg a castigat aceasta semifinala , urmat de Juhho Mikkonen. Cealalta semifinala i-a avut drept protagonisti pe Finn Krogh si Alexey Petukhov. Erik Brandsdal a pierdut la photo-finish , calificarea in ultimul act.


Finala feminina a fost dominata de la un cap la altul de Marit Bjoergen din Norvegia , ce obtine a 68-a victorie a sezonului si a 2-a consecutiva la sprint . Codasa finalei a fost Denise Hermann
Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 14

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Sporturi de iarna