Total Media News

Consumator
Idei de afaceri la tara: cultivarea trandafirilor pentru dulceata PDF Imprimare
Marţi, 07 Februarie 2017 14:39

 

                                            

 

    Trandafirul de dulceata a inceput sa fie cultivat in India, in vremea imparatilor moguli. In prezent, Iran, India, Egipt, China, Franta si Rusia sunt printre cele mai importante tari producatoare de ulei, apa si concentrat de trandafiri. Marocul este renumit si el in productia de apa de trandafiri.

     Bulgaria, Turcia, Franta si Italia sunt principalele tari in care trandafirul Rosa Damascena este cultivat pe suprafete intinse, in special pentru productia uleiurilor volatile. Peste 10 tone de ulei parfumat sunt extrase anual din trandafirii cultivati in special in aceste tari.

Din anul 2015 au inceput sa se acorde fonduri europene nerambursabile pentru cultivarea de trandafiri pentru dulceata, motiv pentru care piata este in continua crestere in acest domeniu. Valoarea proiectelor este cuprinsa intre 100.000 si 900.000 euro, de aceea este un moment prolific sa te gandesti serios daca doresti sa faci si tu acest pas.

 

Citeşte mai mult...
 
Guvernul înfiinţează Consiliul combaterii concurenţei neloiale PDF Imprimare
Vineri, 18 Martie 2016 08:43


    

   Conform  MEDIAFAX,reprezentanţi ai Finanţelor, Consiliului Concurenţei, CNA, ANPC, ORDA şi OSIM vor constitui Consiliul interinstituţional în domeniul combaterii concurenţei neloiale, organism care va asigura coerenţa politicilor publice în domeniu, a decis miercuri Guvernul.

    Consiliul va fi un organism consultativ, nepermanent şi fără personalitate juridică şi are drept scop definirea şi implementarea politicilor publice în domeniul combaterii concurenţei neloiale. Acesta va asigura coerenţa fundamentării şi implementării politicilor publice din domeniile specifice de activitate cu impact relevant în menţinerea unei pieţe concurenţiale loiale.

    Totodată, forul menţionat va asigura comunicarea interinstituţională în aceste domenii, precum şi armonizarea punctelor de vedere ale instituţiilor cu atribuţii în domeniu la nivel naţional. Consiliul va supune dezbaterii rezultatele evaluării cadrului legal specific fiecărei autorităţi cu impact relevant în menţinerea unei pieţe concurenţiale loiale şi, după caz, va face propuneri pentru îmbunătăţire, în concordanţă cu reglementările Uniunii Europene şi practicii în domeniu.

 

Citeşte mai mult...
 
Se vor inchide supermarketurile în weekenduri ? PDF Imprimare
Miercuri, 24 Februarie 2016 08:27

 

                                      

 

    Conform  AGERPRES,Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, susține închiderea supermarketurilor în weekend și o prezență de 51% a produselor românești în aceste magazine.

    "Nu cred că le va conveni hipermarketurilor. Eu nu am mai văzut în Europa, cel puțin înțeleg că în Anglia este un pic mai altfel, magazinele se închid de la ora 18,30 în zilele normale, iar în weekend nici vorbă. La noi este o modă să te duci la supermarket în weekend și la o oră târzie. Haideți să discutăm. Cred că dânșii trăiesc foarte bine în România și atunci haideți să facem apel la dânșii și să facem front comun", a spus Irimescu, la Comisia de agricultură a Camerei.

 

Citeşte mai mult...
 
In Romania sunt din ce in ce mai multe LOCURI de Munca vacante PDF Imprimare
Duminică, 21 Februarie 2016 12:09


              

   Conform  MEDIAFAX ,numărul locurilor de muncă vacante a crescut în ultimul trimestru al anului trecut cu 2.200 faţă de precedentele trei luni, la 54.700, astfel că rata locurilor de muncă vacante a urcat uşor, la 1,21%, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică (INS).

   "În trimestrul IV 2015, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (3,24%), sănătate şi asistenţă socială (2,49%), respectiv în alte activităţi de servicii (2,48%). În industria prelucrătoare s-au concentrat 26,0% din numărul total al locurilor de muncă vacante (14,2 mii locuri vacante), iar rata a luat valoarea de 1,26%. Sectorul bugetar a însumat peste o treime din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 8,2 mii locuri vacante se regăsesc în administraţia publică, 7,6 mii locuri vacante în sănătate şi asistenţă socială, respectiv 2,7 mii locuri vacante în învăţământ", arată INS, într-un comunicat.

 

Citeşte mai mult...
 
Delta Studio relanseaza brandul Varenna/Poliform in Romania PDF Imprimare
Vineri, 19 Februarie 2016 13:07

 

     

 

     Delta Studio continua in Romania istoria celui mai renumit brand de mobilier de bucatarie din Italia, prin relansarea Varenna / Poliform pe piata romaneasca.

    Evenimentul de inaugurare cu arhitectii si colaboratorii a avut loc joi, 11 februarie, in showroom-ul principal Delta Studio, alaturi de invitatul special Marco Zotti, reprezentant Poliform. In showroom se afla acum expusa bucataria Artex.Participantii la eveniment, arhitecti, colaboratori si presa de specialitate, au fost invitati sa descopere inovatia si perfectiunea detaliilor bucatariilor Varenna / Poliform.

    La eveniment a avut loc si o prezentare a electrocasnicelor de ultima generatie Siemens, incorporate in mobilierul Artex de la Varenna Poliform. Trei arhitecti cu rezultate deosebite in 2015 au fost premiati cu o excursie la showroom-ul Varenna Poliform din Italia, si un al patrulea a primit aceasta invitatie in urma unei tombole.


Citeşte mai mult...
 


Pagina 4 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator