Total Media News

Mediu
O doamna vrea sa planteze un milion de copaci pe 14 noiembrie PDF Imprimare
Luni, 14 Septembrie 2015 12:14

 

                    

 

   Prin această acțiune dorim să demonstrăm că, printr-un parteneriat solid între autorități și societatea civilă, se poate naște cea mai amplă acțiune de împădurire din România. Încă de la preluarea mandatului de ministru, situația pădurilor din țara noastră a fost una dintre principalele mele preocupări. Strategia noastră a început cu modificări legislative, prin adoptarea noului Cod Silvic și a continuat cu partea de prevenție și control, prin îmbunătățirea Radarului Pădurilor și înființarea Gărzilor Forestiere. Această acțiune face parte din al treilea pilon al strategiei noastre și se referă la extinderea fondului forestier național. În ceea ce ne privește, ne vom implica cu toate resursele în acțiune și așteptăm la o participare masivă din partea populației”, a declarat Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

   Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor va fi partenerul instituţional al acestui demers amplu, prin care 1.000.000 de copăcei vor fi plantaţi pe terenuri publice neproductive. Aceștia vor fi îngrijiţi pe o perioadă mai mulți ani, până la atingerea maturității.

 

Citeşte mai mult...
 
Romsilva anunţă împădurirea a peste 4.000 de hectare în campania de primăvară PDF Imprimare
Miercuri, 18 Martie 2015 22:42


             

     Romsilva îşi propune să împădurească 4.020 de hectare şi să execute lucrări de regenerare a pădurilor pe alte 6.880 de hectare, folosind peste 30 de milioane de puieţi, în timpul campaniei de primăvară, anunţă regia.

   Conform  MEDIAFAX ,in perioada 15 martie - 15 aprilie, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva marchează "Luna plantării arborilor", care coincide cu lansarea campaniei de împăduriri de primăvară.

   În campania de primăvară se vor executa lucrări de regenerare a pădurilor pe suprafaţa de 10.900 de hectare: 6.880 ha regenerări naturale şi 4.020 ha împăduriri. Se vor mai executa lucrări de completări pe 2.343 ha (din care 207 ha în teren degradat) şi lucrări de refacere a culturilor calamitate pe 162 ha.

   În ceea ce priveşte regenerările naturale prevăzute în campania de primăvară, suprafeţe mari se regăsesc în fondul forestier din zonele montane, de dealuri şi coline: Caraş - Severin - 982 ha, Suceava - 500 ha, Bacău - 494 ha, Maramureş - 365 ha, Mureş - 326 ha, Vaslui - 349 ha.

 

Citeşte mai mult...
 
Chevron renunţă la explorarea gazelor de şist în România ? PDF Imprimare
Duminică, 22 Februarie 2015 09:16

                                     


        Se  pare  ca  Compania Chevron  renunţă la explorarea gazelor de şist din România, la mai puţin de o lună după ce a renunţat la explorarea din Polonia, informează Wall Street Journal şi Bloomberg.

       Reprezentanţii Chevron au confirmat pentru MEDIAFAX că gigantul american se retrage din România şi renunţă la proiectele de exploatare de gaze de şist.

       "Rămâne România, unde ne aflăm în proces de a renunţa la interesele noastre de concesiune", a spus purtătorul de cuvânt al Chevron, scrie WSJ.

 

Citeşte mai mult...
 
Falezele din sudul litoralului, reabilitate cu 10 milioane de euro. PDF Imprimare
Vineri, 05 Decembrie 2014 08:35


                   


     Falezele Mangalia-Saturn şi Jupiter-Neptun vor fi reabilitate şi reamenajate cu fonduri europene, valoarea investiţiei fiind de aproape zece milioane de euro, iar lucrările ar urma să fie gata până la sfârşitul anului viitor, susţin reprezentanţii Primăriei Mangalia.

   Potrivit unui comunicat al Primăriei Mangalia, primarul Cristian Radu a semnat recent la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est din Brăila contractele de finanţare în valoare de aproape 10 milioane de euro, pentru reabilitarea falezelor Mangalia-Saturn şi Jupiter-Neptun. Pentru cele două proiecte, contribuţia din bugetul local va fi de 2%, restul fondurilor reprezentând finanţare europeană nerambursabilă.

   Potrivit unui comunicat al Primăriei Mangalia, primarul Cristian Radu a semnat recent la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est din Brăila contractele de finanţare în valoare de aproape 10 milioane de euro, pentru reabilitarea falezelor Mangalia-Saturn şi Jupiter-Neptun. Pentru cele două proiecte, contribuţia din bugetul local va fi de 2%, restul fondurilor reprezentând finanţare europeană nerambursabilă.

 

 

Citeşte mai mult...
 
La o centrală nucleară din Ucraina este o avarie PDF Imprimare
Joi, 04 Decembrie 2014 08:40

 

                  

    O avarie a avut loc la cea mai mare centrală nucleară din Europa, situată în sud-estul Ucrainei, la aproximativ 500 de kilometri de România. 

   Potrivit presei ucrainene, un scurtcircuit a avut loc în blocul reactor cu numărul 3 al centralei din Zaporijia. Deși incidentul s-a produs săptămâna trecută, cel care a atras atenţia asupra acestei probleme - abia ieri - a fost chiar premierul Arseni Iaţeniuk. În aceste condiții, la Ministerul Mediului din România s-a întrunit, miercuri, Comitetul ministerial pentru Situații de Urgență, care a luat o serie de măsuri cu caracter preventiv.

Centrala nucleară de la Zaporijia, Ucraina, este situată pe fluviul Nipru FOTO: Wikipedia.org

Ministrul ucrainean al Energiei a dat asigurări că nu există nicio ameninţare la adresa siguranţei populaţiei şi exclude orice pericol ca materii radioactive să ajungă în atmosferă. Autorităţile ucrainene nu au precizat însă ce anume s-a întâmplat şi care este cauza avariei, dar au promis că, până vineri, situaţia va reveni la normal. De altfel, administratorii centralei spun că pagubele au fost minore, iar reactorul la care a intervenit avaria nu a fost afectat.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 2 din 6

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Mediu