Total Media News

Sanatate
Ministrul Sănătăţii vrea să determine contribuabilii să meargă doar la spitalele publice PDF Imprimare
Sanatate
Duminică, 13 Ianuarie 2013 22:52

      Ministrul liberal al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, vrea să sisteze finanţările publice pentru spitalele private de la 1 martie, în urma intrării în vigoare aa contractului-cadru. Astfel, bugetul spitalelor publice va creşte cu circa 10%.

     Pe scurt, banii publici vor susţine numai spitalele publice din România. Cei 10% din contribuţie care mergeau spre tratmente în clinici private vor fi reţinuţi de CNAS.La prima vedere ideea pare bună. De ce să finanţeze statul activităţi private?

    Răspunsul e însă simplu. Pentru că, de fapt, această finanţare reprezintă o parte de contravaloarea tratamentelor din spitalele private ale unor contribuabili la sistemul de sănătate, care aleg la un moment dat să utilizeze servicii private de sănătate.

Citeşte mai mult...
 
CARTILE pentru SANATATE PDF Imprimare
Sanatate
Sâmbătă, 22 Decembrie 2012 15:12
  
                              Pentru sanatatea Dvs. si a celor dragi, va propunem
                     CARTILE  pentru  SANATATE
                                 ale acad. OVIDIU BOJOR si ale colaboratorilor sai:
                                                          UN SET DE SASE CARTI,
                       care insumeaza peste 1800 de pagini format de manual,
                                            LA PRET PROMOTIONAL DE 138 LEI
 
               Cele sase carti fac parte din colectia SANATATE PENTRU TOTI. Ele contin informatii si recomandari   pentru prevenirea si, respectiv, pentru tratarea majoritatii bolilor de care poate suferi un om, cu ajutorul terapiilor naturale (in special, preparatele din plante si produsele stupului).
 
       Autorul principal este acad. Ovidiu Bojor, supranumit "Imparatul Plantelor".
       La 88 de ani, Domnia Sa este un exemplu de vigoare fizica si intelectuala. L-ati vazut pe canalele TV  si l-ati ascultat la Radio, dar e probabil ca n-ati stiut de unde sa-i procurati cartile.
De aceea, va adresam aceasta oferta cu caracter promotional.
 
Citeşte mai mult...
 
De ce sunt suedezele atât de sănătoase PDF Imprimare
Sanatate
Vineri, 14 Decembrie 2012 21:28

          Zilele extrem de scurte de care au parte suedezii în timpul sezonului de iarnă nu îi determină pe locuitorii acestei ţări să o lase mai moale cu sportul.Jurnaliştii BBC s-au concentrat pe situaţia femeilor, care sunt, după mai multe studii şi statistici, cele mai active locuitoare ale Bătrânului Continent.

                                                    

           În medie, suedezele sunt de 2-3 mai active decât europencele de rând, deşi clima nu încurajează prea mult sportul în aer liber. "Femeile reprezintă 40% dintre sportivii activi din Suedia, iar asta se reflectă şi în societate. În federaţii, cluburi sportive, femeile sunt prezente în aproape acelaşi procent ca şi bărbaţii", spune Karin Mattsson Weijber, liderul Confederaţiei Sportive din Suedia.

Citeşte mai mult...
 
Afla cum poti combate insomnia si aportul scazut de antioxidanti PDF Imprimare
Sanatate
Marţi, 11 Decembrie 2012 10:07

                    Functionarea corecta a organismului tau este conditionata de un conglomerat de factori. Nutritia, miscarea, somnul si aportul de antioxidanti sunt elemente indispensabile, pe care trebuie sa le bifezi in agenda ta in fiecare zi. Conditiile de stres sau alimentatia incorecta pot conduce, insa, la tulburari de somn sau chiar la insomnii, in timp ce lipsa antioxidantilor rezulta intr-o supraproductie de radicali liberi, care imbatranesc si distrug celulele. In aceste conditii, este indicat sa optezi pentru suplimente alimentare care te ajuta sa reglezi disfunctiile orgasnimului tau.   

           Secretul unui somn profund si rolul melatoninei in organism

           Ce este melatonina si ce functii indeplineste aceasta?

            Melatonina este un hormon natural, produs de glanda pineala. Secretia acesteia are loc noaptea. Pe timpul noptii, sub influenta melatoninei, digestia devine mai lenta, temperatura corpului scade, scade ritmul cardiac si tensiunea arteriala si sistemul imunitar este stimulat.

Citeşte mai mult...
 
Singurul laser PGD din Romania care poate depista hemofilia si sindromul Down PDF Imprimare
Sanatate
Marţi, 04 Decembrie 2012 15:34

           Hemofilia si sindromul Down sunt boli genetice care constau in mostenirea unor factori de coagulare anormali, respectiv in diviziunea celulara anormala.

                                      

          Cu ajutorul laserului PGD, aceste anomalii genetice pot fi depistate de timpuriu, inaintea inseminarii in vitro, si astfel viitorii parinti vor fi informati in privinta embrionilor cu probleme genetice. Metoda este disponibila si in Romania, in cadrul clinicii Fertilia.

             Ce este hemofilia

           Hemofilia este o boala cronica, transmisa genetic ce afecteaza coagularea sangelui. Este o afectiune rara, frecventa ei in populatie se situeaza in jur de 100/ 1 milion de locuitori.  Caracteristic pentru aceasta boala este faptul ca afecteaza de o maniera simptomatica doar pe cei de sex masculin; rareori (sub 30-40% din cazuri) pot aparea sangerari excesive la femeile purtatoare sau conductoare.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 44 din 60

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social Sanatate