Total Media News

Invatamant
SCRISOARE DESCHISĂ catre : USL,Domnului Victor Ponta si Domnului Crin Antonescu, PDF Imprimare
Marţi, 05 Iunie 2012 09:22

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Învățământ „SPIRU HARET” și Federația Educației Naționale doresc să vă supună atenției o problemă deosebit de importantă cu care se confruntă sistemul educațional românesc și care trebuie soluționată în regim de urgență, în interesul învățământului și al beneficiarilor săi primari – elevii. Ne referim la organizarea examenului de bacalaureat.

 

În cuprinsul Legii educației naționale nr. 1/2011, una dintre puținele reglementări benefice sistemului este cea referitoare la bacalaureatul diferențiat. Astfel, potrivit art. 77 alin. (4) din actul normativ menționat, proba E scrisă, de evaluare a competenţelor formate pe durata învăţământului liceal, cuprinde, pe lângă proba scrisă la Limba şi literatura română – probă comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările (la care se adaugă, după caz, proba scrisă la Limba şi literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale) și două probe scrise, diferenţiate  în funcție de profil și filieră după cum urmează:

Citeşte mai mult...
 
Estul este mai studios decât Vestul! Câtă şcoală are populaţia fiecărui stat european PDF Imprimare
Vineri, 01 Iunie 2012 10:29

     Conform analizei, pe prima poziţie se plasează Malta, unde 71% din populaţie are maxim opt clase! Acolo cuvântul „intelectual” chiar înseamnă ceva.

                                   

     Pe a doua poziţie se plasează Portugalia, unde 68,1% din populaţia matură s-a oprit cu studiatul înainte de liceu. Urmează Spania, Italia şi Grecia.

Citeşte mai mult...
 
Inscrie-te la cursurile intensive de vara in Bucuresti! PDF Imprimare
Luni, 28 Mai 2012 09:11

Pentru Scoala de Vara 2012 iti oferim o gama variata de cursuri de vara de limba engleza, interactive, pentru copii si adulti.Scoala de Vara pentru cursurile de engleza se va desfasura in urmatoarele perioade:

 

 

Sesiunea de vara A 27 iunie - 20 iulie (doar cursuri de engleza pentru adulti)
Sesiunea de vara B 8 august - 31 august (cursuri de engleza pentru copii si adulti*)
*Pentru copii  - juniori (clasele 2- 4) si seniori (clasele 5-8).

 

Citeşte mai mult...
 
Bacalaureatul, o afacere profitabilă de sezon PDF Imprimare
Miercuri, 23 Mai 2012 08:34

Mai sunt zile numărate până la examenele de sfârșit de liceu. În timp ce unii elevi stau zi și noapte cu nasul în cărți, alții caută metode neortodoxe ca să-și asigure note bune în diplomă.

 

În timp ce oficialii de la Ministerul Educaţiei promit că vor fi nemiloşi în acest an cu elevii care vor încerca să trişeze, bişniţa cu testele de BAC înfloreşte pe internet.

Citeşte mai mult...
 
Victor Ponta: Combaterea violenţei în şcoli este prioritatea zero pentru noul guvern PDF Imprimare
Sâmbătă, 19 Mai 2012 15:35

Victor Ponta:

     Încep prin a vă spune că am efectuat astăzi o vizită şi o întâlnire, aici, la Ministerul Educaţiei, cu ministrul interimar, secretarii de stat, deoarece în perioada imediat următoare ministerul trebuie să gestioneze în condiţii ireproşabile câteva acţiuni extrem de importante pentru aproximativ 500.000 de copii şi tineri şi, evident, pentru familiile lor, pentru toţi cei care aşteaptă aceste acţiuni: mă refer la testele naţionale, de fapt la înscrierea în clasa pregătitoare, testele naţionale şi examenul de bacalaureat.

                                                    

  Am intenţionat să cunosc direct cum stă situaţia şi să dau un mesaj foarte clar, mesaj pe care l-am dat cu mult înainte de a fi la guvernare. Pentru mine, cele două domenii esenţiale ale oricărui stat modern le reprezintă sănătatea şi educaţia şi, în ceea ce mă priveşte, acord toată atenţia şi tot sprijinul pe care funcţia de prim-ministru mi-l garantează pentru buna desfăşurare a activităţii în aceste două domenii esenţiale. Nu există nimic mai important decât educaţie şi sănătate pentru o societate modernă, nu există nimic mai important pentru România în acest moment.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 27 din 32

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Invatamant