Total Media News

Invatamant
HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea salariilor de bază pentru funcţiile didactice de conducere PDF Imprimare
Vineri, 19 Ianuarie 2024 17:56
                                          Guvernul României - Wikipedia

   HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea anexelor nr. 1 şi 2 la Normele metodologice privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile didactice de conducere de director şi director adjunct din învățământul preuniversitar de stat, precum şi pentru stabilirea categoriilor de unități de învățământ preuniversitar de stat în care se normează funcțiile de conducere didactice auxiliare de contabil-şef şi secretar-şef, cu nivel de studii S/M şi nivelul salariilor de bază aferente acestora, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 598/2018
   Actul normativ stabilește salariile de bază pentru fiecare funcție de conducere pe fiecare grad și fiecare categorie de unitate de învățământ, eliminând inechitățile salariale în ceea ce priveşte funcțiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil-şef, secretar-şef, cu nivel de studii superioare (S).

 

Citeşte mai mult...
 
CNIPMMR solicită claritate în noua lege a învățământului superior pentru furnizorii privați PDF Imprimare
Miercuri, 28 Iunie 2023 18:00

CNIPMMR solicită claritate în noua lege a învățământului superior pentru furnizorii privați de  formare profesională

                         

  
Prin proiectul Legii învățământului superior,aflat în dezbaterea Senatului, se regelmentează ca instituțiile de învățământ superior să fie furnizori de programe de formare profesională a adulților.
 Practic, prin acest proiect, se propune ca universitățile să ofere servicii de formare profesională a adulților, alături de alți furnizori privați.

În prezent, formare profesională a adulților este reglementată de OG 129/2000 privind formarea profesională a adulților, republicată  cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Muncii coordonând autorizarea furnizorilor de formare profesională a adulţilor, gestionând registrele naţionale ale furnizorilor şi reglementând sistemul de asigurare a calităţii în formarea profesională a adulţilor.

PROIECTUL DE LEGE INTRODUCE OBLIGAȚII BIROCRATICE IMPOSIBIL DE ÎNDEPLINIT DE CĂTRE FURNIZORII PRIVAȚI DE PROGRAME DE FORMARE PROFESIONALĂ, DIN CAUZA LIPSEI DE CLARITATE ÎN REDACTARE


Citeşte mai mult...
 
1 PROIECT LEGEA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI PREUNIVERSITAR ROMÂNIA EDUCATĂ PDF Imprimare
Joi, 04 August 2022 09:39
                           Profesorii vor primi bani pentru orele de recuperare a materiei. Cîmpeanu:  Pierderile elevilor nu pot fi reparate în online - Alba24
       " Iată ce prevede art. 127 din proiectul de lege:

(1) Studenţii şi absolvenţii de învăţământ superior care optează pentru cariera didactică au obligaţia să absolve cursurile unui masterat didactic cu durata de 2 ani ori programele de formare psihopedagogică de nivel I, respectiv II, acreditate conform legii.

(2) Prin excepție, pot opta pentru cariera didactică și absolvenți ai învățământului superior care nu au parcurs formarea inițială prevăzută la alin.(1), sub condiția susținerii și promovării unei probe suplimentare de examinare a cunoștințelor teoretice de pedagogie pentru debutul în stagiatura didactică, organizat de CNFDCD la nivelul structurilor teritoriale.

 

Citeşte mai mult...
 
Alt articol PDF Imprimare
Sâmbătă, 06 Noiembrie 2021 20:34

gdgd d  yt r

 
Vara asta se poartă franceza! PDF Imprimare
Miercuri, 05 August 2020 13:24

Franceza 24 din 24 
Cursuri online pentru adulți pe platformă Moodle

 

Newsletter iulie 02

 O nouă sesiune de franceză generală pe platforma noastră Moodle, cu asistență directă din partea unui profesor va începe pe 31 august!

Conectează-te la franceză. Grăbeşte-te și înscrie-te!

  • Acces la exerciții 24/24
  • Grup de maximum 8 persoane
  • Durata cursurilor: 6 săptămâni (nivel debutant) și 7 săptămâni (nivel intermediar)
  • Ritm: 9 ore în videoconferință + 36 ore în autonomie 
  • Tarif: 890 lei/ modul de 45 ore/ persoană
Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 32

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Invatamant