Total Media News

Legislatie


CCR a decis: abuzul in serviciu ramane incriminat,dar trebuie incadrat intr-o LEGE PDF Imprimare
Joi, 16 Iunie 2016 07:59

     CCR  a  dat    o  decizie  romaneasca  : ramine  ca  si  pina  acum  , dar    faptele  incriminate  de  abuz  TREBUIESC  incadrate    intr-un  articol  de lege  ce  ar  fi fost  incalcat..........

 

                        

     

 

    Dupa  umila  noastra  parere  , de  fapt  CCR  a  schimbat  profund  un  MIC  DETALIU  :  cind  cineva  va  mai fi  acuzat  de  abuz  in  serviciu  , procurorii  TREBUIE  SA  DOVEDEASCA  ca  respectivul  a  incalcat  un  articol  de LEGE , si  nu  ca  respectivul  procuror  " considera "  ca  respectivul  a  facut  un  abuz ,  

     ESTE  O    MARE  SCHIMBARE  , si  asigura  cumva    prezumtia  de  nevinovatie  a  oricarui  cetatean  !!

   Abuzul in serviciu va fi pedepsit la fel ca pana acum, au decis miercuri in unanimitate judecatorii Curtii Constitutionale, care au stabilit ca acest articol respecta legea fundamentala, insa cu un amendament.
    Judecatorul CCR Petre Lazaroiu a declarat, miercuri, ca decizia Curtii in ceea ce priveste abuzul in serviciu nu afecteaza procesele si a aratat ca o persoana trimisa in judecata pentru aceasta infractiune poate cere revizuirea daca din probele dosarului rezulta ca ''defectuos'' nu este cu incalcarea legii.

    ''In Codul penal si in legile speciale, mai ales legea 78 privind competenta DNA cu coruptia, textul spune ca neindeplinirea unui act sau indeplinirea in mod defectuos este neconstitutionala, asta a fost critica. Dupa tot ce am studiat si ne-am documentat si noi am vazut ca si Conventia Natiunilor Unite spune acelasi lucru, dar intr-o forma mult mai clara: spune 'indeplinirea cu incalcarea legii'. (...) Dau un exemplu. (...) Un judecator de fond da o sentinta care i se caseaza pentru ca sentinta e proasta. Ce faci? Il trimiti pe judecatorul de fond in instanta pentru abuz in serviciu? Avem alte feluri de raspunderi - disciplinare, materiale... Nu trebuie sa le confundam. Ori cand trimiti un om in judecata si ii iei libertatea nu o faci asa, oricum, trebuie sa ai niste limite, niste lucruri foarte bine definite. Acesta este scopul procurorului pana la urma, e jobul lui sa caute infractori, sa-i descopere, sa-i trimita in judecata. Dar judecatorul trebuie sa vada daca s-a incalcat legea'', a spus Lazaroiu, dupa sedinta CCR.

 

 

Citeşte mai mult...
 
UNJR solicita Dnei Laura Codruta Kovesi, sa inceteze presiunile asupra Curtii Constitutionale PDF Imprimare
Marţi, 14 Iunie 2016 15:47

                                      

    Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania solicita public procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, precum si liderilor de opinie, sa inceteze presiunile asupra Curtii Constitutionale inaintea pronuntarii cu privire la constitutionalitatea abuzului in serviciu reglementat de Legea 78/2000.
Declaratiile doamnei procuror sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, potrivit carora o decizie a CCR in privinta abuzului in serviciu intr-un alt sens decat cel sustinut de DNA ar fi "o incetare a luptei anticoruptie in Romania" si "un semnal pe care statul roman il da: «Gata, am luptat destul cu coruptia, nu mai trebuie să luptăm cu coruptia, nu mai trebuie sa investigam acest gen de fapte»", reprezinta o forma de presiune asupra Curtii Constitutionale care e neconforma cu statutul de magistrat si principiul separatiei puterilor in stat.
In baza acestor afirmatii repetate prin diverse mijloace de comunicare in masa, amplificate apoi de diversi formatori de opinie, cetatenilor li s-a inoculat ideea ca s-ar opri lupta anticoruptie, acestia ajungand sa faca petitii pentru a cere CCR sa decida in modul dorit de DNA.

 

Citeşte mai mult...
 
A aparut Ordonanta in care se publica aminarea platii impozitului pe cladiri,.... PDF Imprimare
Luni, 28 Martie 2016 17:30

                                           

   Vineri  a fost publicata ordonanta de urgenta care proroga termenele de depunere a declaratiei cu impozitul pe cladiri datorat la bugetul local si termenele de plata ale impozitului pe cladiri, terenuri ,mijloace de transport.

   O alta prevedere normativa foarte importanta se adreseaza unitatilor administrativ teritoriale, ce pot solicita imprumuturi pentru cofinantarea cheltuielilor la proiectele sustinute din fonduri europene, cu termen de implementare 30 iunie 2016.

   Ordonanta  de  urgenta  cuprinde doua sectiuni distincte, astfel:
a) prevederi privind identificarea unor surse de finantare pentru cofinantarea proiectelor finantate din fonduri europene;
b) o modificare a Codului fiscal cu privire la prorogarea termenelor de depunere a declaratiilor privind impozitul pe cladiri si pe mijloace de transport la bugetul local, respectiv a termenului de plata pentru aceste impozite.

  

Citeşte mai mult...
 
Directiva pentru consolidarea anumitor aspecte privind prezumtia de nevinovatie PDF Imprimare
Vineri, 26 Februarie 2016 17:30

 

                                           

       Conform  luju.ro ,  Directia Nationala Anticoruptie trebuie sa revina la normalitate si sa le respecte acuzatilor prezumtia de nevinovatie, drept fundamental calcat in picioare ani de zile de parchetul cu cea mai jenanta rata de „succes” - peste 10% achitari definitive.

   O directiva de ultima ora a Parlamentului European si a Consiliului Uniunii Europene ii obliga pe procurorii condusi de Laura Codruta Kovesi (foto) sa puna capat prostului obicei al defilarii inculpatilor in catuse prin fata camerelor reporterilor chemati sa aplaude "spectacolul anticoruptie", sa isi reconsidere limbajul tendentios folosit in comunicatele de presa si sa termine cu scurgerea in presa de casa a unor acte si interceptari din dosare nefinalizate, meteahna pentru care statul roman a fost condamnat nu o data de Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

   Parlamentul European si Consiliul UE au adoptat - la ultima sesiune plenara desfasurata miercuri, 20 ianuarie 2016, la Strasbourg - Directiva pentru consolidarea anumitor aspecte privind prezumtia de nevinovatie si dreptul persoanei de a fi prezenta in fata instantei in timpul procedurilor penale. Actul normativ reglementeaza modul in care trebuie respectat dreptul la prezumtia de nevinovatie in declaratiile publice si in comunicatele de presa ale autoritatilor cu privire la persoanele fizice supuse procedurilor penale. Articolele (3)-(5) din Directiva obliga statele membre sa-si ia masuri pentru a se asigura ca autoritatile publice nu se refera la persoanele suspectate sau acuzate ca fiind vinovate inainte ca vinovatia acestora sa fie legal stabilita, printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.

 

Citeşte mai mult...
 
Curtea Constituţională a decis: Legea votului prin corespondenţă este constituţională PDF Imprimare
Joi, 19 Noiembrie 2015 08:43

 

                                                     

      Conform  Gandul.info,Curtea Constituţională (CC) a decis, miercuri, că Legea votului prin corespondenţă, adoptată pe 28 octombrie, este constituţională, respingând astfel sesizările formulate de ALDE şi UDMR.

Judecătorii constituţionali au luat în discuţie două sesizări privind Legea votului prin corespondenţă, una înaintată de 30 de senatori şi o alta formulată de 50 de deputaţi.

     În urma deliberărilor, Curtea Constituţională a respins sesizările de neconstituţionalitate formulate în cazul Legii privind votul prin corespondenţă, de modificare şi completare a Legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

    Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, iar argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiei vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 25

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home